Samo je slučajnost da su belci i da ćeš na ulicama u beogradu češće videti crnca ili muslimana nego u varšavi/krakowu.Saša napisao:O.K je jer za razliku od ovih sa Bliskog istoka ne prave probleme, žele da se uklope (asimiliraju) u društvo, lako im to polazi za rukom i vredni su, hoće da rade (generalno govoreći, naravno). Poljska kao i svaka država ima puno pravo da odluči koga će primiti a koga ne. Jednostavno niko ne želi probleme (a mnogi ih po Evropi odavno imaju zbog loše imigracione "politike").ftj napisao: 16 Okt 2025, 08:37 U poljskoj se u zadnje dve godine doselilo skoro 2 miliona ukrajinaca. Jel to ok jer su oni beli ili sta?
Dobro veče
Re: Dobro veče
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Po tvom pisanju, naginje malo da smo (samo) mi krivi što je situacija takva.Dzoni_m napisao:CG jos malo. Do 2028..
Kakav ce to udar da bude kada ni u bratsku GR ni u bratsku CG ne mozes bez zahteva.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Koliko sam shvatio ukrajinski jezik je dosta slican poljskom (vise nego ruskom) pa se mnogo lakse uklapaju u poljski sistem, deca se brze prilagode u skoli, itd..
Ne znam kako porediti ukrajince i ilegalne migrante bez papira.
Ne znam kako porediti ukrajince i ilegalne migrante bez papira.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Njihov jezik je neka mešavina ruskog i poljskog (tako i zvuči). S tim da se poslednjih godina baš trude da se što više udalje od ruskog jezika (nešto slično što su Hrvati radili od devedesetih pa naovamo sa nekadašnjim srpsko-hrvatskim jezikom). 

Teška priča da ti "izbegli" Rusi i Ukrajinci žele da se asimiliraju. S druge strane, ti koji su "vredni i hoće da rade" (ne mislim fizički) obično ne rade za tu državu u kojoj su. I da, svi će se oni vratiti tamo, neki pre, neki kasnije.Saša napisao: 16 Okt 2025, 08:41O.K je jer za razliku od ovih sa Bliskog istoka ne prave probleme, žele da se uklope (asimiliraju) u društvo, lako im to polazi za rukom i vredni su, hoće da rade (generalno govoreći, naravno). Poljska kao i svaka država ima puno pravo da odluči koga će primiti a koga ne. Jednostavno niko ne želi probleme (a mnogi ih po Evropi odavno imaju zbog loše imigracione "politike").ftj napisao: 16 Okt 2025, 08:37 U poljskoj se u zadnje dve godine doselilo skoro 2 miliona ukrajinaca. Jel to ok jer su oni beli ili sta?

Više Indusi žele da se asimiliraju od Rusa i Ukrajinaca.
Имам једно потпитање...
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Da, kada bi imali gde da se vrate. Zemlja koja je razorena u svakom smislu, podeljena i zadužena za narednih 100 godina ne nudi bas neku perspektivu. Svuda će im biti bolje nego da se vrate.
Inače ima različitih primera, ali pojedini su baš bahati i ne poštuju osnovnu kulturu. Redovno, mesto ispred zgrade za invalide zauzima jedan isti ukrajinski auto, iako imaju podzemnu garažu.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Inače ima različitih primera, ali pojedini su baš bahati i ne poštuju osnovnu kulturu. Redovno, mesto ispred zgrade za invalide zauzima jedan isti ukrajinski auto, iako imaju podzemnu garažu.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Ma jok. Gde mi krivi. Nikadcarov2 napisao: 16 Okt 2025, 08:58Po tvom pisanju, naginje malo da smo (samo) mi krivi što je situacija takva.Dzoni_m napisao:CG jos malo. Do 2028..
Kakav ce to udar da bude kada ni u bratsku GR ni u bratsku CG ne mozes bez zahteva.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Slovenija i Hrvatska u EU pa uskoro CG pa Albanija i spoje sa Grčkom i to je to, taman da dovrše EU magistralu us balkanski jadran do sredozemnog mora 
Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Potražiti na Vukajliji pod "kurčenje" ili "politička istorija Srbije" i dopisati šta još treba.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Odličan tekst i ranije sam ga čitao.
Naravno, to ne znači da je u potpunosti tačan.
https://vukajlija.com/politicka-istorija-srbije/576659

Naravno, to ne znači da je u potpunosti tačan.
https://vukajlija.com/politicka-istorija-srbije/576659
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Bar ne napadaju ljude i ženskadiju po ulicama, niti uleću automobilima u masu vičući Alahu akbar.elMaestro napisao: 16 Okt 2025, 09:47 Teška priča da ti "izbegli" Rusi i Ukrajinci žele da se asimiliraju. S druge strane, ti koji su "vredni i hoće da rade" (ne mislim fizički) obično ne rade za tu državu u kojoj su. I da, svi će se oni vratiti tamo, neki pre, neki kasnije.![]()
Više Indusi žele da se asimiliraju od Rusa i Ukrajinaca.

Neuporedivo.
Sve bih ja to takođe oterao tamo odakle su došli, bez izuzetaka (i to govnjivom motkom). Svaka čast Poljacima i Mađarima.

Sa poslednjim pasusom sam apsolutno saglasan.
E sad, taj Abudzaba Dabila što dođe i napada žene isto to radi i po Nemačkoj i po Austriji kao i kod nas, tako da ih treba u paketu nogirati.
Sa Indusima sam radio skoro 3 godine i bilo je tu i klasične radne snage (koja je u svakom smislu neupotrebljiva) i inženjera. Njih mi je generalno malo i žao jer oni nesretnici niti znaju gde su došli, ni zašto ni šta treba da rade, ali kod njih stvarno postoji želja za asimilacijom. I dan danas sam u kontaktu sa dvojicom kolega iz prošle firme i ja sam, tek kada su mi malo detaljnije objasnili kako oni tamo rade, shvatio zašto su takvi. Kolega geodeta je došao i tražio tri pomoćnika za izlazak na teren, normalno da smo prasnuli u smeh, al kad nam je on objasnio kako tamo oni rade i šta rade, skontam da je čovek očekivao i batlerske rukavice. Vremenom skontaju i prilagode se.
A što se tiče, Rusa i Ukrajinaca, oni su došli iz jako slične sredine, korumpirane, temperamentne, od ljudi kratkih živaca glasnih, itd. Rekao bi čovek oni ne treba ni da se prilagođavaju, ali ne lezi vraže, u manjini su oni koji žele da se asimiliraju. Btw, da su pitomi i da ne prave sranja, to tek nije tačno. Taj utisak su stvorili, što se tiče ovih ratnih emigranata, uglavnom zato sto dolaze oni sa parama, pa barem izgledaju pristojnije. Kad kažem da dolaze sa parama, ne mislim da dolaze isključivo doktori i visokoobrazovani, nego baš tako "sa parama", sličan epitet kao i kod nas, da ne kažem da su malo kontroverzni.
A kao sto rekoh, te allahuekber treba nogirati, oni nisu ni za tamo odakle su.
E sad, taj Abudzaba Dabila što dođe i napada žene isto to radi i po Nemačkoj i po Austriji kao i kod nas, tako da ih treba u paketu nogirati.
Sa Indusima sam radio skoro 3 godine i bilo je tu i klasične radne snage (koja je u svakom smislu neupotrebljiva) i inženjera. Njih mi je generalno malo i žao jer oni nesretnici niti znaju gde su došli, ni zašto ni šta treba da rade, ali kod njih stvarno postoji želja za asimilacijom. I dan danas sam u kontaktu sa dvojicom kolega iz prošle firme i ja sam, tek kada su mi malo detaljnije objasnili kako oni tamo rade, shvatio zašto su takvi. Kolega geodeta je došao i tražio tri pomoćnika za izlazak na teren, normalno da smo prasnuli u smeh, al kad nam je on objasnio kako tamo oni rade i šta rade, skontam da je čovek očekivao i batlerske rukavice. Vremenom skontaju i prilagode se.
A što se tiče, Rusa i Ukrajinaca, oni su došli iz jako slične sredine, korumpirane, temperamentne, od ljudi kratkih živaca glasnih, itd. Rekao bi čovek oni ne treba ni da se prilagođavaju, ali ne lezi vraže, u manjini su oni koji žele da se asimiliraju. Btw, da su pitomi i da ne prave sranja, to tek nije tačno. Taj utisak su stvorili, što se tiče ovih ratnih emigranata, uglavnom zato sto dolaze oni sa parama, pa barem izgledaju pristojnije. Kad kažem da dolaze sa parama, ne mislim da dolaze isključivo doktori i visokoobrazovani, nego baš tako "sa parama", sličan epitet kao i kod nas, da ne kažem da su malo kontroverzni.
A kao sto rekoh, te allahuekber treba nogirati, oni nisu ni za tamo odakle su.
Poslednja izmena od elMaestro u 16 Okt 2025, 12:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Имам једно потпитање...
Iz Srbije godišnje odlazi ~50k na zapad i ~50k nas manje ima svake godine, to je 100k ljudi manje godišnje.
Treba da prihvatimo realnost da su nam Indusi, Nepalci, Šri Lanđani i sl. potrebni.
Treba da prihvatimo realnost da su nam Indusi, Nepalci, Šri Lanđani i sl. potrebni.