Mini bageri
Re: Mini bageri
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Da li je ovo moguće ?
https://a.aliexpress.com/_EupkSRc
Nude mi najjeftiniji model za 105 hiljada din sa dostavom
Navodno je neka "back to school " akcija, mada ne znam kakve veze ima bager sa školom. Ne mogu da provalim da li je možda igračka u pitanju 
https://a.aliexpress.com/_EupkSRc
Nude mi najjeftiniji model za 105 hiljada din sa dostavom
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Naravno da nije moguće
za početak, dostava je preko 1000€ do Luke Beograd, plus carina, porez itd. Kum upravo uvozi, tj. njih 6 uzimaju bagere da bi popunili kontejner, toliko skrivenih troškova ima, da nisam verovao. Izaćiće ih neki srednji model sa 2 cilindra oko 5-5.5 soma €.
Mozda i je moguće, upravo i ja pogledao, baš super igračka za dvoriste, vrt , ženi za rođendan... 
Mozda eventualno carina, ali obzirom da je cijena 1000 € koliko ti moze naplatiti sve zajedno?
Nevjerojatno,ali super bi bilo da samo upali da selo poludi od zavisti

Piše da je sniženo sa 4000 € na 1000 € ,besplatna poštarina !?

Mozda eventualno carina, ali obzirom da je cijena 1000 € koliko ti moze naplatiti sve zajedno?
Nevjerojatno,ali super bi bilo da samo upali da selo poludi od zavisti

Piše da je sniženo sa 4000 € na 1000 € ,besplatna poštarina !?
Upravo sam dobio ponudu za mini bager Rippa 13 Pro od neke firme iz Paraćina. Ljudi traže 11000e +PDV, dok na Alibabi isti takav košta nešto ispod 1800e, a na Aliexpressu ima nekih sličnih i za 1000e. Paraćinci su mi opušteno poslali prospekt na engleskom koji su kinezi pisali, ni oko toga se nisu potrudili.
Ja stvarno ne znam al dođe mi da bacim tih 1000e kinezima, pa baš da vidim šta će da stigne i koliko će na kraju da košta. Ovi naši preprodavci vređaju zdrav razum
Ja stvarno ne znam al dođe mi da bacim tih 1000e kinezima, pa baš da vidim šta će da stigne i koliko će na kraju da košta. Ovi naši preprodavci vređaju zdrav razum
@Dare4x4 šta tačno tražiš, koliko t? Kineze do 1.2t imaš da biraš za tipa 6000.
Имам једно потпитање...
Tražim tako neki oko 1-1,2T. Imao bih u selu dosta posla za njega ali pošto nije hitno i nisam 100% odlučio onda i ne tragam intenzivno nego kad se setim. Od osobina, mislim da mi je bitno samo da kašika može da mrda levo-desno nezavisno od šasije, što nema baš kod svih malih modela.
Ali su mi neverovatne razlike u ceni kod kineza i kod nas.
Ali su mi neverovatne razlike u ceni kod kineza i kod nas.
Ima za 6-7k da se nađe svašta od tih Kineza i u Srb. Bude svakako skuplje nego da se sam cimaš, mada nije baš 10k€ razlika. Par hiljada jeste razlika, ali nema svako živaca za igranku sa špediterom, za dogovore sa Kinezima, itd. Opet, razmisli da li ti i koliko treba. Ja generalno te low budget kineske varijante doživljavam kao hobi varijantu, a opet s druge strane, bager je radna mašina i ne kupuje se iz hobija i "da se nađe". Pritom, kada kupiš novo od Kineza, zaboravi na bilo koju varijantu servisa i garancije (i to što kažu, dušu ćeš ispustiti da ostvariš), a ako se kupuje nova mašina, ona se prvenstveno zbog toga i kupuje. Nama u firmi je relativno skoro stigao Komatsu 1.6t koji je nov (u Hr) bio cca. 25k, a polovan Komatsu u tom gabaritu polovan ide od 15k pa naviše (15 godina star sa par hiljada sati) i tu apsolutno nema dileme nov vs. polovan. Ali kada kupuješ novo gde nemaš servisnu podršku, nemaš garanciju, nemaš ozbiljno ime koje stoji iza tog proizvoda, onda kupovina novog i nema baš smisla.
Имам једно потпитање...
Ne verujem ni da bih imao neku servisnu podršku ako bih ga kupio u Srbiji.
S druge strane, mislim da na njima nema ništa što se ne može popraviti ili zameniti. Nema elektronike. Tako da me to ne brine, svu mehanizaciju održavam sam. Najviše bi mi značilo kada bih imao bar okvirnu procenu troškova oko uvoza i pokušaću da to saznam ovih dana.
S druge strane, mislim da na njima nema ništa što se ne može popraviti ili zameniti. Nema elektronike. Tako da me to ne brine, svu mehanizaciju održavam sam. Najviše bi mi značilo kada bih imao bar okvirnu procenu troškova oko uvoza i pokušaću da to saznam ovih dana.
Po nekoj mojoj proceni, taj od 1800€ teško da može da bude ocarinjen i dovezen bez 4500€, ali probaj. Takođe, jesu Kinezi napredovali dosta, ali budi svestan da te pare ne kupuješ Sany, nego neku no name kinesku varijantu, koja je, za početak ugrađenim komponentama, miljama iza poznatih marki.
Имам једно потпитање...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Mini bageri
Vrisnuće motor ili pumpa.
Poslušaj samo kako radi u klipovima kod onog lika što je počeo s petardama, zvuči kao ima raštelovane klipnjače
Rippa verovatno ima i delove i servis i pokrili su sve nedostatke kineza za prosto duplo više para koliko bi te koštala sama mašina da je sam uvezeš, tako mi se sve čini…
A s druge strane

Nov mini bager košta oko 6k učešće i 600ak rata/36
PDV je isto 20% i to se vrati ako se uzme na firmu koja je u PDVu, greota drndanje kinezom ili s nekim polovnim. Skupimo se nas tri-4 podeli trošak i eto vrh mašine.
Pa i nek je pola para novog a nije, drže cenu dobro.
Nemoguće da firma u PDVu košta da se ne isplati za hobi. Je l može udruženje da bude u PDVu?
https://www.bobcat.com/eu/en/equipment/ ... rs/e19-new
Poslušaj samo kako radi u klipovima kod onog lika što je počeo s petardama, zvuči kao ima raštelovane klipnjače
Rippa verovatno ima i delove i servis i pokrili su sve nedostatke kineza za prosto duplo više para koliko bi te koštala sama mašina da je sam uvezeš, tako mi se sve čini…
A s druge strane

Nov mini bager košta oko 6k učešće i 600ak rata/36
PDV je isto 20% i to se vrati ako se uzme na firmu koja je u PDVu, greota drndanje kinezom ili s nekim polovnim. Skupimo se nas tri-4 podeli trošak i eto vrh mašine.
Pa i nek je pola para novog a nije, drže cenu dobro.
Nemoguće da firma u PDVu košta da se ne isplati za hobi. Je l može udruženje da bude u PDVu?
https://www.bobcat.com/eu/en/equipment/ ... rs/e19-new
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Mini bageri
Predlažem osnivanje udruženja, ja osnivam doo.
Udruženje dobija vikendice ili radove po super ceni, meni ostaje doo s mašinama. Svi dobijaju, za cimanje sam ja zadužen, ko je zainteresovan?
evo i himne u dve verzije
Udruženje dobija vikendice ili radove po super ceni, meni ostaje doo s mašinama. Svi dobijaju, za cimanje sam ja zadužen, ko je zainteresovan?
evo i himne u dve verzije
Boringly average, but also perfect for school run mums