Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Servis - Razno

Post od dragvorl »

Ni ne znaju da ne znaju.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Meni se to desilo sa Meganom kad je bio nov, pa sam išao na reglažu. I sad sa Scalom mi se čini da su zadnji točkovi malo krivi, uskoro će mi i servis pa ću im reći da pogledaju. To sam sad za vikend u perionici skontao..
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

dragvorl napisao:Ako je odvrnuo kraj spone uglavnom treba. Kad se menja deo vesanja koji odrzava geometriju po pravilu treba raditi reglazu. Vecina to nece uraditi, osim kada se razdesi. Tolerancija delova je uvek razlicita.
Rekao je da nije dirao spone.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Na tom autu bi trebao da uradis reglazu vec samo zbog godina. Pitanje da liima nekog ko ce to znati valjano da odradi, da ne bude jos vecih problema.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Rađena je reglaža Januara ove god.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Bax napisao: 19 Nov 2025, 22:23 Ja zvao ovlasceni servis, kazu ne rade reglazu kad menjaju solje na Astri G.
Naravno, zašto bi pa i radili ono šte ne treba i ne može da se reglira.
To je Mc Pherson opružna noga i za takve stvari se ne radi, uglavnom i nije moguće na većini auta sa tim sistemom.
Ni na Pugu 307 ( i ostalim Pežoima) se ne radi reglaža kad se menja šolja, nije ni moguće.

Nekada davno su postojale šlicovane šolje amortizera na McPhersonu pa se tada radila reglaža, to je uglavnom tehnika bila na oldtimerima iz 70tih kada je Mc počeo masovnije da zamenjuje raniji sistem vešanja.
sarajevo123
Reactions:
Pridružio se: 20 Maj 2019, 11:00
Garaža: Audi A3 2.0 TDI 125kw CR 2011g quattro

Post od sarajevo123 »

Vjrv se tema izvrtila 100 puta ali nmg bas naci tako lagano.

Auto ne A4 audi 2012/13, b8.5 2.0 tdi cglc 130kw, Manuelac

Sporo se grije i brzo hladi.

Ovde znam da ima dosta sranja.
Ima velik tj glavnj termostat, kazu ima nesro i u egru (ventili ili termostat?) i jos neki ventili u crijevima…ali svi kazu drugacije haha

Sta je sve potrebno napraviti da se auto grije kako treba?

Lp

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ako se ne varam on ima dva termostata, jedan klasičan i jedan mali. Broj dela bi trebao da bude MAHLE - TH 5 75 (1K0 121 113 A). Jer je isti taj i za dsg kod dq250.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Drugi (mali ) termostat imaju samo automatici, koliko sam ja upucen.
Ako je tvoj auto manuelac (kako si napisao), trebalo bi da ima samo jedan termostat.
Сад му није ништа...
sarajevo123
Reactions:

Post od sarajevo123 »

markoue napisao:Drugi (mali ) termostat imaju samo automatici, koliko sam ja upucen.
Ako je tvoj auto manuelac (kako si napisao), trebalo bi da ima samo jedan termostat.
Ma vec je potvrdjeno da ima jos nesto, ali samo treba skontat tacno sta hahah i gdje

A170T
Reactions:

Post od A170T »

A170T napisao:Posle mesec dana konacno je zamenjen problematicni lezaj tocka, ali je auto ostao kod majstora jer je ispalo da se i drugi lezaj tocka cuje tako da ce se menjati oba. Ono sto me zanima jeste, da li neko moze pouzdano da mi kaze da li ce mi trebati reglaza trapa nakon zamene lezaja na Mercedesu W168? Majstor misli da ne bi trebalo, ali nije definitivno siguran. Idealno bi bilo da izgenem taj trosak ako je moguce, ali svakako cu da odradim ako je potrebno.
Uvek mora da ima neka kvaka. Zamenjen ležaj na oba točka, ali se navoj na homokinetičkom zglobu pojeo i ne može da se našrafi ona matica. Tako da sada imam i novi homo gej zglob, neplanirano, ali što bi se reklo neće da škodi. Navoj se oštetio zbog nekoliko čestih zamena manžetne na poluosovini, i verovatno zbog pretezanja.

sarajevo123
Reactions:

Post od sarajevo123 »

Raja, jos jedno pitanje vezano za moj “novi”a4 b8.5 2.0 tdi 130kw.

Na starom a3 iz 2011 sam imao PTC dodatni grijac kabine, koji radi na struju.
Radio je na principu da se upali ako je vani manje od 5 stepeni i ako je temp antifriza manja od 70.
Naravno, moras upaliti grijanje na toplo da bi se aktivirao.

Cim se upali grijanje, cuo bi se klik releja i auto bi podiglo obrtaje (na 1000) da namiri struju potrebnu.

Nakon toga vruc zrak bi poceo puhati kroz 20-30 sec koliko god je hladno na polju (znaci struja grije zrak preko tog grijaca, ne uzimajuci toplotu motora).

Novi a4 ima isto to (na mmi meniji supplement. heater) i stoji upaljen na opciji “auto” (ima samo off jos, nema on).

Sta god uradim, topal zrak ne krece odma kao ma a3ici.

Probao sam upaliti grijanje na high, ventilator do kraja, puhanje naprijed, auto mod upaljen, ac tipka isto da gori…ali nista.

Na dijagnostici nema gresaka.

Jel moguce da je napon alternatora?

Odgovori