Tucson, Sportage, Teramar, Kodiak ili XC60
Re: Tucson, Sportage, Teramar, Kodiak ili XC60
što se tiče cene, bazirao sam se na cenama polovnih XC60 i sličnih mercova
za brisače si u pravu, pobrkao sam cene brisača i amortizera za 5 vrata koji za XC40 koštaju pomenutih 500e. brisači za XC60 sa grejanjem koštaju oko 15.000.
šta god, održavanje volvoa je skaredno skupo, nisu jedini.
za brisače si u pravu, pobrkao sam cene brisača i amortizera za 5 vrata koji za XC40 koštaju pomenutih 500e. brisači za XC60 sa grejanjem koštaju oko 15.000.
a što se tiče toga da su postali kineska firma, vlasnik preko 78% volvoa je geely. neka zaključi ko šta hoće iz toga ali da nije tačno - tačno je.
Ako su polovni slicne cene, a novi volvo jeffiniji je l to znaci da volvo bolje drzi cenu?zigZag napisao:što se tiče cene, bazirao sam se na cenama polovnih XC60 i sličnih mercova
Inace, nisam siguran da su polovni slicne cene.
Sto se tice novih volvo xc60 je dosta jeftiniji ( oko 10k) od glc.
Vlasnici volva jesu kinezi, ali u tom autu ne postoji nijedna mana karakteristicna za kineske automobile. Tako da mi je pitanje vlasnistva kompanije totalno nebitno.
Probaj geely starray i xc60. Ja sam prpbao i vrlo je jasno sta je "kineski" auto iako je isti vlasnik.
@grujicd pogledacu, ali mi taj njihov mild hybrid deluje slabasno, dok e power ulazi u cenu xtrail-a
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Dobar Kodiaq, sa dobrom opremom, nije ispod 50-55 hiljada ( prebaci on lako i 60.000 ).
U toj klasi uzimati neku klotaru meni baš i nema smisla.
Naravno, sve je uvek isključivo stvar lične perspektive šta je poželjno da vozilo te klase ima od opreme.
A za oko 55-55 izbor je relativno veliki uz AWD u nepremijum segmentu.
U toj klasi uzimati neku klotaru meni baš i nema smisla.
Naravno, sve je uvek isključivo stvar lične perspektive šta je poželjno da vozilo te klase ima od opreme.
A za oko 55-55 izbor je relativno veliki uz AWD u nepremijum segmentu.
Kodiaqa kupi samo ako želiš da izgledaš kao komercijalista nedavno unapređen u direktora, kome su dali službeni da vozi, eventualno kao vlasnik pečenjare
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Gledaš Qashqai od 158ks? 9.9s do 100 za 4x4 AT varijantu.
https://www-europe.nissan-cdn.net/conte ... T_2025.pdf
Edit: Qashqai sam pomenuo jer je drugar krenuo taman po tom spisku, Tucson, Sportage, išao sam i sa njim na test vožnje, i onda se posle kraće test vožnje odmah odlučio za QQ. Samo ga je brinuo CVT, a kad je video da radi dobro i neosetno tu je prelomio. E sad, ne znam kakav je na duge staze.
https://www-europe.nissan-cdn.net/conte ... T_2025.pdf
Edit: Qashqai sam pomenuo jer je drugar krenuo taman po tom spisku, Tucson, Sportage, išao sam i sa njim na test vožnje, i onda se posle kraće test vožnje odmah odlučio za QQ. Samo ga je brinuo CVT, a kad je video da radi dobro i neosetno tu je prelomio. E sad, ne znam kakav je na duge staze.
Ne postoji brend sa više kolektivnih tužbi zbog automatskih menjača od Nissana.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Što nas vređaš?milosg napisao:Kodiaqa kupi samo ako želiš da izgledaš kao komercijalista nedavno unapređen u direktora, kome su dali službeni da vozi, eventualno kao vlasnik pečenjare
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Zbog toga mislim da je XTrail sa cenom od oko 46k eur u tekna opremi sa ePower 4x4 super ponuda. Takođe ima i u N-Trek opremi, ali nema panoramu (bar primerak u Srojanovu koji smo gledali)pedalaš napisao:Dobar Kodiaq, sa dobrom opremom, nije ispod 50-55 hiljada ( prebaci on lako i 60.000 )..
Takođe sa tim pogonom - nema menjač

Pratim izuzetno i za sada taj pogon nema pritužbi (osim što se očekivala manja potrošnja na auto-putu, ali je i takva itekako okej jer auto ima 210+ ks)
A novi CVT (u QQ-u) je daleko daleko bolji od starih Nissan-ovih CVT menjača