Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od zigZag »

elMaestro napisao: 23 Nov 2025, 13:00 Što se tiče bureka, Duljaj u Topoli, pekara Partizan, kad god sam u prolazu, pa makar i kratak sa vremenom, svratim.
nisam grobar ali ime PARTIZAN u nazivu pekare je solidan znak kvaliteta.

a duljaji su legende, taj no bullshit burek je tačno kakav treba da bude. plus je igor tamo dovodio svoje saigrače iz šahtjara, ima legenda kad je u topolu došao dario srna, kome je otac nekada radio u pekari pa je bio posebno zainteresovan. to je bilo odmah posle nekog od ovih velikih turnira gde su hrvati stigli daleko pa se cela topola sjatila da pozdravi legendu, ovaj je izneverovao plus se super provodio po obližnjim disko/folkotekama da nije hteo da ide kući.

:bravo:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Što se tiče soljenja (nisam nikada ja lično pekao) mislim da se za ražanj soli veče pre pečenja i da je to dovoljno. A krupna so je verovatno samo neka fora, jer da je neka eureka svi bi to radili.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

ftj napisao:Zadnjih par puta kad sam bio nije bilo to to, al takva tura vrv.
Bilo je odlično kada sam bio, čudim se da sam nedeljom našao mesto popodne, moguće da ima ljudi još kao tebi da se zalomilo i ne dolaze. Pre je bilo nemoguće naći mesto vikendom, a sada je bilo može odmah. Kilo je 4800 din i dalje. Meni je ovo bilo najbolje u skorije vreme da sam probao u BG.
Bio sam kod Deda Stavre na Ledinama skoro, baš se razočarah, a na reklami ne znam kakavo, ovo u BSK bolje 5 puta. Možda su tamo omanuli, ali koske neke doneli, da je bilo do mene vratio bi ono i ne bi platio, otišao dalje.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

To sa krupnom solju je više ukras, usolili su to oni pre. Ja nisam bio od kako su se autovali kao ćaci restoran al i pre toga zadnja dva puta nije bilo vrhunski al čak su i ovde na forumu to pričali da su iskusili iako je meni uvek do tad bilo top.

Biće da pečenje zavisi od mnogo faktora i da je lako da se potrefi da nekad bude bolje nego drugi dan.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od noob »

zigZag napisao:zar to sa solju odozgo na pečenju nije početnička greška? OK možda ne početnička ako je profi kafana ali greška svakako.
Mislim da im ta krupna so dođe kao zaštitni znak, vidiš da je ovde odmah neko prepoznao kafanu, i ja bih da sam video sliku.
BSK ima među najboljim ove bajadere u BG, nema kostiju, nema šta da se baci, vrhunski ukus, kožica uvek hrskava, kada god sam bio bilo je vrhunsko (kad me ne mrzi da se vozim do BSK jedno 45 min onda znaj da je top). Imaš više o njima ovde:

https://www.republika.rs/vesti/srbija/5 ... ce-pecenje
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije uvek BSK savršen, ali ne bih prestao da idem da je bliže. Za te novce je predaleko i recimo 30% poseta nije bilo na nivou do sad. Dešavalo se i pregorelo da iznesu, ali ne bude sve, nego izmešaju malo kada bude puno ljudi. Kad je manje, najčešće je dobro, tu ne mogu mnogo da sakriju.

Od mene mogu da dobiju jedino preporuku da se ode i proba. Bolje naletite u blok 70A na pijacu, oni nisu još izneverili.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

Gaginh0 napisao: 24 Nov 2025, 08:17 Što se tiče soljenja (nisam nikada ja lično pekao) mislim da se za ražanj soli veče pre pečenja i da je to dovoljno.
niko neće da se drka sa odležavanjem u salamuri, to prosto nije operacija za biznis na pokretnoj traci. bukvalno ne znam sem "pretopa" nijednu pečenjaru koja to radi ali su oni svet za sebe - komadi praseta sa pre finiširanja u rerni propuštaju kroz sous vide tretman (kuvanje u vakumiranim kesama u vakumu na niskoj temperaturi).

usoljavanje direktno preko površine mesa teško prodire unutra, pogotovo ne ravnomerno, ali nije toliko bitno da bi se time bavili.

a ovo što radi bask sa morskom solju odozgo, to se valjda radi za vrhunske komade bifteka, rozbifa i slično. ali dobro, neka cveta sto cvetova, nije da ću da se vraćam u BASK.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

nidza napisao: 24 Nov 2025, 08:46 Bolje naletite u blok 70A na pijacu, oni nisu još izneverili.
NIje da ne valja al ipak nije to taj nivo.
Korisnikov avatar
Blackshadow
Reactions:
Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS

Post od Blackshadow »

BASK svakako ne može da drži kvalitet uvek isti jer nema prosto dovoljno prasića sa jednog lagera, uzima sa svih strana, gde stigne, ja mu svakako ne bih otišao tamo čak i da mi je pred kućom... doduše, bojkotujem sve bajadere od 4+ k jer kilo žive vage 250 din

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ćaci STOP!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Blackshadow napisao:BASK svakako ne može da drži kvalitet uvek isti jer nema prosto dovoljno prasića sa jednog lagera, uzima sa svih strana, gde stigne, ja mu svakako ne bih otišao tamo čak i da mi je pred kućom... doduše, bojkotujem sve bajadere od 4+ k jer kilo žive vage 250 dinSlika

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
BSK

Svi koji umeju, a plus je živa vaga džabe, neka rade bajadere, pare do krova, čista zarada.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Ok, gde su bolje od BSK bajadere u BG?
Dajte preporuke konkretne, ima li i kakvih dokaza kao što postavih? Nešto vas ne vidim na delu ovde. Meni su za sada ono u top 3 bajadere u BG. Postaviću i sa drugog mesta dokaz sa lica mesta čim pre posetim.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Videh u Mirijevu kod terena Balkana da nude pečenje a logo kao crna svinja iz Vrčina koja peče moravke. Nisam probao pa ne znam da li u Mirijevu nude pečenje od moravki.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Mora da se proba.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Svratiću ja neki dan. Danas bio u Stopanji, tamo 2000 din./kg, skroz korektno pečenje.

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

Odgovori