Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Probao ja u Vrčinu moravku, čim su otvorili, nisam bio oduševljen ali solidno, bilo je 2.8 po kg, sad čujem da je poskupelo.
Inače, peku ih u onim zatvorenim "burićima" i nije to loše mada lično smatram da je za moravku ražanj keva!
Mala Sava u 70om bloku je ok.
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Inače, peku ih u onim zatvorenim "burićima" i nije to loše mada lično smatram da je za moravku ražanj keva!
Mala Sava u 70om bloku je ok.
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Markoni gde si bio u Stopanji? Ja probao kod onog Binic i razočarao se...
Bio ja pre neki dan u Vrcinu.I dalje je kolko sam video 2800rsd. Ok je pecenje. Ali je totalno drugačije nego u Malom Hrastu npr. Sto i mora jer je drugacija vrsta mesa. Osetno je masnije ali vredi otici.
Takodje pasulj im je dobar isto
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio ja pre neki dan u Vrcinu.I dalje je kolko sam video 2800rsd. Ok je pecenje. Ali je totalno drugačije nego u Malom Hrastu npr. Sto i mora jer je drugacija vrsta mesa. Osetno je masnije ali vredi otici.
Takodje pasulj im je dobar isto

Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja sam ovaj put završio kod Binića. Ranije sam jeo u jednoj maloj kafani preko puta Binića, ali mi rekoše da više ne peku.
Pa nije mi za poređenje za Hrastom, Poštarom, ali ono, lepo pečeno, lepo usoljeno, ukusno.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Pa nije mi za poređenje za Hrastom, Poštarom, ali ono, lepo pečeno, lepo usoljeno, ukusno.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
U zadnjih par puta sam jeo Kod Šekija u Stopanji, bilo je sasvim dobro pečenje. Klasična kafana, ništa fensi ali kvalitet je bio dobar, i prasetine i jagnjetine.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
U kafani Zelengora (Stopanja)su imali fantastičnu jagnjeću čorbicu. Pečenje prosek, ali čorbica... Ne znam rade li još, viđao sam crvenu traku iz Poreske...
I dok su radili, delovalo je kao da ne rade
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
I dok su radili, delovalo je kao da ne rade
Kao neko ko je pekao i prisustvovao pecenju preko 100 nasih prasica i jaganjaca, solili smo pred stavljanje u furunu, dok se to sve zakuca i uveze, odstoji jedno pola sata, 45min max.
Soli se punom rukom soli i utrljavanje debelo.
So penetrira sasvim dovoljno, a pogotovo sto se peku mladi prasici i jaganjci.
I najbolje pecenje je kada se pece u prethodno zagrejanoj furuni, bez zara i bilo cega unutra.
Ti komercijalno tesko da je izvodljivo i isplativo, jer zahteva vise vremena i potrosi dosta drva.
Super je Bsk pecenje, ali je atmosfera u restoranu krs, konobari jedva prolazni i nijednom se nisam prijatno osecao, sto je za mene retkost jer mi je generalno svejedno da li jedem u Ritzu ili na poljani sa haube.
A posle Caci elementa, nece me videti vise sigurno.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Soli se punom rukom soli i utrljavanje debelo.
So penetrira sasvim dovoljno, a pogotovo sto se peku mladi prasici i jaganjci.
I najbolje pecenje je kada se pece u prethodno zagrejanoj furuni, bez zara i bilo cega unutra.
Ti komercijalno tesko da je izvodljivo i isplativo, jer zahteva vise vremena i potrosi dosta drva.
Super je Bsk pecenje, ali je atmosfera u restoranu krs, konobari jedva prolazni i nijednom se nisam prijatno osecao, sto je za mene retkost jer mi je generalno svejedno da li jedem u Ritzu ili na poljani sa haube.
A posle Caci elementa, nece me videti vise sigurno.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Gde ima kilo prasetine zive vage za 250 dinara? Ovi moji drugari sto drze prasice ispod 400 ne daju.Blackshadow napisao:BASK svakako ne može da drži kvalitet uvek isti jer nema prosto dovoljno prasića sa jednog lagera, uzima sa svih strana, gde stigne, ja mu svakako ne bih otišao tamo čak i da mi je pred kućom... doduše, bojkotujem sve bajadere od 4+ k jer kilo žive vage 250 din
Od praeta od 20kg zive vage se dobije oko 7kg pecenja! Dakle meso sa kostima, odbijeteni koati ako hocete bajadere pa racunajte.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Molim preporuku za:
1. Škembiće zapečene ili u saftu
2. Papke u saftu
3. Jagnjeću čorbicu
Negde u širem centru, prelazak preko mostova stop.
Hvala!
1. Škembiće zapečene ili u saftu
2. Papke u saftu
3. Jagnjeću čorbicu
Negde u širem centru, prelazak preko mostova stop.
Hvala!
Meni najbolji škembići u BGu su u Alternativi u Zvečanskoj, zovu ih Mošini škembići, meni deluju da su kuvani pa baceni na gril i onda ih serviraju u nekom ludilo sosu. Brutalni su, vredi otići. Ozbiljna kafana, old school al drži nivo hrane visoko. Bubreznjak teleći im je isto brutalan (malo je skuplji), pljeskavica odlična, generalno sve od mesa je dobro.
Čorbasti škembići su dobri u Paliluli na uglu Starine Novaka i Kneza Danila. Birtija, tete u borosanama i pijanci koji delju vinjak od jutra.
Papci u saftu su svuda gde sam probao onako...nekad budu dobri nekad osrednji. U Orascu jeo zadnji put i bili su odlični, ali ne znam da li su stalno na meniju
Čorbasti škembići su dobri u Paliluli na uglu Starine Novaka i Kneza Danila. Birtija, tete u borosanama i pijanci koji delju vinjak od jutra.
Papci u saftu su svuda gde sam probao onako...nekad budu dobri nekad osrednji. U Orascu jeo zadnji put i bili su odlični, ali ne znam da li su stalno na meniju
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Imate li jos neke predloge za ovakve tipove kafane kao u postu iznad, dobra domaca hrana, a da nije u nekom fancy fazonu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
+1 za Alternativu, ozbiljna kafana. Vozni park ispred ume da bude bolji od Franšovog.
Šabački slatinac je nekada sabijao sa gurmanlucima, nisam odavno bio.
Ćirubućiriba četvrtkom ima gurmanluke na meniju.
Kosmaj u Cvijićevoj.
Šabački slatinac je nekada sabijao sa gurmanlucima, nisam odavno bio.
Ćirubućiriba četvrtkom ima gurmanluke na meniju.
Kosmaj u Cvijićevoj.
Kod Dragana u Maršala Tolbuhina. Ja u goroj rupi nisam bio u BGu ali ni jeo bolja jela tipa repovi, crevca, mozak. Jedna stvar koju nigde nisam probao osim tamo a odlicna je su pohovane telece nogice, bas dobra stvar. Ovciji uštipci odlični istodragvorl napisao: 28 Nov 2025, 21:07 Imate li jos neke predloge za ovakve tipove kafane kao u postu iznad, dobra domaca hrana, a da nije u nekom fancy fazonu.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_20251128_222656_WhatsApp.jpg (48.95 KiB) Pogledano 260 puta
+1 za Kod Dragana. Otkrio sam ga slučajno pre nekoliko godina, tražio dobra crevca jer ćerka obožava. Klasična birtijetina, posebno sad kad je hladno pa bašta ne radi. Ali je klopa vrhunska, vidim da naši dovlače i strance jer im je valjda zanimljiva ta autentičnost.
Sent from my NX769J using Tapatalk
Sent from my NX769J using Tapatalk
Jel radi ta kafana i dalje?
edit: vidim da radi. nikad nisam posetio, uvek mi je delovalo previše hardkor čak i za mene koji sam posećivao i hajduk stanka i kod goje i slične rupčage.
edit: vidim da radi. nikad nisam posetio, uvek mi je delovalo previše hardkor čak i za mene koji sam posećivao i hajduk stanka i kod goje i slične rupčage.
Radi i stalno je puna, pogotovo sad zimi treba da se rezerviše jer ima 6-7 stolova samo