Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Vazduhoplovi

Post od zuzazu »

Kako to neko, gledanjem kroz prozor, moze da zna da je avion "prebrz" u sletanju? Odakle mu ideja koja je brzina za sletanje (nikada nije ista)?
Evo, imam desetine hiljada sati i jos mi nije jasno. Pa da i ja nesto naucim.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

To se zove osecaj za filing

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Lete Ukrajinci.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ažuriranje softvera Erbasa poremetilo međunarodni vazdušni saobraćaj nakon naglog pada

Ažuriranje softvera proizvođača aviona Erbas moglo bi dovesti do poremećaja vazdušnog saobraćaja širom sveta. Približno 6.000 aviona A320 zahteva ažuriranje kako bi se sprečio iznenadni gubitak visine, prema rečima proizvođača.

U velikoj većini slučajeva, ovo se može brzo rešiti iz kokpita na zemlji. Procenjuje se da će oko 1.000 aviona zahtevati zamenu računara u radionici, što će izazvati međunarodne nestašice i samim tim poremećaje.

Problem je otkriven nakon incidenta u DžetBlu ervejzu. Jedan od aviona te avio-kompanije bio je primoran da izvrši prinudno sletanje na Floridi krajem oktobra nakon što ga je zahvatila iznenadna i intenzivna solarna oluja.

Prema Erbasu, istraživanje je otkrilo da intenzivno sunčevo zračenje može uticati na podatke ključne za kontrolu A320, najprodavanijeg modela ovog evropskog proizvođača aviona.
https://nos.nl/artikel/2592440-software ... chtverkeer
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Bas ozbiljna prica. Pratio sam juce sve na tviteru.

Kakvo je stanje kod nas, vidim da nema previse haosa danas? Mada sam kod Pedje procitao da je Wizz "resio" sve.

Bas kad letim u ponedeljak :D
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Slika

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Inzaghi napisao: 29 Nov 2025, 14:43 Bas ozbiljna prica. Pratio sam juce sve na tviteru.

Kakvo je stanje kod nas, vidim da nema previse haosa danas? Mada sam kod Pedje procitao da je Wizz "resio" sve.

Bas kad letim u ponedeljak :D
Air Serbia avioni nisu pogodjeni, nije trebao update. Kod nekih preko 60% flote, kod nekih manje ili ne treba. Dva sata traje update softvera a kod nekih zahteva i promenu hardvera, ne oficijelno na oko 1000 aviona navodno
Odgovori