Ne bih se slozio da nam je sve nametnuto. Necu reci da je sve crno i belo i da nema spoljnih uticaja, ali kako sejemo, tako zanjemo. Cinjenica je da nasi ljudi vole mnogo da pricaju, a malo toga da sprovode u akciju. Nije tu skola da disciplinuje decu, skola je da ih obrazuje, roditelji su tu da disciplinuju decu.
Mene pitaju ljudi zasto nemam decu, a onda kad kazem da bi ih disciplinovao jednakom strogocom kao sto su i mene moji roditelji (pre svega cale), e onda su komentari manje vise u fazonu bolje i sto nemam decu. Iako sam ja 2 puta dobio po guzici i mislim mozda jedno 5 samara, cela strogoca se odnosila na to da su jasno postavljene granice sta se sme i sta ne sme i cela stvar se ogledala u tome da naucim samodisciplinu da sva moja dela imaju odredjene posledice. Sa druge strane moja sestra je sva u fazonu da deca ne smeju da osecaju nikakvu tezinu odrastanja do 18te godine. Brani mi da se sprdam sa njenom decom da ce imati neki "prljav" ili slabo placen posao jer imaju lose ocene jer ce ih to mentalno osakatiti, manje vise smo se slozili da ih ja necu samostalno cuvati jer sam previse strog (sa njene strane da preterujem, sa moje strane da necu da popustim) posto kod mene ne postoji da nesto treci put ponavljam... Prvi put me mozda nisi cuo, ali drugi put ima da slusas.
Ja sam auto dobio za 18 rodjedan na cinjenicu da sam bio konstantno odlican djak (ili je caci?

) i da sam od 13te godine odbijao da uzimam dzeparac od mojih jer to ide u budzet za auto, sto su naravno svi kritikovali kako nije validan razlog da ja dobijem takav poklon za 18ti rodjedan, dok sad isti ti ljudi pricaju kako njihova deca/unuci zavredjuju mnogo vise ne jer su bilo sta dobro uradili, nego da se ne muce trositi noge. Jadno dete, da pokvasi svoje nove patike. Normalno nalomili su telefona tokom odrastanja vise nego sto je moje izasao auto. Ja sam normalno dobio 3310 od kojih se beton lomi koji sam koristio oko 10 godina

Istina i danas imam 3310, samo drugu generaciju

Rekao bih isti auto ali samo je krov ostao isti