Cena servisa

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Re: Cena servisa

Post od pedalaš »

Ne može se motorno ulje jednako habati ako neko prelazi 10, 20 ili 30 hiljada km prosečnom brzinom 60-70 km/h ( i uz, recimo, 10 hladnih startova u proseku na svakih 1.000 km ), kao i ako neko tu isti kilometražu prelazi prosečnom brzinom 20-30 km/h ( i uz, recimo, 40-50 hladnih startova na svakih 1.000 km ).
Naravno da to nisu jedini faktori koji utiči na brzinu i stepen degradacije motornog ulja.
Šanse nema da bih na svojim ( privatnim ili poslovnim ) kolima "držao" motorno ulje po oko 30.000 km. Ni u ludilu. Ali, sa druge strane, mogu da razumem (pa i ekonomske) razloge zbog kojih neki "prvi vlasnici" rade upravo tako i da ih bukvalno boli dupe u kom stanju će uz taj ritam zamena motornog ulja biti motor posle 100, 150 ili 200.000 km.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

+1

Univerzalno dobar interval zamene.

Preko toga je već nategnuto, kako god da se vozi.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Letos odradim zamenu pločica i dopunu klime u servisu Auto Line na Ćalijama. Uvek sam nekako mimoilazio taj servis a u kraju mi. Radni sat 3000, imaju svoju prodavnicu auto delova i nisu se ugradili. Dobio uredno fiskalni, plaćanje karticom, specifikacija radova.
Dođe vreme za mali servis, mene stegla neka prehlada + hladnije vreme i aj opet kod njih da odradim. U odnosu na leto promenio se vlasnik, sada je cena radnog sata 4500 + nemaju više svoju prodavnicu delova i ugrađuju se u ove koje nabave. Sada se zovu Global.
Ostatak isti kao kod starih gazda, fiskalni, specifikacija delova, stavljaju folije na sedište i volan. Zanimljivo da su naplatili ruke za mali servis 0.89 radnih sati.
Razmisliću da li da nastavim tu samo zbog pilićarenja sa ugradnjom u cenu delova.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ovlasceni servis VW

Motor 1.5tsi

Zamena ulja 0W20 LL (4.3l)
Filter ulja
Stelovanje farova

382 eur

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Jeftinije nego kod Alfe, jedino što ide više ulja.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Jel se štelovanje farova radi po difoltu ili ako ustanove nepravilnosti?

Jel ne rade to i na TÜV-u?

Ja moje nikada nisam štelovao niti su mi na TÜV (A.T.U.) ikada nešto zamerili za svetla.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Moras redovno stelovati farove.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kako bih voleo da to uvedu i kod nas! A ne ovi slepci na tehničkom samo prislone ono čudo da ih kamera snimi i to je to. Ne može noću da se vozi od idiota...
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

To jos i nekako, najgori su mi sabani sa kineskim aftermarket ksenonima i ledarama bez projektora na svakom drugom cosku. Cak i kombiji, busevi i kamioni su poceli naveliko da ih stavljaju.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Gaginh0 napisao:Jel se štelovanje farova radi po difoltu ili ako ustanove nepravilnosti?

Jel ne rade to i na TÜV-u?

Ja moje nikada nisam štelovao niti su mi na TÜV (A.T.U.) ikada nešto zamerili za svetla.
Ovde gde ja servisiram bukvalno na svakom servisu imam tu stavku. Valjda im je najlakse da maknu neku paru. U kategoriji dolivanja tecnosti za stakla :)

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ja ne znam da li je do mene ili do drugih vozača (u moju odbranu, na poslednjem lekarskom pre 2 meseca sam imao 0 na oba oka), ali sve više blicam ljudima da skrate svetla, da bih kad mi priđu video da su kratka u pitanju. Generalno sam uvek više voleo noćnu vožnju, ali je jezivo koliko ljudi ima sa raštelovanim farovima. Pritom, dosta ima auta <10 godina starosti.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Nije do tebe i ja redovno se susrecem sa tim fenomenom . Prvo sam mislio mozda je moj auto nizi , al ono , ja nisam nizi , gadja me pravo u oci . I to nisu podignuti koliko rastelovani desni far baca u patos levi far baca u nebo obicno .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Videh rastelovanog i novog Cherry kineza sa fabrickim led svetlom, levi far bije u vis. Kapiram da bi trebao da ima neku autonivelaciju.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Matrix farovi budu cesto neprijatni i u retrovizorima. Isece auto, ali u retrovizore tuce.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
lmilan02
Reactions:
Pridružio se: 19 Nov 2021, 11:03

Post od lmilan02 »

Kola iz fabrike ne dolaze uvek sa dobro podešenim farovima - trebalo bi da se šteluju pre predavanja kupcima. Da li treba da kažem da mislim da se ovo uopšte ne radi.
Odgovori