Pločice disk - nešto para disk

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
stefanxzibit
Reactions:
Pridružio se: 25 Jan 2024, 20:30

Pločice disk - nešto para disk

Post od stefanxzibit »

Imam problem sa zadnjim kočnicama pa bih voleo da čujem mišljenja i iskustva. Auto je Golf 7 GTI Performance, sto smatram da nije toliko bitno.
Problem je počeo da se javlja nakon ovih jačih minusa, u periodu kada je auto često stajao napolju i bio zaleđen, pa nisam siguran da li je to direktno povezano sa problemom. Pre 2–3 nedelje sam menjao kočione pločice, i prednje i zadnje, ali se konkretno ovaj problem javlja na zadnjim diskovima znači na oba zadnja točka pa nisam siguran 100% da li je problem nastao nakom sto su mi stavili nove plocice ili kasnije.

Naime, kao što se vidi na slicika.a na disku se pojavila kružna linija, kao da nešto „para“ disk. To je na jednoj slici, na drugoj se vidi da drugi disk je isparan po celoj površini. Prilikom kočenja se čuje čudan zvuk pozadi, veoma sličan zvuku istrošenih pločica. Upravo zbog tog zvuka sam i ranije odlučio da zamenim zadnje pločice, ali se problem i dalje javlja.

Koliko znam, kočiona pločica bi trebalo da bude mekša od diska, pa mi nije jasno šta može da bude uzrok. Na mestu gde se vidi ta kružna linija, disk više nema glatku površinu, već se jasno oseća neravnina. Ne sumnjam da je kamencic izmedju plocice i diska jer je problem na oba točka mada moguce je. Celjust da ne otpušta kako treba, ali opet na oba tocka istovremeno?
Da li je neko imao sličan problem ili zna šta bi mogao da bude uzrok ovogo i kako krenuti uopste u rešavanje? Hvala
Prikačeni fajlovi
20260114_154633.jpg
IMG-497d08a8d20325e20b0db5890752f29b-V.jpg
IMG-497d08a8d20325e20b0db5890752f29b-V.jpg (119.17 KiB) Pogledano 150 puta
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Pločice disk - nešto para disk

Post od Dare4x4 »

Ovo su diskovi za zamenu ili bar za obradu. Rekao bih da su ranije bili izgrebani ili korodirali u tim zonama i pločice tu nisu ni nalegale kako treba jer hrapava površina brzo proseče žleb u kočionoj oblogi. Sad nove pločice se još nisu prilagodile tim neravninama, ne naležu svuda jednako i onda vidiš ove krugove gde ostaje površinska korozija.
Ovde moraš da obradiš diskove, a pločice da izravnaš ili staviš nove.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I meni se čini da su diskovi za zamenu.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Sve je kako kaze Dare.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ko ti zameni pločice a ove diskove ostavi? Osim ako ti nisi hteo da ostaviš, pitao jel može još, može.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Odgovori