A kakav je sada taj 1.6 motor?
Ranije je bio baš problematičan, ako ne grešim?
Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Odličan je, zadnje iteracije su baš bile dobre
Nebo i zemlja u odnosu na prve 1.6THP
Znam jer mi Dejan (Svileni) preporučio da gledam taj motor kada sam razmatrao 508. Bukvalno mi rekao da gledam njega pre nego 2.0HDi (samo što u mom slučaju sa ~>40k km godišnje, razlika u potrošnji igra bitnu ulogu)
Znači ovo neka fora kao ranije sa Superb-om sa 1.4TSI motorizacijom
Nebo i zemlja u odnosu na prve 1.6THP
Znam jer mi Dejan (Svileni) preporučio da gledam taj motor kada sam razmatrao 508. Bukvalno mi rekao da gledam njega pre nego 2.0HDi (samo što u mom slučaju sa ~>40k km godišnje, razlika u potrošnji igra bitnu ulogu)
Znači ovo neka fora kao ranije sa Superb-om sa 1.4TSI motorizacijom
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Dzona napisao: 29 Jan 2026, 14:26Šteta, ali tako je kako je.DukeNS napisao:
Vozio sam ga kratko, nekih 20-ak minuta, i mogu reći da je ostavio odličan utisak. Sem što je motor slabašan, naravno. Šteta što nema nešto malo jače, a isto pristupačno.
Jedini sledeći izbor je full hibrid koji je baš dobrano skuplji.
Inače prijatelj otišao da pogleda i 3008, da bi na kraju uzeo nešto po šta nije ni pošao![]()
408 sa 1.6 puretech za 29k eur, ukoliko sam dobro razumeo. Ne znam kako (jer već neko vreme ne nude isti), ali izgleda da 408 ima i tu motorizaciju.
Tako sam i ja svojevremeno završio sa autom koji nisam išao da gledam.
Odličan C5, da se ponovim...
- gosn'prirodni
- Pridružio se: 23 Sep 2013, 22:17
Sedeo u prvoj generaciji i meni je baš bio tesan, a nisam dvometraš mada sam poširokgrujicd napisao:Ako gledamo Yaris Cross kao auto koji se kupuje za grad onda je koeficijent otpora vazduha zanemarljiv parametar. I ovih 11,3s ne mora da bude problem ako je živahan na startu, ako elektromotor pomaže u polasku i prelaznim režimima, a gubi koji sekund posle 70-80kmh. Ne kažem da je tako, ne znam, nisam vozio, samo kažem da cifra 0-100 ne mora da prikazuje kako se auto ponaša do 60. Ali ako će se često vozi izvan grada onda zamerke stoje.
Meni je veći problem što je slab sa mestom kad za volan sedne muškarac balkanskih gabarita...
Sent from my BRP-NX1M using Tapatalk
Stvar navike
Ja vozim aktuelnog Jarisa, za koga je Yaris Cross po pitanju ponude prostora pravi gorostas 
Za gradsko-prigradske namene načelno ne bih imao ništa protiv jednog (hibridnog) Yaris Cross-a umesto tog Yarisa, mada mi je YC estetski baš mnogo gadan.
Za gradsko-prigradske namene načelno ne bih imao ništa protiv jednog (hibridnog) Yaris Cross-a umesto tog Yarisa, mada mi je YC estetski baš mnogo gadan.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Odgovor na moju potrošnju je ovde -> https://forum.garaza.rs/viewtopic.php?p ... 6#p1161506milanns napisao: 28 Jan 2026, 22:40 Bome sam ja taj auto (1.4) bas testirao i spustio ispod 4.5 (sramota me da pisem, i meni zvuci nerealno). Ali naaaaravno magistrala noc, bez saobracaja, bez tipa ijednog kocenja. Sto se tice Kineza, ovi moji drugari se svi zale. Prodavac u NS gde se prodaje i Kia takodje kaze da vise trose od evropljana/korejanaca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !