Armstrong otborio dusu i konacno sve priznao
Gostujući u popularnoj emisiji Opre Vinfri, američki biciklista Lens Armstrong priznao je da je koristio doping. Ovaj 41-godišnjak konačno je potvrdio sve optužbe koje su bile upućene na njegov račun. Sedmostruki osvajač "Tur de Fransa" priznao je da je dugo koristio nedozvoljena sredstva i potom uputio izvinjenje.
- Cilj mi je bio da pobedim po svaku cenu. Kada mi je rečeno da imam rak, bio sam spreman da uradim sve kako bih preživeo, a to sam preneo i na biciklizam. Video sam ovu situaciju kao veliku laž, koju sam ponovio mnogo puta. Provešću ostatak života pokušavajući da vratim poverenje i izvinim se ljudima - rekao je Armstrong.
U seriji kratkih pitanja, na koje je odgovarao sa "da" ili "ne", Armstrong je potvrdio da je koristio EPO, da je "menjao krv", koristio testosteron, ljudski hormon rasta...
- Tada nisam imao osećaj da varam, već sam na sve gledao kao na borbu na drugom nivou. Međutim, ja nisam imao pristup tim stvarima, kao i svi drugi. Pobede su mi bile sve na svetu, ali da kažemo da je sve ovo bilo veće nego skandal tokom 70-ih i 80-ih u Istočnoj Nemačkoj, to bi bilo previše - rekao je Armstrong.
Izvor: sportal.rs