Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nikaragva »

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/365360 ... ganizaciju

Eto sad neke stvari postaju jasnije :kezo:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Naravno, Tomica je lopov svetskog kalibra, mala mu je (samo) Srbija.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od snork »

Slovenačka fabrika "Gorenje" preti veletrgovcima koji kupuju nove veš mašine i električne šporete iz srpskog "Milana Blagojevića": http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij ... ja.lt.html
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Verujem da je prica malo prenaduvana ali je cinjenica da je gorenje uvek imalo nacin da bude poziciju ispred drugih proizvodjaca i uvoznika na nasem trzistu. MB je firma koja je dugo poslovala na ivici totalne propasti te su im u skladu sa tim, takvi bili i proizvodi i servisna podrska i trebace im da se use*u ne bi li dokazali da je takav nacin poslovanja proslost i uopste ne znam odakle im ideja da samim tim sto su domaca firma, trebaju da imaju neku prednost u odnosu na konkurenciju a ovakvi javni apeli su cest slucaj sa domacim posrnulim gigantima koji pokusavaju da se vrate u zivot.
Jos nesto, navodi se "domace" a radi se o prostom sklapanju uredjaja od uvoznih komponenti i delova

sent from my phone using the fingers
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Sve je to ok, ali "Gorenje" ne bi smelo da preti prodavcima zato što prodaju druge marke. Nažalost, Slovenci se u mnogo čemu ponašaju kao da je Srbija njihova kolonija (to je lepo rekao onaj dečko, Slovenac, u filmu "Težina lanaca"). Uopšte ne mogu da shvatim ko to ovde kupuje njihove proizvode... i imaju li ti ljudi trunku samopoštovanja.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, ja sam kupio pre par dana mašinu za suđe. Nije bilo ništa u merkatoru za te pare na piku, a u tom cenovnom rangu :)
Hteo sam Beko da uzmem.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

snork napisao:Sve je to ok, ali "Gorenje" ne bi smelo da preti prodavcima zato što prodaju druge marke. Nažalost, Slovenci se u mnogo čemu ponašaju kao da je Srbija njihova kolonija (to je lepo rekao onaj dečko, Slovenac, u filmu "Težina lanaca"). Uopšte ne mogu da shvatim ko to ovde kupuje njihove proizvode... i imaju li ti ljudi trunku samopoštovanja.

Iskreno verujem da navodi onpretnjama nisuntacninjer to nije stil poslovanja Gorenja ili ti, apsolutno nemajunpotrebe to da rade zarad pozicije na trzistu. Milan Blagojevic im nikako nije konkurencija, oni nikome nisu konkurencija, na zalost.

Dotakao si se druge teme a to je da se Gorenje ovde i dan danas smatra za domace i ne vidim nacin da se to promeni u neko dogledno vreme. Imidz koji su izgradili od tamo neke '68. recimo im to daje za pravo, dan danas su ostali sinonim za kvalitet iako to nema veze sa zivotom, uredjaji su im uglavnom precenjeni, jeftiniji modeli su rebrendirana tudja proizvodnja (Turska, Spanija, Kina).
Cak i za vreme nesrecnih '90ih, Gorenje je bio prakticno jedini inostrani brend koji polulegalno dospevao na nase trziste, dok su nase firme propadale.
Gorenje je ubedljivo najprodavaniji brend sa izuzetnim marketingom i razvijenom prodajnom i servisnom mrezom i apsolutno nemaju potrebe da uslovljavaju, prete ili sta ti ja znam bilo veletrgovce, distributere, maloprodaje jer ovi jure njih.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

nikaragva napisao:Jbg, ja sam kupio pre par dana mašinu za suđe. Nije bilo ništa u merkatoru za te pare na piku, a u tom cenovnom rangu :)
Pa logično, ako si gledao samo u Merkatoru. :D Ja sam tamo ušao jednom u životu, da vidim kako izgleda. I nisam kupio ništa.
nikaragva napisao: Hteo sam Beko da uzmem.
Uh, uh, sve gore od goreg... Ako su izbor te dve marke, onda naravno bolje kupiti Gorenje.
nuk napisao: Dotakao si se druge teme a to je da se Gorenje ovde i dan danas smatra za domace i ne vidim nacin da se to promeni u neko
Pa kako mogu da ga smatraju za domaću marku, ako se Slovenija 1991. prva otcepila od Jugoslavije, čime je naš (miran i relativno srećan) dotadašnji život preko noći uništen i pretvoren u pakao, koji traje do danas. Ok, prestajem sa politikom, ali ako je Gorenje najprodavanija marka, onda je narod ovde ili retardiran ili mazohista ili jednostavno nije normalan.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

snork napisao:onda je narod ovde ili retardiran ili mazohista ili jednostavno nije normalan.
Poenta :)

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam kupio celu kuhinju gorenje pre par meseci...
pre toga sam mojima, a kasnije i meni uzeo njihov sporet, pre oko 5 godina, i jako smo zadovoljni sa njima...
razlog sto sam opet tako uradio je jako dobro iskustvo sa njihovim proizvodima, i po mom misljenju dobar odnos ulozeno/dobijeno. i pored toga, odlican odnos prema kupcima - prilikom montaze kuhinje mi je ustinuto odvodno crevo sa masine za posudje ( nije bila ugradnja servisa gorenje vec drugih lica ) i ono je propustalo.
pozvao sam servis, i to u vreme novogodisnjih praznika, i prvi radni dan pre podne me je serviser pozvao da vidi da li sam kuci, i posto sam bio, dosao je u roku od odmah i zamenio crevo bez dinara iako nije moralo bas tako da ispadne...za to im svaka cast...
ali pre neki dan su dobili recimo kod mene veliki minus jer im treba mesec dana da mi nabave filter za aspirator, to je malo sramota...

inace, i zena i ja uvek izmedju dva proizvoda slicnih karakteristika, bilo tehnike, hrane ili neceg treceg, uvek uzmemo domaci proizvod... svi drugi su patriote pa zasto ne bi bili i mi ovde za svoje...
medjutim, posto mi je, sa druge strane bitnije da dobijem za svoj novac ono sto bi trebalo, ukoliko je cena dva proizvoda ista ili slicna, a razlika u kvalitetu ubedljivo na strani stranog, naravno da cu uzeti strani proizvod...
i ne pada mi na pamet da forsiram nekog domaceg gubitasa i propalu firmu/fabriku itd jer je domaci...
eto to je neki moj rezon...svako ima svoj...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Dragane, naravno da ne treba forsirati domaće gubitaše po svaku cenu (ja iskreno nisam ni znao da MB proizvodi nešto drugo osim šporeta na drva :kezo: ), nego sam mislio na generalni odnos prema kupovini Gorenje (i ostalih slovenačkih) proizvoda.

Ponavljam, reč je o čisto političkim razlozima, jer se Slovenija jako loše odnosi prema Srbiji u praktično svim aspektima.

U nedostatku skoro bilo kakve domaće proizvodnje, ja ću se za sada držati Samsunga, LG-a i ostalih dalekoistočnih firmi. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam se davno vezao za Samsung najvise jer sam poslovno usko vezan za taj brend i zbog cinjenice sto je odnos ulozeno/ dobijeno daleko ispred izvikanog i precenjog Gorenja npr.
Sva tehnika u kuci mi je Samsung osim Lg monitora i Panasonic klime :)

Kupujmo domace :D

sent from my phone using the fingers
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od sasa lbg »

snork napisao:
Ponavljam, reč je o čisto političkim razlozima, jer se Slovenija jako loše odnosi prema Srbiji u praktično svim aspektima h firmi. :)
Potpuna istina
Samo da se jos i otreznimo

HTC
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

O beloj tehnici dalje ovde.

Novi Sad je zadnjih nekoliko godina jako isaran grafitima, to je strasno. Zgrade po limanima pa i ostalim delovima grada su isarane raznoraznim parolama, navijackim, pa i ostalim. To vise lici na Bronx, mada ni tamo nisam vidjao toliko redovno grafite. Grafiti su jedan od primera anarhije. Treba fino milicija da ih navata, pa ti sto su skrabali svojerucno da ciste, naravno pod oruzanim nadzorom. Nedavno su jednog momka ovde izboli jer je pokusao da spreci saranje po svojoj kuci. :ccc:
Uhapšen za pokušaj ubistva na Adamovićevom naselju

V.Š. (18) iz Novog Sada uhapšen je zbog pokušaja ubistva koji se dogodio 3. februara u ulici Ruđera Boškovića na Adamovićevom naselju.

V.Š. je sa još trojicom mladića pisao grafit-znak "Korida" na zidu kuće u kojoj stanuje Novosađanin R.M. (24). Kada ih je on opomenuo da to ne čine osumnjičeni ga je ubo nožem u grudi i naneo mu teške telesne povrede.

Osumnjičenom je određen pritvor.

On se tereti i za to da je, sa još trojicom Novosađana, 25. novembra u ulici Braće Popović nožem lakše povredio šesnaestogodišnjeg Novosađanina.

J.K. (32), V.C. (19) i L.Z. (18) osumnjičeni su za isto delo i određen im je pritvor do 48 sati.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Uhap ... selju.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nije pritvor 48h, to je policijsko zadrzavanje :smartass: