TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ljubitelj »

@dragvorl
da, od toga glavni posao u Sloveniji je prelepljivanje nalepnica.
Srbija, Bih, Balticke zemlje, daleki istok tipicno poreklo robe iz inace nepoznatih sire fabrika.
Meni poreklo geografije fabrike nije bitno ali jeste sta dobijem za novac.
U samoj Sloveniji skoro i da nema niko Gorenje, to Slovenci ne kupuju a oni koji kupe imaju po forumima teme kao Bax sa Fiatom.Ima i specijalizovanih foruma za probleme sa Gorenje proizvodima. :think:

Hit su serije modela ves masina gde su lepkom spojene remenice na motor a tokom garancije serviseri na svakih nekoliko meseci vrse popravku novim pokusajem lepljenja.
Ima jos bisera konstrukcije, tamo se sprdaju javno sa Gorenjem i kukaju sto kao strana firma tako nastupa bas u Sloveniji.

Za belu tehniku Panasonic je tamo na dobrom glasu uz razumne cene.

Ja sam hteo nesto da kupim od Gorenja Srbija (nemacki proizvod samo prelepljena nalepnica a ostalo originalno uputsvo nemackog proizvodjaca) i gospoda nisu uspela da za 3 nedelje saznaju prodajnu cenu, gde se moze kupiti i da uzmu pare a dosao sam na noge u kancelariju i njihov prodajni salon, oba pripadaju direkciji. Na sajtu ponuda samo bez cene.
Kasnije saznam da nisu niti jedan jedini komad tog proizvoda prodali u Srbiji za 3 godine.

Poslao upit mailom, na drugu stranu, odgovor stigao za 5 sati sa kompletnim informacijama i ponudom.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne znam takve sad detalje, ali znam ono sto mi je pricao drugar koji je radio u maloprodaji skoro 10 godina i prodao je tih uredjaja dosta, pa mi je prenosio utiske i info. Nuk zna dosta o beloj tehnici, bas smo pricali jednom dosta o tome.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U zemlji Srbiji ne postoji brend s kojim neko nije imao problem. Drug je imao sa Bosch-om, ja sa Sony tv-om....

Priča da je Gorenje nekvalitetan u mom slučaju pada u vodu. Moj izbor je bio čudan jer sam kupovao od najjeftinijih do najskupljih proizvoda. Veš mašina je bila jedna od jeftinijih jer sam hteo da maximalno izbegnem elektroniku, tač i ostalo i evo je radi skoro 5 godina bez većih problema.
Keramička ploča mi je nevezana od rerne što automatski poskupljuje priču, ali je i ona bez tačeva. Ima klasične prekidače koji su na njoj što se ispostavilo kao loše rešenje za pranje, ali kad sam je kupovao bila je ideja da će je koristiti i moja baba. Rerna je neka što može da peče tri jela istovremeno..., a frižider je bio praktično najskuplji koji je Gorenje tada nudio jer ima lice od pravog inoxa. Sličan takav, niži za 20cm drugog proizvođača je bio 200€ skuplji i imao je garanciju od 1 godine. Da li sam trebao da budem budala da dam više novca za manji frižider sa 5x manjom garancijom?

Generalno kada je kupovina u pitanju poreklo me ne interesuje. Interesuju me cena, garancija i servisna podrška. Ništa više nije kvaliteta kao ranije. Staru veš mašinu Zanusi Končar sam bacio jer je imala skoro 30 godina lažući babu da je crkla. Kad sam kupovao veš mašinu sračunao sam da me je, gledajući na 5 godina koliko joj je garancija, koštala 5€ mesečno. Pa nek se raspadne posle 5 godina. Neću se potresti ni najmanje.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da se i ja prikljucim ovom offu :D
paja napisao:Veš mašina je bila jedna od jeftinijih jer sam hteo da maximalno izbegnem elektroniku, tač i ostalo i evo je radi skoro 5 godina bez većih problema.
Istom logikom sam se vodio. Sto manje dugmica i tockica, bez displeja...

Znam par ljudi sa ultra giga fensi masinama (uglavnom Samsung) i svima je nesto crklo, kako u garanciji, tako i van nje, a popravka skoro kao cela masina...ili im je bar majstor tako predocio.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dunx81 »

Drugar je dugo radio kao prodavac u toj bransi i naprodavao se frizidera,zamrzivaca,sporeta,ves masina i sl.
Kaze da su najvise reklamacija imali na Gorenje ali su ljudi i dalje kupovali. Npr.Beko im se pokazao kao dosta pouzdan. Doduse to je info od pre 3-4god.
Od novijeg Gorenja imam jedino neki toster na kojem pise made in China i za sad radi.

sent using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dragvorl napisao:Ne znam takve sad detalje, ali znam ono sto mi je pricao drugar koji je radio u maloprodaji skoro 10 godina i prodao je tih uredjaja dosta, pa mi je prenosio utiske i info. Nuk zna dosta o beloj tehnici, bas smo pricali jednom dosta o tome.
Detalje znam od servisera iz Maribora, koji mi je bio gost pre nekoliko godina i kada se prosetao Bgd bio je sokiran da je ovde Gorenje toliko prisutno po prodavnicama.
Naravno da sam pitao zasto, i zauzvrat dobio citav niz informacija iz prve ruke kako je tamo a i gde da citam ako zelim vise da saznam.
Iz ranijih dobrih iskustava sa gorenjem iz familije i meni je bio u vrhu pri odabiru, sve dok se nisam informisao i proverio.

Danas se sve brzo menja pa i kvalitet varira od jednog do drugog proizvoda ili serije/ godine proizvodnje.

Miele je koliko znam i dalje top kvalitet.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od pedja »

Miele ima i odgovarajucu cenu...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

ljubitelj napisao:Koliko ja pratim, Gorenje odavno nije slovenacka firma a i nema mnogo veze sa Slovenijom sto se proizvodnje tice.
Upravo to, ako se ne varam Gorenje je u vlasništvu upravo Beka (ne Milana već fabrike Beko, koja je valjda Turska). A s obzirom da smo mi (manje ili više) potomci Turskih paša, ispada da kupovinom Gorenja kupujemo domaće. :P
Inače Samsung i LG je što se bele tehnike tiče, mnogo kvalitetniji od Gorenja, a čak i za Beko mislim da nije ništa lošiji.
Električni šporeti MBS su sasvim zadovoljavajući u Low badget klasi.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Ne znam u cemu je problem, svako kupuje u skladu sa svojim potrebama i finansijskim mogucnostima...
Pre dve godine kada sam opremao stan, izvadio sam pare iz slamarice otisao i kupio ono sto mi je trebalo u skladu sa novcem koji sam posedovao... Nisam kupovao najjeftinije, ali se nisam ni razbacivao, jer ne vidim potrebu za ves masinom od 60 i kusur hiljada, ili friziderom od hiljadu i vise evra. Nisam imao problem sa markom, ili brendom... Jer sam svestan da je to sve manje ili vise isto...

Jedina stvar koju sam kupio, i svesno bacio novac jeste mikrotalasna placena nekih basnoslovnih 20 hiljada dinara... Ali sam bio nateran na to...

Ves masina i mikrotalasna Gorenje, Indesit su frizider i masina za sudove, klime Galanz, Phillips usisivac, Rowenta pegla i masinica za sisanje, Ariston ploca i rerna, itd...

Neke stvari koje sam kupio jesam platio skuplje, zarad nekih dodatnh funkcija koji mi uredjaj pruza...

To i jeste jedan od razloga zasto i dalje nemam tv u stanu... :pardon:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

perfiko napisao:
ljubitelj napisao:Koliko ja pratim, Gorenje odavno nije slovenacka firma a i nema mnogo veze sa Slovenijom sto se proizvodnje tice.
Upravo to, ako se ne varam Gorenje je u vlasništvu upravo Beka (ne Milana već fabrike Beko, koja je valjda Turska). A s obzirom da smo mi (manje ili više) potomci Turskih paša, ispada da kupovinom Gorenja kupujemo domaće. :P
Inače Samsung i LG je što se bele tehnike tiče, mnogo kvalitetniji od Gorenja, a čak i za Beko mislim da nije ništa lošiji.

Beko je navodno engleski, ali bar ranije im je skoro sve pravljeno u turskoj. Kontam da u ebgleskoj imaju samo neku kancelarijicu, cisto da mogu da obmanjuju kupce kako su engleska marka a ne turska :)
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

perfiko napisao:
gorenje nije u nikakvom vlastništvu BEKA a ostalo kako kome, u Sloveniji se dosta kupuje Gorenje, sam osobno nisam pristaš nijedne marke nego kupujem šta mi nudi više za datu cene pa nek je bilokoje marke.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

paja napisao: a frižider je bio praktično najskuplji koji je Gorenje tada nudio jer ima lice od pravog inoxa. Sličan takav, niži za 20cm drugog proizvođača je bio 200€ skuplji i imao je garanciju od 1 godine.
Gorenje ne pravi No Frost frižidera, kad smo već kod njih.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od Heineken »

snork napisao:Dragane, naravno da ne treba forsirati domaće gubitaše po svaku cenu (ja iskreno nisam ni znao da MB proizvodi nešto drugo osim šporeta na drva :kezo: ), nego sam mislio na generalni odnos prema kupovini Gorenje (i ostalih slovenačkih) proizvoda.

Ponavljam, reč je o čisto političkim razlozima, jer se Slovenija jako loše odnosi prema Srbiji u praktično svim aspektima.

U nedostatku skoro bilo kakve domaće proizvodnje, ja ću se za sada držati Samsunga, LG-a i ostalih dalekoistočnih firmi. :)
:plusone:

Inace u mojoj kuci se izbegavaju proizvodi exYu drzava...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Saša »

I ja sam sklon da između Beka i Gorenja uvek kupim ovo drugo. Za sada od njihove robe imam kombinovani šporet (struja/plin), i to skoro 9 godina, peglu i mikser. Sve radi perfektno i izgleda kao novo. No frižider sam ipak uzeo LG onaj visoki, "no frost, multi air flow". On, šporet i veš mašina Whirlpool kupljeni zajedno pri useljenju i rade perfektno bez ijednog problema evo tih skoro 9 god. Pritom nisu kupovani najjeftiniji modeli nego smo se isprsili maksimalno koliko smo mogli u tom trenutku. Mislim da samo treba izbegavati te baš najjeftinije modele i ne bi trebalo biti problema. :)

p.s Mikrotalasna sigurno nije bacanje para koliko god da si je platio, meni je to jedan od najkorišćenijih uređaja u stanu, uglavnom za brza zagrevanja i podgrevanja, i da moram ponovo da je kupujem gledao bih da uzmem što bolju, a obavezno sa displejem.

Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od snork »

nikaragva napisao:
snork napisao:
nikaragva napisao: Hteo sam Beko da uzmem.
Uh, uh, sve gore od goreg... Ako su izbor te dve marke, onda naravno bolje kupiti Gorenje.
Ne bih se složio. Veš mašinu imam Beko i radi već 6-7 godina, što znači da pere MIN jednom dnevno. Ne postoji dan kada nije radila. Biram Beko jer znam servisere ovde kod mene ovlaštene, a to mnogo olakšava posao ako dođe do kvara, mada nikad nije bilo kvara.
Nisam ni u ovom slučaju mislio na kvalitet, već na politiku. Turska pre 6-7 godina - još i nekako, Turska danas - jok. Pre ću novac dati i Slovencima, nego islamistima.

A ako je tačno da je Beko vlasnik Gorenja, to je tek strašno...
Ђенерал Јанковић
Odgovori