To je bila ona zena sa Toyotom ako se dobro secam.Филиповић napisao:Сећате се лика коме је овлашћени сервис променио мотор, без обавештења, тако да му је мотор имао друге бројеве у односу на оне у саобраћајној (као да је "дивљак")?
Е, добио је нов ауто, плус новчану надокнаду...
Problemi u garantnom roku - vaša iskustva!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Problemi u garantnom roku - vaša iskustva!

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Одг: Problemi u garantnom roku - vaša iskustva!
mislim da prica o liku sa Mazdom
Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
+1nuk napisao:Meni je cak i ovo sa dve gume truli kompromis na koji ti ocigledno pristajes ali mislim da ne bi trebao.
Morate da shvatite, da je gume skoro pa nemoguce dokazati da su felericne, uvek mogu da kazu da je nesto na trapu itd.
Takodje losa guma moze da se balansira bez problema. Recimo burazerove Dunlop mi vec godinama balansiramo i sve je super, a one se opet drmaju, sad ce doduse da lete sa kola.
To su delovi koji su u sivoj zoni, da nisam nasao taj Hunter, nikad ne bih uspeo da reklamiram ni ove dve.
Sacekajmo da vidim ponasanje u voznji, ako ce neko da provali da drma, ja cu...
Uostalom taj auto je sklepan, i ne moze da se poredi sa bilo kojim zapadno evropskim vozilom. Nisam bio svestan toga dok ga nisam preuzeo. Sad su te gume, ali meni se zadnji trap cuje, vise nego na starom Z10.
Takodje je i kvacilo pod znakom pitanja, sve su to i skuplje stvari od guma.
Cak i da mi zamene auto, nema tu neke razlike, to je sve treca liga, ne moze da se poredi sa italijanskim vozilom...
Idem jedno po jedno, pa dokle doguram, ali ovo mi je otvorilo oci, sto dalje od nasih "proizvoda", verovatnoca da nemate probleme je minimalna...
Takodje losa guma moze da se balansira bez problema. Recimo burazerove Dunlop mi vec godinama balansiramo i sve je super, a one se opet drmaju, sad ce doduse da lete sa kola.
To su delovi koji su u sivoj zoni, da nisam nasao taj Hunter, nikad ne bih uspeo da reklamiram ni ove dve.
Sacekajmo da vidim ponasanje u voznji, ako ce neko da provali da drma, ja cu...
Uostalom taj auto je sklepan, i ne moze da se poredi sa bilo kojim zapadno evropskim vozilom. Nisam bio svestan toga dok ga nisam preuzeo. Sad su te gume, ali meni se zadnji trap cuje, vise nego na starom Z10.
Takodje je i kvacilo pod znakom pitanja, sve su to i skuplje stvari od guma.
Cak i da mi zamene auto, nema tu neke razlike, to je sve treca liga, ne moze da se poredi sa italijanskim vozilom...
Idem jedno po jedno, pa dokle doguram, ali ovo mi je otvorilo oci, sto dalje od nasih "proizvoda", verovatnoca da nemate probleme je minimalna...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Bax napisao: Takodje losa guma moze da se balansira bez problema.
?? Pa sto onda nije kod tebe balansirano bez problema ?
I kako se ponasa ta losa balansirana guma, u cemu je ona losa u odnosu na dobru gumu (koja isto treba da se blansira).
Nikako ne kapiram sta je to onda losa guma.
Vidi te moje gume sa Punta, se balansiraju na masinama za balansiranje. Znaci ono stavis tegice, i zavrtis i masina kaze sve OK.
ALI onda odes na tu Hunter balanserku, to je neki vrhunski uredjaj ima na par mesta u Beogradu, e on lepo iste te gume simulira na putu, napravi 500 kg opterecenje po gumi, i meri brdo parametara ukljucujuci i samu felnu.
Onda ta ista masina izbaci gomilu parametara, nacrta ti kako da zrotiras gumu u odnosu na felnu, da bi ih idealno uklopio, napise cak i gde koju gumu da stavis na vozilo.
I ta masina kaze da moje gume ne moze da namesti, da bi ti bilo jasnije postavicu ti izvestaj sa te masine od moje gume.
Ako to umes da tumacis.

Evo prezentacije masine
http://www.coningdoo.co.rs/aktuelnosti- ... anje-guma/
ALI onda odes na tu Hunter balanserku, to je neki vrhunski uredjaj ima na par mesta u Beogradu, e on lepo iste te gume simulira na putu, napravi 500 kg opterecenje po gumi, i meri brdo parametara ukljucujuci i samu felnu.
Onda ta ista masina izbaci gomilu parametara, nacrta ti kako da zrotiras gumu u odnosu na felnu, da bi ih idealno uklopio, napise cak i gde koju gumu da stavis na vozilo.
I ta masina kaze da moje gume ne moze da namesti, da bi ti bilo jasnije postavicu ti izvestaj sa te masine od moje gume.
Ako to umes da tumacis.

Evo prezentacije masine
http://www.coningdoo.co.rs/aktuelnosti- ... anje-guma/
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37
Uvek sam se pitao šta se desilo na kraju. Pa lepo ih je odradio.Филиповић napisao:Сећате се лика коме је овлашћени сервис променио мотор, без обавештења, тако да му је мотор имао друге бројеве у односу на оне у саобраћајној (као да је "дивљак")?
Е, добио је нов ауто, плус новчану надокнаду...
Čuo sam priču da je lik u Bg kupio novi Qashqai 1.5 dci. Posle par dana krenuo za Čačak i tamo mu stane auto. Dođu iz ovlašćenog iz Ča, uzmu auto kod njih i daju mu pare za autobus. On tražio zamensko, oni ne daju. Pošto nije bilo prošlo onih 14 dana za reklamaciju, on lepo ode u salon gde je kupio auto, kaže da vraća auto i podnosi tužbu za neostvarenu dobit jer mu je propao posao pošto mu nisu dali zamenski auto. Na kraju je dobio novi auto sa 1.9 dci.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Meni samo nije jasno sta je kriv uvoznik za Firestone u ovom slucaju i kakav je osnov za garanciju kod njih. Ako je utvrdjeno da je doslo do deformacije gume jer nije bila propisano naduvana dok je auto stajao na lageru vise od godinu dana, odgovara taj kod koga je vozilo stojalo na lageru a ne proizvodjac guma, ili FAS ako nije kod njih stajalo na lageru(mada cini mi se da si rekao da jeste) ali samo hocu da kazem da nije fabricka greska, a cim nije fabricka greska proizvodjac-uvoznik nema veze sa tvojim problemom.
Tako da guraj sa tim kome je stajao auto na lageru da isteraju svoj propust.
P.S. Citam kako se patis, pa se setih tvojim 50+ strana o kupovini, i nista mi nije jasno. Od toliko kalkulacija toliko problema.
Tako da guraj sa tim kome je stajao auto na lageru da isteraju svoj propust.
P.S. Citam kako se patis, pa se setih tvojim 50+ strana o kupovini, i nista mi nije jasno. Od toliko kalkulacija toliko problema.
+1dag81 napisao:Meni samo nije jasno sta je kriv uvoznik za Firestone u ovom slucaju i kakav je osnov za garanciju kod njih.
Meni čak izgleda da je FAS popustio pod pritiskom uvoznika guma kad su im ovi objasnili da im prave kontrareklamu ovom ujdurmom i prebacivanjem krivice na njih bez ...
Na zalost, tako to obicno biva...dag81 napisao:Citam kako se patis, pa se setih tvojim 50+ strana o kupovini, i nista mi nije jasno. Od toliko kalkulacija toliko problema.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Totalna je debilana sto su uopste ukljucivali komponentasa u celu pricu. Po toj logici ako crkne kocioni cilindar treba se obratiti Boschu, ako crkne klip Kolbenschmidtu. Pa nije kupio slagalicu nego komplet auto.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Do sada nisam ni cuo da postoji takav sistem koji simulira voznju po putu.Bax napisao:Vidi te moje gume sa Punta, se balansiraju na masinama za balansiranje. Znaci ono stavis tegice, i zavrtis i masina kaze sve OK.
I
Vidjao sam Hofmann balanserke u radu godinama koje odrade sve ono ostalo pobrojano, ali bez tog opterecenja i kada je zeleno tj OK nije bilo problema.
Da nisi imao peh koji si opisao ne bih ni znao da postoji takav nacin balansiranja, nauci se nesto novo

Ovde svaki dan neko nešto novo nauči 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

"Jedan za sve, sve za jednoga!" 

,,Ako misliš pobediti, ne smeš izgubiti''