Od života na ulici do milijarderke
IZVOR: B92,
Životna priča žene koja je za dve godine prevalila put od beskućnice do milijarderke bacila je u drugi plan sve ostale u časopisu “Forbs“.
Članak o Dani Džonson, ženi koja se pojavila u emisiji “Tajni milioner“ kanala ABC i ispričala svoju priču, bio je čitaniji od svih ostalih “ozbiljnih“ tema i analiza u Forbsu. Ona je predstavila svoj životni put i kako je slučajnom idejom, ali u pravo vreme - ponudom programa za mršavljenje, uspela da postane milijarderka.
Džonsonova je dete narkomana, odrasla je u porodici koja je živela od socijalne pomoći, bila je fizički i seksualno zlostavljana. Ostala je trudna sa 17 godina, a u 21. godini je živela na Havajima i radila kao konobarica, nakon toga živela je u automobilu. Istovremeno je bila zavisna od kokaina i svakodnevno se opijala.
Život joj se promenio, kaže, na Božić 1990. godine. Te noći Džonsonova je igrala karte s prijateljicama i uzimala kokain.
"Sećam se da sam se probudila u 10 ujutro na svojoj prostirci na plaži i da sam sve pitala za kokain. Hodala sam okolo pitajući: 'Gde mogu nabaviti još toga?' Tog bih dana dala svoje telo, postala bih prostitutka za kokain, tako sam nisko pala. Znala sam da mi budućnost nije dobra. Bila sam suicidna od šeste godine. Moj život nije vredelo živeti. Nije bilo šanse da postane bolji", kaže Džonsonova.
Otišla je do mora i zaronila, odlučivši da se ubije. Međutim, kako kaže, glas u glavi joj je rekao da prosto ode sa plaže.
"Osećaj želje za kokainom je nestao, vozila sam se 45 minuta. Sve vreme mi je leva strana mozga govorila: 'Ovo ne bi trebalo da bude tvoj život’, a desna je govorila 'Ti si promašaj, luzer, prljava si, gora od roditelja’. Ne znam zašto sam odlučila poslušati prvi glas", priseća se Džonsova.
Počela je da razmišlja šta može da uradi i izbavi se iz svoje situacije, ali prvu noć nije našla odgovor. Kad se sledećeg jutra probudila u svom automobilu, pogled joj je pao na jedan program za mršavljenje. I tako je počeo njen "američki san“.
Nazvala je proizvođača i raspitala se kako može da postane njihov zastupnik, ali nije imala ni dozvolu, ni novac.
Zato je odlučila da sama iznajmi govornu poštu, napiše oglase da prodaje program za mršavljenje pa ih potom obesi po gradu. Tri sata nakon što je postavila oglase, dobila je 25 poruka i narudžbine vredne 4.000 dolara. Nazvala je proizvođača, rekla im šta je uradila i naručila programe, koje su joj poslali na adresu jedne trgovine - i tako pokrenula posao.
U prvoj godini zaradila je prvih milion dolara prodajući program, druge godine postala je milijarderka tako da je otvorila 18 centara za mršavljenje širom zemlje. Godine 1996. je prodala posao, pa je postala multimilionerka.
Danas Džonsonova radi kao motivacioni govornik, autor je brojnih knjiga i programa, odnosno metoda koje nameravaju pomoći klijentima da ostvare ono što žele da ostvare.
Udata je, ima petoro dece i četvoro unučadi.
Njen put od beskućnice do milijarderke, mnogi i danas pokušavaju da ponove, ali ono što je moglo nekada, sada se često završava samo kao još jedna tužna priča "multi-level“ prodaje.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... OJs4PvaJmw
Tako je i Saric setao pasnjacima dok je cuvao ovce i razmisljao kako da ode sa planine i postane bogat i mocan.Odjednom,belina ovaca mu se ucini kao odgovor na njegove zelje.Prodavacu belo,odluci on.I tako,svoj biznis plan predstavi vlastima,a oni se odmah oduseve.I ocas posla,zaradise svi milijarde,i cobanin i vlast i svi koji ucestvovase.I ostvarise srpski san!