MAD MAX napisao:Makedonija ima 2 koridora, 8 i 10.
Savremeni autoput je na deonici Tetovo-Gostivar, gde se ovaj put poklapa sa autoputem E-65.
8 se poklapa sa 10 na delu od Kumanova do Skoplja, pa smo imali prilike da vidimo o kakvom haosu je reč,
a naplata putarine je na nivou 90 godina prošlog veka, i verovatno bar 50% se "kraduca".
Put od Gostivara ka Ohridu, takozvana albanska trasa je u totalnom haosu, bilo je i štrajka albanskih prevoznika.
auto puta preko Šare za Albaniju, koji nije ni u povoju.
Činjenica priče, je da su naši auto putevi daleko bolji od Makedonskih, a razlika je veća nego između naših i Hrvatskih.
Nazalost tvoj izvor informacija je poprilicno zakazao.
Da.
Ne, Tetovo-Gostivar NIJE autoput
Da, stari autoput iz SFRJ je u losem stanju.
Ne, naplata putarine je na istom principu kao i kod nas, a to verovatno nagadjanje vise govori o tvojim predrasudama i losim namerama.
Ne, ne postoji takozvana albanska trasa a sam put je za srpske pojmove jako dobar.
Prevoznici strajkuju svuda ali tebi ocito treba neka izmisljotina da bi opravdao svoje stavove.
A mnogo zalbi ima od strane mnogih prevoznika sto je restriktivan saobracaj vremenski za kamione i ima tacno odredjeno vreme zbog guzvi i stvaranja kolona kada sme da koristi put za kamione a kada je dozvoljeno samo putnickim vozilima.
Autoput je vec napravljen, za tvoju informaciju Tetovo je na padinama Sare, a to je napravljeno u punom profilu jos tamo 1996.
Imas previse potpuno netacnih "podataka" ,a izvlaciti opsti zakljucak da je autoput u Srbiji bolji od autoputa preko Skopske Crne Gore do Tetova, izvini je teska zabluda i smejurija.
To mi govori da uopste nemas pojma o cemu pises, ili da zlonamerno teras kontru po svaku cenu braneci srpske putare i puteve i kada treba i kada ne treba.
Upravo je obilaznica oko Skoplja primer kako bi jednoga dana trebao da izgleda srpski kvalitetan autoput i gde bi trebalo ovdasnji putari da se uce kako se gradi obilaznica umesto onoga sto mi imamo.
Da ti pomognem sa cinjenicama da znas za ubuduce, savremeni vrhunski autoput je na deonici od Rafinerije do Tetova sto je oko 90km. Takav kvalitet autoputa nemamo u Srbiji.
Od Tetova do Gostivara je brzi put, sa 4 trake i raskrsnicama u nivou, vrlo dobrog kvaliteta duzine oko 25km, koji ukljucuje i obilaznicu oko Gostivara.
Od Gostivara do Ohrida-Struge je magistralni put a dobrim delom je poluautoput koji je jako dobrog kvaliteta za jedan brdsko planinski put i u rangu je dobrih evropskih alpskih puteva.
Od Kumanova pa na jug je los autoput sa povremeno dobrim kratkim deonicama koji je gradjen jos u doba Sfrj, kada i niski autoput otprilike, i to je oko 100nak km, i taj put je zreo za remont istog obima kakav je pre nekoliko godina izveden sa nasim niskim autoputem.
Gradnja 28km autoputa planirana za 6 godina je sve samo ne prioritetna gradnja, <5km godisnje.
Mrko, ti li si kada toliko branis domace haoticne puteve i sve vezano za njih
Da ti jos malo zasolim ranu "kvaliteta" nasih puteva, taj autoput na trasi E65 koji hvalim je gradila poznata Mk firma koja je ispekla putarski zanat gradeci izmedju ostalog i nemacki autobahn, neke deonice.
Sam autoput je isti kao i bilo koji odlican evropski osim sto nema kamere, telefone i ostalu skupu komunikacionu informaticku opremu puta.
I pri tome je obilaznica bez naplate putarine, potpuno besplatna.
Kako bi bilo lepo da Beograd dobije jednu takvu kvalitetnu obilaznicu u ovoj deceniji, lepo je imati snove
perfiko napisao:Pitao sam gde si išao u Grčku (koje mesto) preko Cafa San? Ja znam gde sam ja išao, ne trebaš mi ti da mi to kažeš!
To si pitao ?
Nesto si pobrkao, u Grcku se ne ide preko Cafa San granicnog prelaza.
Ali se ide od Ohrida u nastavku na prelaz u Grcku kod Lerina (Bitolj).
Tu gde si ti isao preko Preseva na Dkevdkeliju, isao sam i ja , ide vecina odavde i samo i jedino na tom putu mozes da cekas na granici 3 sata. Niti na jednom drugom granicnom prelazu osim Evzonija nema takvog cekanja.
A isao sam i juznim i zapadnim Mk autoputem, kao i svim nasim autoputevima, a iz tvog pisanja stekao sam utisak da ti nisi nikada prosao kroz te krajeve zapadne Mk.