Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od Laki021 »

A bolja je ponuda jer ga vlasnik prodaje. Zato i ne moze da se izveze, ili bar ne mozes dobiti porez nazad... Rekoh da su problem preprodavci, nije realno da se oni ugrade 5-10 000 a da auto i dalje bude dobra kupovina. Prema tome polovnjak moze biti super prilika ako nadjes vlasnika, preko preprodavca tesko.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Sto ne bi mogao da se izveze? Navedena je netto cena (36,891 EUR) i jos naznaceno da su moguci pregovori. Kontam da se vraca porez.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Da samo sto je vise puta napisao:
Kein Export!!!
Tj ne moze za izvoz!!!

:)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

E nisam to video.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pocetna cena 530d je 52.500e...
M paket je 5.000e
To je 57.500e...
Koza i pianolack enterijer izlaze 59.500e...
Ova boja na M paket mora da bude individual da bi bila metalik i sa parking senzorima ide obavezno i kosta ukupno 3.000e...
To je 62.500e...
Aktive steering 1.500e...
To je 64.000e...
Pro navi,pro Hi fi,internet i jos tako neke stvari koje dodju obavezne uz to stoji 5.000e...
To je 69.000e...
Xenoni i ambijentalna svetla,1.500e...
To je 70.500e...

Ne znam sta jos ima,jer neke stvari ne razumem u spisku opreme na oglasu,ali ovaj auto ne moze da izadje po konfiguratoru ispod 70.000e...

Da,mozda mu je ovo 3. Bmw koji kupuje,mozda je bio na akciji,mozda mu tetka radi u salonu,a mozda je kriza,pa mu dali jeftinije...
Ali po regularnoj ceni ovaj automobil svakako kosta preko 70.000e...

Ko ima 40 i slicno hiljada eura,a hoce veci automobil,recimo kao moj cale sto ne bi kupio Bmw 3(c klasu),vec smao Bmw 5(E klasu),taj ne moze da da jos 30.000e tako olako i ovo je super automobil za njega...
Cena je po meni ok,nije ni jeftino,ni skupo...
S obzirom da je star samo godinu i po dana,vozen na otvorenom,ne vidim sta fali ovom automobilu i kako isti taj od preko 70.000e moze biti jeftiniji...

Ovde pricam o onom prvom,drugi nisam gledao,ali ako Laza kaze da je 10.000e skuplji,onda je preko 80.000e i jos ne moze da se izvozi...

Da ne bude da izmisljam,evo konfiguracije...
https://www.bmw.de/vc/ncc/xhtml/start/s ... ENT_CONFIG
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Boja na njemu nije individual nego carbonschwarz met. i kosta 980e a ne 3000.
Enterijer nije pianolack od 720e vec drvo od 170e, profi navigacija sa bluetooth prikljuckom i aplikacijama za net je 3310e a profi ozvucenje 980e, sto zajedno izlazi 4300e a ne 5000e. Xenoni i ambijentalna svetla su 1200e itd.

Uglavnom, ne znam zasto se poredi najveca moguca (kataloska) cena za novi i najmanja moguca za polovni.
Kako kupac polovnjaka trazi najpovoljniju varijatnu, tako i kupac novog trazi isto...sad, dal je to tetka u salonu, popust ili nesto drugo, apsolutno je nebitno ;)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pre bih rekao da je obrnuto... Kako si zaključio da je ono najmanja cena za polovni? Mrzi me sad da pravim računice ali novi auto nikad ne može biti isplativiji od polovnog ni u kom slučaju, tu mislim na finansijsku računicu. Računaj da i tih 20k razlike ima svoju cenu tj. platio bi kamatu na kredit. Valjda smo do sad sto puta zaključili da je polovni jeftiniji, jedino je pitanje da li nekom ta cenovna razlika vredi te beneficije koje se dobiju uz novi automobil. Po meni vrede i te kako al kad se nema a imaš želju čovek pristaje na razne kompromise. Neko to prizna a neko se uljuljkava u uverenje kako mu je auto 'ko nov, samo jeftiniji'.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ftj napisao:Kako si zaključio da je ono najmanja cena za polovni?
Tako sto sam bacio pogled na mobile.de, izabrao sam 530d limuzinu od 2010. god sa M paketom do 70000km i ovaj sto je linkovao Scuderia je 3. na listi...za prva dva nema povrata poreza tako da su skuplji za izvoz.

Ja nigde ne tvrdim da je eksploatacija novog auta jeftinija nego polovnog vec pokusavam da pokazem da razlika i nije tolka koliko to izgleda na prvi pogled.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da,na slikama se jedva vidi da je drvo,mislio sam da je crna lak,a tek sada primecujem da iznad black metallic stoji i pravo ime boje na mobile.de,a ja kao budala pogadjam nijansu...
Eto,to je 1.800e manje nego sto sam ja stavio na konfiguratoru...
A za ovo ostalo nisi u pravu,cene su sa sajta,nisu izmisljene,imas link konfiguratora,pa mi reci da li sam osim ovog gore nesto stavio sto ovaj nema,a onda ces da mi kazes sta nisam stavio,a da ovaj na oglasu ima,ako si fer...

To je 69.000e za sada... Daleko od onih vasih "samo 17.000e vise" ili ti 60.000e...

Konfiguracija:
https://www.bmw.de/vc/ncc/xhtml/start/s ... ENT_CONFIG

Oglas:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... es=LEATHER

Nema sta na prvi pogled,25.000e(u najboljem slucaju) su ogromne pare i ako neko na onih 43.000e ima da ih doda,super,treba to da uradi,naravno da je bolji nov automobil.
Ali takodje ce neko za tih 25.000e da se navoza samo tako i nece mu biti problem sto je seo u auto sa 65.000km...
Ili ako ima toliko kesa da da za auto odmah,bolje mu je da kupi jos jedan vrhunski automobil od 25.000e za zenu recimo...

Pazi,kada ti nama pokazes taj popust gde svako od nas moze da ode i kupi nov auto u salonu po toj ceni sa popustom i sa ovom opremom,onda o tome mozemo da pricamo...
Isto tako teoretski ja tebi mogu da kazem da cu ja ovom placu da spustim cenu ovog polovnjaka na 35.000e,pa da kazemo da on u stvari kosta 35,a ne 43.000e...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Pazi,kada ti nama pokazes taj popust gde svako od nas moze da ode i kupi nov auto u salonu po toj ceni sa popustom i sa ovom opremom,onda o tome mozemo da pricamo...
Isto tako teoretski ja tebi mogu da kazem da cu ja ovom placu da spustim cenu ovog polovnjaka na 35.000e,pa da kazemo da on u stvari kosta 35,a ne 43.000e...
:plusone:

Sreca pa sam pogledao oglase i video da imaju samo 2 komada za tih 57k. To je mozda dobra ponuda, ali nije realno stanje. Cena novog auta se gleda po konfiguratoru.

Heroj ovaj je 1000e skuplji

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

a dosta opremljeniji i presao 10k manje, ako vec pricamo o konkretnim ponudama i sta je bolja kupovina.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ok, neka bude...
Ja ne mogu da vam pokazem kako se dobija popust jer za tako skupe automobile to ide u 4 oka sa prodavcem ako proceni da si ozbiljan kupac.

Vi i dalje verujte da svi placaju tu cenu iz konfiguratora, sto meni priznajem i odgovoara jer cu i ja kad budem prodavao moj auto moci da pricam kupcu da sam ga platio vise nego sto jesam :)
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

koliki se popust dobija?
cale je pre god dana kupio nov auto, ja sam iste god gledao novi A3 i nisu su bas ubili oko popusta iako smo trebali da kupimo drugi auto kod njih...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Mislim da Floyd prica o Svici.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja prenosim moja iskustva...u svakom slucaju cene novih automobila u SRB su u startu nize nego u CH i DE.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

svejedno siguran sam da i tamo na auto koji sastavljas ne mozes da dobijes vise od 5% popusta, neka bude 7% ako si stalni kupac...

edit: ako nije tajna koliko si % popust dobio :)
Odgovori