Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Jeste matori,ali naci polovnjak koji je sa 130kkm i 5 godina starosti u istom stanju kao onaj sa 50 je misija za Izzija...
U Srbiji pogotovo sa nasim nacinom exploatacije koji je dosta losiji od Nemacke i Svice...
Naravno da je teze ali zato kad nadjes onog ocuvanog sa 130kkm, ne moze prodavac da ti ga racuna puno vise od onog koji je unisten i tu je tvoj prostor za dobitak.
A veruj mi da moze da se nadju super ocuvani primerci sa velikom kilometrazom...Lakijev 325i na 180kkm kao nov unutra, moja bivsa Alfa kad sam je prodao sa blizu 120kkm je bila isto kao nova. S'druge strane vidjao sam vozila u rent a caru stara svega nekoliko meseci u jadnijem stanju.

Polovni auto treba da se trazi i pazljivo bira, nebitno da li je star godinu ili 5 godina...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ovo je pametna kupovina automobila, što je čovek napisao iznad. Cilj je uzeti najviše za najmanje novca u okvirima kojima se traži odgovarajući automobil. E, sad, za malo manje para nečeg se treba odreći na automobilu, kilometraže, godišta ili očuvanosti.

Za mehaniku ne znači mnogo tačno šta piše na satu, mnogo više znači kako su oni pređeni. Auto može biti kao nov sa 300.000km i upropašćen sa 30.000km. Zato se polovan auto kupuje znanjem (svojim ili plaćenim) i očima, ne onim što piše u oglasu.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Floyd napisao:Polovni auto treba da se trazi i pazljivo bira, nebitno da li je star godinu ili 5 godina...
:plusone: Ako si resio polovan auto da kupis onda u svakom slucaju se gleda da za date pare uzmes najbolji primerak i neces zaliti potroseno vreme ni broj kilometara koliko je potrebno doci do dobrog primerka samo da se uzme ono sto valja.
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao:
A veruj mi da moze da se nadju super ocuvani primerci sa velikom kilometrazom...Lakijev 325i na 180kkm kao nov unutra, moja bivsa Alfa kad sam je prodao sa blizu 120kkm je bila isto kao nova. S'druge strane vidjao sam vozila u rent a caru stara svega nekoliko meseci u jadnijem stanju.
Moj auto ima vec 190 000km, ti si samo video prve dve cifre 18... a dalje nisi ni gledao :)
Uglavnom, iako on i spolja i iznutra izgleda perfektno, a vala i u voznji je perfektan i utegnut, ne mogu da poreknem da ga godine i kilometraza polako stizu, pre svega na nekim sitnicama :( Evo npr bas sam ga prosli vikend nesto popravljao. Krenem ja da ga otkljucam, a on ni da bekne, potpuno prazan akumulator... Posto nista nije ostalo upaljeno, a nisam verovao da je akumulator tako naprasno crkao dao sam se u istrazivanje i nasao da mi je kabel kod gepeka koji se stalno savija pri otvaranju i zatvaranju gepeka unutra ispucao, dve zice se prekinule, a tri se iskrunila izolacija, te je bio u kratkom spoju i ispraznio mi akumulator... Jasno potrosio sam par sati na sredjivanje svega, nisam ubedjen da sam trajno resio problem (puce ponovo), ali da sam ga terao u servis, odrali bi me ko malog majmuna :)
Takodje recimo, vise senzor za kisu nije dovoljno osetljiv, moram da vidim sta je tu problem.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Jasno je to meni...on je sad usao u godine i kilometrazu kad krecu da se pojavljuju problemi, nekad manji, nekad veci.
Eto ti si npr. to sam resio a da si vozio u servis kao sto kazes odrali bi te...mada si i ovako izgubio tvoje vreme koje si mogao da utrosis na nesto drugo, nebitno.

Kad sam rekao da u Srbiji takav polovnjak moze da bude dobra kupovina, mislio sam pre svega na cenu odrzavanja gde se takvi problemcici kod pouzdanog majstora resavaju za par hiljada dinara.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Da ali tih par hiljada dinara u Srbiji je isto procentualno kao par stotina evra u Svici :)

Ocu da kazem da ko zivi u Srbiji,da bi isti procenat plate davao majstorima kao da zivi u Svici,isto bi mu bio opterecen budzet u svakom slucaju
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sirotan iz Srbije koji vozi BMW star 2-3-4g sigurno nema toliko puta manje od Švajcarca koliko su ruke jeftinije. Srbija je trenutno mnogo povoljno mesto za posedovanje modernog polovnog automobila. Iskreno se nadam da će ta situacija da potraje.

Tapatalk HD
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Upravo tako a i za jeftinije automobile postoji razlika jer ti nije sve jedno kad za neku banalnu popravku u CH platis recimo petinu vrednosti auta ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Da se vratim na precenjenost polovne petice :)

Pogledajte npr kakvu A7icu mozete uzeti za te pare:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =173939476

Ili

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =172430055

Zapravo izmedju 35 i 45 000e mozete da birate A7 sa 3.0TDI motorom, quatro i oko 50 000km. Ima bas lepih primeraka. Licno cini mi se daleko povoljnije od F10ke...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ja bi pre onu crnu petardu :driving:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uff,kaki je onaj 3.0T...
Znaci enterijer,motor... :navijamo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Eto npr smatram da se A7 ubio kao kupovina za polovnjaka, jako je fino izgubio na vrednosti.
Mrzi me da trazim, ali kontam da taj 3T nov nije bio ispod 90 000e nov, a sad sa 16 000km 43 000 :) I to nije usamljen primer pa da bude sumnjivo.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mozda nije BMW precenjen koliko Audi gubi cenu :mrgreen:

Ako uporedis ove dve slike, shvatices zasto je A7 jeftiniji...on je svakako konkurencija 5ici GT a ne limuzini...

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Aha, bilo bi interesantno videti slike kad bi se fotografi zamenuli :)

Da se razumemo i meni je bmw bolji, ali nije to opravdanje za toliku razliku u ceni.

Inace a7 je konkurencija 6 GC a ne 5 Gt.
Naravno jasno je da 6 gc brise patos A7icom, tesko ih i staviti u istu recenicu :)
Ali to ne menja cinjenicu da audi njih smatra konkurentima :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne komentarisem kvalitet fotografije nego ono sto je na fotgrafiji.
Uporedi sedista, uporedi detalje na vratima, upored detalje na tabli...

Ne znam kako 6 GC moze da bude u istom kosu sa A7 kad je u startu 20000e skuplji od njega.
A7 i 5GT imaju slicne dimenzije, medjuosovinsko rastojanje, oblik karoserije a i cena im je ista.
A7 ima isti enterijer kao A6, 5 GT kao 5 F10...isto kao A5 i 3 GT...
Odgovori