Super test dan by SAT

Razne teme, pitanja, iskustva
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Super test dan by SAT

Post od Ogi »

Vratih se. Bilo je super, bas dozivljaj a najbolje je sto je bilo totalno neocekivano. Imali smo program od 4 tacke:

1. Teorisko predavanje
2. Vezbe sa NAVAK treninga (naglo kocenje, izbegavanje prepreke, slalom)
3. Voznja test automobila
4. OFF-ROAD voznja

Dao vih svoje misljenje po tackama:

1. Sjajno. Covek predaje fenomenalno, drzi paznju, bas, bas dobro predaje. Nema lazi, nema prevare, covek se zamisli posle predavanja. Dosta skraceno u odnosu na predavanje koje sam imao na treningu (ovo nije bilo ni planirano da ce da bude tako da super!)

2. O ovome je bilo price na drugom forumu kada sam se vratio sa treninga prosle godine. Ista varijanta samo sto je svako radio vezbu samo jednom (ovo nije bilo ni planirano da ce da bude tako da super!).

3. Elantra, Rio i Yaris.

ELANTRA - spolja odusevljava, unutra, iskreno, nije me bas toliko impresionirala. Eto, ja kad' vam kazem!! Ima nekih detalja koji me nisu odusevili. Prilikom voznje, prednji levi stub JAKO, JAKO smeta prikom jacih levih krivina tako da mora da se koristi cak i bocni prozor ili da se bas nagnes napred da bi video. Pozadi tri odrasle osobe ne mogu bas komotno da sednu, ramenima smo se gurali a i visina krova je pod znakom pitanja. Utiske iz voznje nisam ni mogao da steknem mnogo, dok sam se ja opasuljio, sta vozim, gde vozim, kako da vozim, ovaj me opominjao da pozurim :rofl: vec sam izvozao 5 krugova. Nisam stigao ni sa krivinama da se upoznam a pre toga nas je "uplasio" da je lik pre nas ostetio Yaris - zaista je ostetio vrata, izleteo sa staze i uradio u gume pa su ga izbacili, sta je dalje bilo ne znam. Jos 5 krugova sam vozio kao suvozac. Auto je stabilan, tu nema sumnje medjutim kao i svaki atmosferac voli visoke obrtaje pa tako ako u krivinu recimo udjes u trecoj brzini kao da nema snage da izvuce, pobegnu ovi ispred, treba spustiti stepen nize. Menjac opet pomalo robotast i glasan, ne znam zasto ne naprave mekani menjac!!! Sve u svemu, kazem, nisam imresioniran.

RIO - vozio sam kao suvozac. Nisam siguran koji je motor, da li je bio 1.4 ili 1.25 ali auto je stabilan samo tako, vozila je neka sitna devojka, skripale su gume u svakoj krivini a ABS nije prestajao da radi. Neka klotara je, nije imao ni alu felne pa pretpostavljan ni ESP. Spolja mnogo lep (u malo visem nivou opreme i sa alu felnama), unutra onako, ima malo jeftine tvrde plastike. Ipak, zakon je onaj sto je bio u satoru, neka vrh oprema, 17 felne, haos... totalno druga prica...

YARIS - najslabiji utisak na mene ostavio, kako spolja tako i iznutra. Nije me ni zanimao, prakticno ga nisam ni gledao iako Milosdoktorabs kaze da ide kao nevreme.

Sve u svemu, nisam zadovoljan ovom tackom, osim svoje voznje koja je bila losa, nisam zadovoljan ni organizacijom jer smatram da je u krajnjem slucaju trebalo voziti manje krugova ali da svi izvozaju makar dva automobila. Takodje, mislim da je bilo previse ljudi, oni su sigurno hteli objektivnost, ali ipak... ovako, vozio sam a kao da nisam i nisam stekao zadovoljavajuci utisak da mogu da definitivno odlucim sta da mislim.

4. OFF ROAD

Ovo je bila za mene ubedljivo najnolja i najzanimljivija tacka !!!
Vozio sam TOYOTA HULIX sa predjenih 350km.
Ono je CUDO. Kada sednes unutra, nemas utisak da si u tolikom vozilu ali on bi se i na mesec popeo.
Menjac sjajan, mekan. Staza FENOMENALNA, kako su odradili prepreke, svetski!
Vozili smo bocno pod 25-26% nagiba sto ovako ne zvuci mnogo ali ja sam imao utisak da je 45%, iskreno nije mi bas jasno kako se ne prevrne.
Pre toga sam se vozio u starijem Hiluxu i u FULL opremljenom LAND CRUISER-u koji ima i kameru za snimanje puta jer se cesto ne vidi put, kada ides jako uzbrdo, jako nizbrdo... vredi, kaze trener, 70-80k evra, iznutra je kao avion bukvalno...
Mislim da nema gde ti automobili ne mogu da prodju, tockovi vise u vazduhu oni idu, prvi put sam se susreo sa reduktorom...
Sve u svemu, za mene najbolji deo dana i bas sam ostao pod utiskom.
Te grdosije IDU, nisu mrtve i pored tezine, 3000ccm dizel motori...

Idem sad' da pojedem ovu narucenu picu pa cu kasnije opet da se ukljucim... :D
Korisnikov avatar
HellBoy
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS

Post od HellBoy »

Bilo je dojaja :presrecan:...a mogli bi ponovo :sreckovic:...samo da nevozim Yarisa, auto je bruka loš ali usvakom segmentu, Ok muzika mu lepo svira, a sem toga sve je bezveze.
http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Tvoj i Zaxov Megan izgledaju fascinantno (posebno tvoj) ! Kada ste se pojavili onako u koloni, pobrali ste poglede svih. :doubleup:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ogi napisao:Vozili smo bocno pod 25-26% nagiba sto ovako ne zvuci mnogo ali ja sam imao utisak da je 45%, iskreno nije mi bas jasno kako se ne prevrne.
Pfff, Mazda 2 moze da savlada i 90 stepeni, a ovi kao terenci se hvale nekim nagibima :mrgreen:
http://youtu.be/4aZctbTp5gQ
Korisnikov avatar
HellBoy
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS

Post od HellBoy »

Ništa novo...ko klinac sam gledao na Novodaskom Sajmu, kako voze Fiću isto tako po zidu. Centrifugalna sila je mama :trljamoci:

Samo sa terencima smo išli oko 15km/h po spomenutom nagibu :presrecan:
http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ide SAT na RTSu. Drz' ga Ogi! :D
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Stao je Ogi u prvi red. :)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Dobro veče

Post od Kuzmanovic »

Alvirko organizuje okupljanje 9. Marta u Subotistu. Voze se Ford Fiesta, Kuga, B-Max, C-Max, Range Rover Evoque, Infiniti FX, Volvo V40, Volvo XC60, FOrd Transit Custom. Svi prijavljeni ce voziti najmanje 6 automobila po trkackoj stazi i off-road stazi. Mislim da ima 400 mesta, ja sam se malopre prijavio i broj prijave mi je nesto oko 200, tako da ima jos mesta.

P.S. Nije reklama, nego cisto da vas obavestim. Nisam njihov, ja sam "nas". :kezo:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Petokolonaš...

Kvinslingovac...

Američki doušnik...

Postoji poseban krug pakla za takve...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Znaci vozi se ono sto im je Grand motors dao...
Od svega onoga mi samo Volvo i Transit zanimljivi...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kakva su vozila na testu cudo da se i 200 prijavilo :kezo:
meni je zanimljiv evok sa 3 vrata, dosao bi da ga probam ali me plasi da cu morati jos neki da vozim :D
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Kuzmanovic napisao:Alvirko organizuje okupljanje 9. Marta u Subotistu. Voze se Ford Fiesta, Kuga, B-Max, C-Max, Range Rover Evoque, Infiniti FX, Volvo V40, Volvo XC60, FOrd Transit Custom. Svi prijavljeni ce voziti najmanje 6 automobila po trkackoj stazi i off-road stazi. Mislim da ima 400 mesta, ja sam se malopre prijavio i broj prijave mi je nesto oko 200, tako da ima jos mesta.

P.S. Nije reklama, nego cisto da vas obavestim. Nisam njihov, ja sam "nas". :kezo:

Koliko kosta prijava :x
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Jel gledao neko Snagu Oktana, možda i kod njih ima test vožnja. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Panto prijavljuje se preko smsa, cena je 100 din plus pdv.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Daj više informacija.
Posetite www.garaza.rs !