Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Letnje gume

Post od maniaxxx »

ADrei napisao:2 gume su definitivno usle u uzi izbor :D
mischelin pilot sport 3 ili mischelin pilot super sport...sta je bolje? dimenzija je 255/35 R19
maniaxxx? :)

Bolje je sigurno super sport, ali pitanje je, da li ti treba takva guma. Sam sam imao pilot sport 3 i guma je vrlo dobra na suvome i odlična na mokrome šta je po meni važnije jer na suvome je skoro svaka guma dobra, pa i čelava :mrgreen: . Troši se solidno sporo, mislim da je tu bolja od super sport koja je menje kompromisna guma.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

maniaxxx napisao:kaži šta očekuješ od gume?
Očekujem da me ne izdaje u krivinama i u kočenjima. Pogotovo kada je mokro :)

Išao bih na premium proizvođača, jer se isplati razlika u ceni kako god okreneš, ako ni zbog čeg drugog, onda će makar duže trajati sa potrebnim, odnosno početnim karakteristikama.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Među premijumima nekih ogromnih razlika i nema, ja sam imao na astri H vredestein ultrac cento, koje su vrlo tihe i dugo traju, dobre su i pirelli p7 cinturato, ili nove vredestein sportrac 5, zavisi koliko koje koštajo u tvojoj dimenziji. U slo je ta dimenzija nekde od 70-80 e....
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Letnje gume

Post od sasa lbg »

@Nikaragva
Mozda Michelin primacy 3 ..ja juce kupio 2 kom u V indeksu za 10200 din sa balansom i ventilom.
Cena mi se cini sasvim ok za Srbiju.

GY je neznatno jeftiniji ali odustao sam od njega posle Effi.gripa tj na njima mi je sve bilo dobro osim cinjenice da su na 4-5 mm sare otisle dodjavola jer su pocele tresti.

HTC
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

maniaxxx napisao:
ADrei napisao:2 gume su definitivno usle u uzi izbor :D
mischelin pilot sport 3 ili mischelin pilot super sport...sta je bolje? dimenzija je 255/35 R19
maniaxxx? :)

Bolje je sigurno super sport, ali pitanje je, da li ti treba takva guma. Sam sam imao pilot sport 3 i guma je vrlo dobra na suvome i odlična na mokrome šta je po meni važnije jer na suvome je skoro svaka guma dobra, pa i čelava :mrgreen: . Troši se solidno sporo, mislim da je tu bolja od super sport koja je menje kompromisna guma.
znaci mislis da se pilot super sport trosi brze od pilot sport 3?
nesto slicno sam citao i na netu ali mi je cena skoro ista pa ne znam sta da uzmem... :zbunjen: verovatno da si u pravu da je za performanse mog auta pilot sport bespotrebna :)

edit: jel si bio zadovoljan sa PS3?
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Jesam, jer su tihe i super po mokrome, malo su slabije po suvome ( to je vrlo relativno, gume su vrhunske ali na suvome nisu najbolje), ali meni je, kao što sam rekao važnije kako se ponašaju po mokrome, jer po suvome je mnogo težko da dođeš do granice gume, na mokrome je to lakše.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Juce probane Dunlop BlueResponse, dimenzija 195/50R15 , na vozilu Mercedes A-klase. Prve inpresije su :presrecan: vau, izuzetno mekana guma, pogotovo sto je nizak profil gume. Inace auto je umereno vozen i sa takvom voznjom, prijanjanje je naravno dobro (tu je bilo par krivina gde smo jace usli i jako dobro se pokazala), guma je jako tiha i totalno atipicno udobna za Dunlop. Ja licno sam vise za Fast jer volim malo cvrscu gumu jer tako i vozim. Ali za normalne ljude :kezo: , koji tako i voze, ovo ce mislim biti pravi pogodak, pogotovo sto je u A klasi otpora kotrljanja. :bravo:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Šta ima u 205/55 R16 da je tiho, ekonomično i dobro drži ? :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

I jeftino? :-)
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Pa sada ce ispadne vidi opet ove sa Dunlop-om, ali za navedeno mislim da je najbolje novi BluResponse, jer je u B klasi za otpor kotrljanja, a u A za voznju po mokrom, te je dosta tiha i jako udobna. No tu je i Michelin E. Saver+ koji je unapredio smesu, ali nemam odgovor kupaca koliko je smesa bolja. Ako su je stvano unapredili mozda i moze dobro da se pokaze. Ali odnos cene / kvalitet u premium brendu, a pritom da je Eko guma (da manje trosi) trenutno bi definitivno dao prednost Dunlop-u.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tiho, ekonomično i dobro drži, plus jeftino. Teško. :)

Semperit Speed-Life dobro drži i jeftina je, nije mnogo ekonomična i srednje je tiha. E, sad, ja imam onu sa pojačanom nosivošću koja tebi ne treba, a takva guma je obično bučnija. Sa normalnim zidom bi morala da je tiša.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nisam rekao jeftino, već ekonomično. :)
Mislim na razliku npr. zmeđu BluR i Maxx RT (koju sam u startu hteo), pa reko da pitam je l ima nešto tiše, ekonomičnije.
Što se ADAC-a tiče, OptiGrip je tamo u toj dimenziji u samom vrhu, bučnija je nego što mi odgovara.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zar nije Speed-Life klasu iznad? Imaš test 2012.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ji 4Tze napisao:Nisam rekao jeftino, već ekonomično. :)
Mislim na razliku npr. zmeđu BluR i Maxx RT (koju sam u startu hteo), pa reko da pitam je l ima nešto tiše, ekonomičnije.
Što se ADAC-a tiče, OptiGrip je tamo u toj dimenziji u samom vrhu, bučnija je nego što mi odgovara.

Maxx RT ej viši rang od blue responsa, ako tražiš tihu i ekonomičnu gumu onda je taj Blue response izgleda prava stvar za tebe, sam je nisam probao, niti ne želim, jer dunlop je mene razočarao. :djavo:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Dunlop je od prosle godine tj. 2011. sa Dunlopom 4D poceo da pravi meksu gumu, pa onda RT, pa sad BlueResponse, a vidim da je 15'' FastResponse isto na taj fazon, tj. bok je od Blue da tako kazemo.
Iskreno i ja nisam odusevljen tim, jer je za mene 3D npr. vrh, taman mekana koliko treba a dovoljno tvrda. Pre bih npr. uzeo 3D nego 4D u visem profilu, dok je za nizi profil mozda i lepse voziti 4D.
Blue nisam probao ali imacu priliku uskoro, video sam je i bas deluje mekano. E sad i RT je mek mek, ali je zato upravljiv do OO.

Optigripa vise nema i danas sam se bas sokirao. Dolazi mi moj kupac, i pita za cenu Optigripa jer je bio prezadovoljan. Ja reko sad cemo da pogledamo. Kad ono :o Nema je u cenovniku, a nisam ni skontao do danas. Sto i zasto ne znam, ali znam da su svi bili bas zadovoljni tom gumom a i testove je prolazila uvek na prvom mestu.
Odgovori