Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od grujicd »

Evo ja imam gradski auto (Jazz) i SUV (CR-V), pa mi opet nije dosta. Rado bi udomio i neku veću limuzinu za autoput. Najpre zbog potrošnje, ali ne iz finansijskih razloga (matematika je jasna sa mojim malim kilometražama), već zbog veće autonomije, da ne moram na 400km na pumpu kad vozim 150-160km/h. A i sigurno bi neka E klasa bila tiša ako ništa drugo.

Legao bi mi i jedan auto za zezanje tipa GT86 (Heroj je pitao u toj temi ko bi kupio tako nešto - evo javljam se :mrgreen: )

I u svakom od njih bi gledao da budem prvi na semaforu, jer mi tih par sekundi ubrzavanja dok se ne stigne do 50-60 predstavlja mali užitak koji popravlja dan. Bio to Jazz ili nešto drugo.

Čak mi u nekoj perspektivi nije ni nedostižno da imam još 2-3 auta, naročito ako bi uzimao polovno. Da zanemarimo za trenutak što je to loša investicija imati auto koji voziš jednom u 3 meseca. Recimo da je to cena za neki merak. Veći problem bi mi bile obaveze oko svakog auta - voženje na redovan servis, zimske-letnje gume, tehnički i registracija, pranje, sipanje goriva, tečnosti za stakla... Maltene treba da zaposliš nekog da se brine o tim kolima, da ne pominjem pitanje gde naći tolike parkinge i garaže.

I tu se onda izdvoji SUV kao neko praktično rešenje koje ti pokrije širok dijapazon potreba. Za svaku namenu postoji druga kategorija vozila koja je bolja, ali ovde u jednom imaš auto koji može i na put i na planinu i po gradu, i da se stisne gas kad poželiš...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@GrujicD, ma ti si seljak! :mrgreen:
Ajde sad lock, zakljucak je donesen.

... inace si zaboravi neki SL, SLK, Z4, S2000 ili slicno. Kao 5. auto. ;)
Moj vozni park koji bih voleo: X5 , SL, 535d, Punto JTD, Vito, mislim da je to - to. Posto se nema ni za pola od toga, eto me u X3.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Starac je prestao da se ubeđuje sa ljudima koji imaju suprotno mišljenje i to je kažeš dobro, ne branim, ali da li to treba da znači: Ako ne mogu da vas ubedim da sam u pravu, vratite mi moje igračke, neću više da se igram sa vama?
Nisam se ništa ubeđivao i "nisam pokupio igračke" - ako je neko čitao, to je mogao i da vidi. Dao sam svoje mišljenje o tom fenomenu i to preneo na širu ravan od automobila kroz neke druge primere. Neki od ljudi koji ovde pišu nastupaju uglavnom dosta defanzivno kao da ih neko pritiska i nateruje na nešto, pa brane svoje pravo na lični izbor iako im taj izbor i ličnu volju niko ne ugrožava. To podsvesno govori o nesigurnosti u taj izbor...no, to nije toliko bitno, barem za mene.
I kao što sam napisao - stvar je u percepciji tih automobila. Možda neko ima percepciju i da je Q7 avion, pa će poželeti da poleti, neko će pomisliti da je traktor, pa će možda i zaorati poneku brazdu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

@Tex

Ne, ne, ja sam nešto još gore, wanabi seljo - imam SUV a nije dizlo :mrgreen:
Pa još kad dignem obrtaje da se VTEC čuje u tunelu - čista šabanija :kezo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Plin?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Plin je moguće rešenje za veću autonomiju, ali ga ne volim iz raznih razloga. Da ne idemo u dodatni offtopic ovde. I ko si sad ti da mi ukidaš plan za još jednu limuzinu u mom voznom parku :mrgreen:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

@ Starac Vujadin
Moj je post bio replika na Acin u kome je on iskoristio te reči "odustao od ubeđivanja". Ništa loše o tvojim postovima nisam mislio (a ni Acinim), pa se nadam da nisam tako ni shvaćen. Da svi imamo isto mišljenje, razmena mišljenje ne bi ni postojala (ja kad katkad ni sa samim sobom nemam isto mišljenje :pssst: ) . :rukovanje:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mislio sam da se odnosi na mene...pa sam malo pojasnio. Nema zamerke, naravno. ;)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Texonja napisao:Nisam njegov advokat, ali se slazem u 90% stavova sa ADrei...
Jos samo da izjavi da je RWD sranje i mozete da se slozite 100% :mrgreen:

p.s. Naslov teme me uvek nasmeje...genijalan je :mrgreen:
Korisnikov avatar
alex81
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 22:57
Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1,4 Multi Air

Post od alex81 »

Srbija je zemlja u kojoj vladaju stereotipi po pitanju mnogih stvari pa tako i automobila.
Ako neko vozi džip onda je ovakav a ako vozi npr Audi onda je ovakav...
Ovde se pre svega okupljaju ljudi koji su ljubitelji automobila i samim tim na drugačiji način treba da pristupaju raspravama.
Pratim ovaj forum prevashodno zato što može mnogo toga zanimljivog o automobilima da se pročita a dosta toga i nauči. Mnogi članovi su kompetentni i dosta toga znaju tako da ne vidim razloga da se ulazi u neku ostrašćenu raspravu i prepirku. Ukusi su uvek različiti. Nemojte da se ljutite ako se nekom ne sviđa auto koji TI voziš. To nije razlog da se neko vređa.
Veličina je bitna ako ti je potreban takav automobil, ili jednostavo ako ti se sviđa i ti uživaš u njemu. Šta će ko da ti kaže na to i misli o tebi ne treba da te dotiče :cool!: .
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Čak je i na selu glavni pokazatelj uspešnosti posedovanje nekog terenca. Dobro, bar smo se odmakli od Golfa II. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Texonja napisao:Moj vozni park koji bih voleo: X5 , SL, 535d, Punto JTD, Vito, mislim da je to - to. Posto se nema ni za pola od toga, eto me u X3.
Meni je san S2000 na prvom mestu,na drugom Q5 a na trecem Porsche 911 (tim redom zbog cene). Naravno,posto mi finansije ne dozvoljavaju da ih priustim,vozim meni drag SX4. :siriruke:
grujicd napisao:ja sam nešto još gore, wanabi seljo - imam SUV a nije dizlo :mrgreen:
Pa još kad dignem obrtaje da se VTEC čuje u tunelu - čista šabanija :kezo:
:plusone: :kezo:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja nemam nista protiv vozaca dzipova ali takve automobile licno ne volim, besmisleni su mi...to je moje misljenje.
Ovde se rasprava povela oko vozaca dzipova koji iste dozivljavaju kao sportske automobile sto je smesno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

perfiko napisao:Aco, ne znam zašto mi se čini da si se naljutio?
Starac je prestao da se ubeđuje sa ljudima koji imaju suprotno mišljenje i to je kažeš dobro, ne branim, ali da li to treba da znači: Ako ne mogu da vas ubedim da sam u pravu, vratite mi moje igračke, neću više da se igram sa vama? :)
Treba samo malo manje ostrašćeno prilaziti ovakvim (svim) temama.
I sam si lepo napisao:"Ja ne znam kakve veze ima to koliko ja vozim moj auto, gde ga vozim i da li sam hteo da platim tablicu ili auspuh ili da ga napravim da bude M3 na sprat sa zelenim cveticima na sebi, to je moja licna stvar i ja radim s njom sta god hocu i nema sta da mi bilo ko pametuje oko toga."
I apsulutno si u pravu, sada to samo treba preneti i primeniti i na vlasnike drugih tipova vozila. ;)
E ovo je poenta cele rasprave :)

Pazi Floyd,neko ko misli da ce ML da mu ide kao SLK,taj jednostavno nije informisan dovoljo ili ti ,narodski, nema pojma o automobilima :)
Ali opet to nema nikakve veze sa tim da li ce neko ML-a da vozi brzo... Nece nikada moci brzo kao C63 AMG da ga vozi i to je to...
I ja ne vozim AMG verziju C klase,pa je vozim brzo povremeno,pa sada treba da me proziva neko sa Cliom Sport,samo zato sto on moze jos brze?
Da sam ja pokusao ozbiljno da se trkam sa istim i da sam pomislio da je bolji sportski auto od njega,to je vec smesno i van mozga,ali to i dalje ne znaci da ja ne mogu da odem na Navak i vozim...
Ili treba ja da se smejem nekome sa Cliom Sport kada ga vidim na autoputu kako skakuce i vozi se duplo losije nego ja?
Tako isto neko iz M3 ili Carrere Turbo treba da gleda tog sa Cliom i da mu se smeje i da ga proziva da se lozi da vozi sportski auto,samo zato sto je njegov jos bolji u tome?
Svako vozi za svoju dusu i ono sto iz nekog razloga voli i sto mu prija na nacin koji voli...

A sto se voznog parka tice,ja bolje da ne krecem sta bih voleo da imam,jer tome nema kraja,posto manje,vise volim sve klase automobila :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Meni bi jedan bio dovoljan za svaki dan i za sve. 911 991 Carrera S :)
Odgovori