Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od AcaKayak »

I 16 sekundi sa 265 trophy :)
A X6 50 benzinac je sporiji od njega ako se dobro secam od ranijih strana, ne trazim sada, izmedju 45 i 50 sekundi. X6 50i se pominjao do pre koju stranu pa sam ga sada ponovo pomenuo zbog toga...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Megane RS je tek 2s sporiji od m3 sa 200ks vise, da li i dalje mislite da bi ga x5m dobio? :sreckovic:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Mene iskreno ni ne zanima ko bi koga dobio. Prica se povela oko davanja jaceg gasa na semaforu, a ne o voznji SUVa na stazi.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A ko je vozio renoe a ko x5? Nekako bih smeo da se kladim da je x5 vozio neki samostalni entuzijasta a reno je pravio selekciju iz f1 tima.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ne znam da li mogu administratori da organizuju anketu da vidimo koliko ko vremena provodi sa svojim autom na stazi u odnosu na vreme u redovnom saobraćaju, pa da vidimo koliko taj "šnajderaj" i " frizeraj" zapravo znače prilikom kupovine automobila, i dal' je više pri kupovini omanuo onaj koji je kupio M3, R26.R ili onaj ko je kupio X6, ML?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja za par dana trebam da idem na milltaler glecer u austriju na skijanje, najgore mi je sto idem sa Q5 pa cu dugo putovati moram da vozim striktno do 2500obrtaja, po ogranicenjima da ne bi ispao seljak... :zbunjen:
Poslednja izmena od ADrei u 13 Mar 2013, 23:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ne zaboravi semafore. Isturiras li ga seljak si na kvadrat. :aneces:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Markoni napisao:Ja sam malo karikirao, ali samo sam zeleo da naglasim da su Renault-i sa Cup sasijom skroz upotrebljiva kola van staze, a mnogi na forumu smatraju da treba covek da nosi kacigu dok ih vozi... Kao sto sam rekao R26.R je jedini "izrod" koji je ultimativni sportista i kod koga je mnogo toga zrtvovano zarad performansi...

Tapatalk Post
pre 3 dana sam se po x-ti put vozio u meganu 3 rs sa cup sasijom i na 235/35 r19...osetno je tvrdji od mog auta na zimskim gumama ( posto sam seo iz jednog u drugog u 5 minuta ), ali je potpuno upotrebljiv u normalnom saobracaju.
mozda posto vec dugo vozim slican auto nemam realnu sliku, ali, kako vec rekoh vise puta, ne bih imao nikakav problem da ga vozim takvog...
i, s obzirom da je hard core hh reno, nijednog jedinog suma u kabini, neverovatno...
da moram da imam jedan auto za mene, zenu, dalju porodicu u buducnosti, posteno, ne verujem da bi mi bio resenje, ali za moje licne potrebe, trenutno nema konkurenciju...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Scuderia napisao:Ne zaboravi semafore. Isturiras li ga seljak si na kvadrat. :aneces:
sa semafora samo lagano, tu vazi pravilo do 2000 obrtaja :kezo:

edit: najvise mi je zao para koje sam dao za ometace(radar jammere)... :glavomuzid:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Floyd napisao:
ftj napisao:Aj probaj ovako. Da ti pare ne predstavljaju bukvalno ni najmanji faktor prilkom izbora automobila da li bi pre vozio ml63 ili ml320 cdi?
Nema to veze sa parama...ja smatram da je u mid-size SUV-u 6-cilindricni dizel motor najbolje resenje...benzinca u toj klasi ne bih pogledao, posebno ne napucanog.
Da si me isto pitao ali izmedju 320d i M3, rekao bih M3...njega bih uzeo pre i serije 5 ;)
starac vujadin napisao:IMA DIZEL VEĆU AUTONOMIJU, ALI NEĆEŠ BRŽE STIĆI NEGDE ZBOG NJE.
Pisao sam u kontekstu zasto je za mene dizel SUV bolji za autoput...osim boljeg ubrzanja koje za voznju 2000 km u cugu ne znaci nista, ja ne kontam koja je druga prednost ML AMG-a za autoput u odnosu na dizela...i jedan i drugi mogu opusteno da krstare velikim brzinama, i dizel ima dovoljno dobro ubrzanje da prati dinamiku saobracaja, udobnost kod dizela moze da bude samo bolja itd.

Neko ce sad reci "aha, isto tako mozes da kazes i za 530d i M5" pa mogu ali to nije realno jer ces M5 izvesti na stazu (ako ga ne vozis tamo svakako si ga dzaba kupio) i mozes lepo da se zabavis...dok ces se sa X5M samo smoriti na stazi kad pocnu da te obilaze HH-evi koji su 4-5x jeftiniji.
Da,M5,limuzina E segmenta je bas kao pravljena za stazu,kako da ne...
I reci da je neko dzaba kupio M5 zato sto ga ne vozi po stazi je u najmanju ruku smesno.
I taj u M5 ce se vise zabaviti od ovog u X5M zbog cega? Zato sto ce imati bolje vreme na stazi?
Jel to zaista faktor zabave?
Ja iskreno mislim da ce se jednako zabaviti,jer ce oba automobila doterati do svojih limita,skripace gume,usporavace,skretace,ubrzavace i obojici ce biti zabavno...
Ili hoces da kazes da koji god auto da je sporiji od M5 na stazi,nije zabavno voziti po istoj?

Vec smo zakljucili da ML 63 ima vecu autonomiju od ML-a 350 CDI,jer ima 23l veci rezervoar...
Prednost tog 350 CDI je sta,usteda 500-1.000 dinara na 100km?
Da si se vozio nekim SUV-om velikim brzinama,skapirao bi koja je prednost sportski nastrojenijeg AMG-a...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma kakav SUV, ja cekam da Merc izbaci Actrosa AMG koji stize za 3s do 100...to ce biti prava kupovina :mrgreen:
Kupicu ga da nabijam komplekse dzipadzijama :kezo:
ftj napisao:Verovao ili ne kolko god bio moderan dizel, benzinac će uvek da ga šije po mnogim stvarima kao što su buka, uglađenost i ostale stvari. Nemoj mi reći da bi pre uzeo s320 cdi nego s65 ?
Stvar ukusa...dizel ljudi ili vole ili ne...ja ga eto volim i uvek bi uzeo 535d pre 535i, 330d pre 328i, A6 3.0 BiTDI pre 3.0 TFSI itd.
Taj zvuk benzinca na koji se neko pali, mene licno ne odusevljava toliko da bi i 1e dao mesecno vise za njegovu eksploataciju :pardon:
M, AMG i RS su nesto drugo i tu dizeli naravno, nemaju sta da traze a da li bi kupio takav auto...hipoteticki da kad bas ne bi znao sta cu sa lovom...M ili AMG djipa, ni u ludilu...isto kao sto ne bih dzogirao u LV koznim cipelama, sve ima svoju namenu i toga se treba pridrzavati.

A na te price da je dizel kao sirotnjska varijanta, cu se samo nasmejati...
Imao sam prilike da upoznam ljude u Parizu koji su multimilioneri pa se ne stide dizela.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nema edit...
perfiko napisao:A koja je,sa druge strane, na autoputu prednost M3 u odnosu na 320d, pa bi u tom slučaju odlučio se za M3? Ili bi sa M3 svaki vikend išao na stazu? I smorio se što te obilaze Ferrariji, Paganiji, GTR-ovi... Budimo realni , koliko puta prosečan vlasnik M3 izađe na stazu?
Prvo, ne bih kupio M3 jer i civilne verzije apsolutno zadovoljavaju moje potrebe...naveo sam kupovinu M3 onako hipoteticki kao repliku na Ftj-ovu konstataciju.
I da...kad ne bih znao sta cu sa lovom i kad bi kupio M3, odradio bih par kurseva sportske voznje i isao bih na stazu.
Pa ne bi ga valjda kupio da ga vozim isto kao ovaj...toliko blesav nisam.
ADrei napisao:ja za par dana trebam da idem na milltaler glecer u austriju na skijanje, najgore mi je sto idem sa Q5 pa cu dugo putovati moram da vozim striktno do 2500obrtaja, po ogranicenjima da ne bi ispao seljak... :zbunjen:
Kakv bre Q5 TDI...mi ovde pricamo o djipovima koji su vise nego duplo jaci od njega i poenti istih.
Xepoj87 napisao:Prednost tog 350 CDI je sta,usteda 500-1.000 dinara na 100km?
Zanimljivo...samo sto ti je racunica bila sasvim drugacija kad si pricao o C63 AMG.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

koliko se ja secam ovde je isprozivan lik koji je vozio Q5 3.0TDI 180kmh na autoputu ili negde na otvorenom? ako treba citiracu, nije problem...
Poslednja izmena od ADrei u 14 Mar 2013, 01:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ti si ljakse zato sto si sipao lozak a ne zato sto vozis 180kmh u q5 :rofl:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma jok bre, sta si se nasao uvredjen :kezo:

Voziti dzipa 180 ili 200 na autoputu (za to btw u toj klasi i nije potreban 3.0) i dozivljavati isti kao sportski auto su dve razlicite stvari.
Prica se povela oko ovih drugih...
Ajde i ti kazi...ako hoces sportski auto, da li pre uzeo RS5 ili Q7 V12 TDI?
Odgovori