Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Laki021 »

ljubitelj napisao:
Iz tvog nastupa kao da ti pise na celu sledece- ne volim nista privatno i nikada nisam radio nista privatno, nikada nisam bio zaposlen u privatnoj firmi, nikada nisam ukapirao kako to privatni biznis funkcionise.
Takav stav kao sto je tvoj obicno iznose neinformisani ljudi na bazi nekih svojih predubedjenja a na osnovu jedinog iskustva zivota i rada na budzetu koji im garantuje da ne razmisljaju dublje u sustinu sta je i kako se dolazi do zarade.

Radio sam u privatnoj firmi, imao paralelno sa kasnijim poslom privatnu firmu, od 1 maja cu opet da radim u privatnoj firmi :)
Ja nemam problema sa konkurentnoscu, samo isto tako ne smatram da treba prema drugim manje sposobnim da imam stav ko ih ebe kad su glupi i nesosobno nek pocrkaju... sto proizilazi iz tvojih postova...
Ja verujem da sto vise poslova (onih koji su neophodni, neizostavni i prirodno postoje na svakom mestu) treba da budu drzavni. Treba samo naci nacina kako da se efikasno vode a ne da se to radi tako sto se to prepusti privatnicima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Deo o obrazovanju prebacen na odgovarajuce mesto.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Laki021 napisao:
Ja nemam problema sa konkurentnoscu, samo isto tako ne smatram da treba prema drugim manje sposobnim da imam stav ko ih ebe kad su glupi i nesosobno nek pocrkaju... sto proizilazi iz tvojih postova...
Ja verujem da sto vise poslova (onih koji su neophodni, neizostavni i prirodno postoje na svakom mestu) treba da budu drzavni. Treba samo naci nacina kako da se efikasno vode a ne da se to radi tako sto se to prepusti privatnicima.
Moj stav je da ne treba da postoji posebna privilegija pri radu za drzavu, odsustvo mogucnosti gubitka posla, odsustvo mogucnosti odgovornosti za los rad, odsustvo obaveze za kvalitet rada. Svi koji rade za drzavu treba da rade na ugovor koji se obnavlja ma 12meseci i da broj zaposlenih bude fleksibilan prema realnim potrebama korisnika.

Do sada jos nije nadjen nacin da se drzavni poslovi vode efikasno tako da trziste jos uvek predstavlja najbolji regulator za veliku vecinu poslova a narocito kada se radi o uposljavanju tj trzistu rada.
Ne verujem u plansku privredu pod drzavnom organizacijom za sve, to smo i mi isprobali u vise varijanti, probano sirom planete i nigde se nije pokazalo dobrim dugorocno bez obzira na kulturu rada ili ranije navike.

Gde god drzava umesto mene trosi moje pare to radi manje efikasno uz losiji kvalitet i po pravilu uz pogresan odabir kako nesto treba uraditi.
I nije to prica za Srbiju, i drugde je isti sindrom drzavnog upravljanja samo u razilicitim pojavnim oblicima i obimu.
Tebi svaka cast za iskustvo zaradjivanja na trzistu, stekao sam pogresna utisak na osnovu zakljucka iz tvoje prethodne poruke.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Rizikujem da ispadnem komunista ili nešto još gore - ali da li je smisao svega u maksimiziranju profita? Počinjem duboko da verujem u to da nije, iako je to preovladjujući način poslovanja svih kompanija, uključujući i državne. Takodje mislim da će u narednim decenijama države na zapadu gde smo i mi morati daleko više da intervenišu jer ova hajdučija i vlast korporacija nije dobra ni za koga. I da, nek propadne Kipar, sa sve belosveckim tajkunima :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sa ovim se slazem.
Zbog sve veceg profita pojedinaca, Evropa danas i jeste u ovim g****ma do guse iz kojih nema sile da ispliva bez veeelikih potresa.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

ljubitelj napisao:
Do sada jos nije nadjen nacin da se drzavni poslovi vode efikasno tako da trziste jos uvek predstavlja najbolji regulator za veliku vecinu poslova a narocito kada se radi o uposljavanju tj trzistu rada.

Ajde kad budem imao malo vise vremena i volje odgovoricu ti detaljnije, da ne pisem sada parcice i budem nerazumljiv. Za sada cu samo reci da se ne slazem sa ovim
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Evo u Blicu komparacija cena u regionu, pod naslovom "Kod komsija u kucne nabavke". Ono o cemu smo pricali vise puta ovde, uglavnom na temu Madjarske. Pitam se da li to mora? Da li moze kod nas da bude ako ne ista cena, a ono makar 10% skuplje, a ne 30-50% skuplje? Sa malom razlikom u ceni, niko ne bi pomislio da upali auto i ide u stranu zemlju u nabavku.
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3736 ... ne-nabavke
Prikačeni fajlovi
325164_grafika-cene-region1_origh.jpg
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Tako ti je i u Evropi.
Razlike u cenama u FR i DE su ogromne u korist DE.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Saša »

Ne može. Zato što onaj koji uvozi ili proizvodi hoće u startu minimum dinar na dinar, a onda se i ostali u lancu samo još nadograđuju. A svaku pa i banalnu priliku koriste da još dignu gore. Zinulo dupe prokleto, to ti je...

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Komandir zatvora na Klisi uhapšen zbog mita

Komandir zatvora na Klisi R.M. (46) iz okoline Novog Sada uhapšen je zbog osnovane sumnje da je primio mito.

On je od zatvorenika Ljubomira V. i njegove majke tražio 800 evra da ga ne bi premestio u zatvoreno odeljenje zatvora.
Kako piše Kurir, to je radio namerno, iako je znao da za premeštaj nema nikakvog razloga niti osnova jer se zatvorenik dobro vladao. Prema pisanju ovih novina čuvar se s Ljubomirovom majkom dogovorio da mu na peron autobuske stanice u Novom Sadu donese novac. Pošto nije imala svih 800 evra, dogovor je bio da mu preostalih 300 evra da naknadno.
Ona je, međutim, prethodno sve prijavila nadležnima i R. M. je uhapšen u momentu kad mu je davala novac. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti izveden na saslušanje pred istražnog sudiju.
Prošle godine u aprilu uhapšeni su službenici Okružnog zatvora u Novom Sadu takođe zbog mita. Zatvorski stražari S. M. i I. Ž. privedeni su u jednom kafiću u Tržnom centru "Merkator". Oni su tražili 500 evra kako bi S. M. kao komandir straže poboljšao položaj jednom zatvoreniku.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Radn ... -mito.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kuršumlija: Siromašni, ali bar voze "mazdu"

Kupovina automobila od 25.800 evra za potrebe najsiromašnije opštine u Srbiji, Kuršumlije, podelila je mišljenja gradskih čelnika dok su građani te opštine koji jedva preživljavaju ogorčeni ovakvom odlukom lokalne vlasti.

Dok opozicija, u Skupštini opštini Kuršumlija, tvrdi da je ova opština najsiromašnija u Srbiji i " da nije bio trenutak da se kupuje luksuzni automobil marke "mazda 6" jer se tih 25.800 evra koliko je koštalo vozilo moglo usmeriti na potrebnije stvari", u opštini tvrde da je vozilo bilo preko potrebno jer su do sada raspolagali samo sa vozilom marke "pežo".

I dok čelnici jedne od najsiromašnijih opština kupuju luksuzan auto, prosečna plata na područiju opštine Kuršumlija iznosi svega 26.181 dinar, a na kazanu Crvenog krsta hrani se čak oko 1.000 socijalno najugroženijih građana ove opštine, a taj broj svakodnevno raste, javlja portal Južna Srbija.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sram ih bilo! Pa zar pored nemackih premijuma? :D

TT
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Fakat im je trebalo vozilo, jer hajde se vozi vise puta nedeljno iz Kursumlije do Bg sa Stojdzom ili Pugom za kojeg pominju da je presao 600.000 pa se kvari.
Ali fakat je takodje da su mogli uzeti novog Punta Classic ili cak subvencionisanog 500L ako im treba prostraniji auto.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Zar tu ne treba po zakonu da se ide na JNMV pa da Škoda pobedi? :D
Odgovori