Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Stigla zima!

Post od bane valjevo »

U subotu 3 u nedelju 6 stepeni Celzijusa!!!

Cistim, cistim sve ispred zgrade ovde u Bgu (treba zbog posla), ali vrlo cesto ciste i komsije, njima treba zbog kola, tako da je saradnja izvanredna...

Grande Punto se ne vozi jer u Valjevu zivim na planini, i ne postoje sanse da se izadje iz ulice koja je dugacka 750 metara od kojih 300 nije asfaltirano... Plus pojedini delovi su izuzetno strmi...

Devojcin Getz se ne vozi jer je uparkiran na cudno mesto i ne moze da se izvuce, a i njena ulica je katastrofa...

Tastov Accent nece da upali, ne zna se sta mu je....

Svastikin i20 se ne pali, nesto mu curi (tako mi je receno, dalje nista nisam pitao), a auto je za 2 godine presao SKORO pa 2000 km... :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Off topic
Sta je bre ovo, sve Hyunadi i Fiat u cabru :mrgreen:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Ne pitaj... :D A da cujes smehotresne kilometraze skoro svih automobila... Jao :kuku:

Teks sa B92, o tome kako se parkirati ovih dana u Bgu, i jedan od komentara koji sumira sve utiske iz ove teme...

1. Fenomen 1 - borno vozilo/tenk. Vozac razgrne 20x20cm snega sa sofersajbne i krene u avanturu. Ne vidi nista sa bilo koje strane, a napred vidi samo strogo ispred, kao konj sa ularom. Takve bih momentalno iskljucivao iz saobracaja i oduzimao dozvolu na po 6 meseci, momentalno.

2. Fenomen 2. - potrude se da ociste sva stakla, ali ne i resto auta. Prvi jaci gas - sav sneg sa haube im odleti u soferku i automatski postanu slepi ... jos ako nisu odledili brisace - zicer za nesrecu. Svako jace kocenje - sneg sa krova im se strovali na soferku, i opet ista situacija.

3. Fenomen br. 3 - ciscenje snega. Izumrla disciplina. U zgradi sa 14 stanova, niti jedan jedini komsija, ali bas niti jedan, nije izasao ispred ulaza da ocisti, a kamoli da zajednicki ocistimo (podjednako) zajedicki parking. Meni neobjasnjivo. Vrhunac idiotluka je objasnjenje 'Ne isplati mi se da uopste cistim parking mesto jer ce neko drugi tu da stane kada se ja isparkiram'!?!? Nikome ne dopire do mozga da ako svako ocisti oko svog auta (dakle - jedno jedino parking mesto) - svima ce biti bolje jer ce sva parking mesta biti ociscena, pa onda nema ni veze ko gde parkira.

4. Fenomen br. 4 - ciscenje da bi se isparkirali. Obozavam ovaj fenomen da ugledam sa prozora. Izadje se napolje i po poimanju da se mora rascistiti da bi se auto isparkirao, dohvati se lopata i onda se sav sneg koji smeta, na brzinu (da komsiluk ne vidi), nabaca tacno iza prvog automobila sa leve i desne strane ... brigo moja, predji na drugoga. Kada sam pitao komsiju 'A kako bi se vi osecali da se isprakiravate posle komsije i da vidite da je on sav sneg sa i oko auta nabacao iza i oko vaseg?' ... samo me je tupo pogledao blagotelecim, zbunjenim pogledom.

5. Fenomen br. 5 - kako se odglaviti kada 'zaslajfuju' u mestu. Umesto da izadju iz auta i malo otkopaju prostor ispred i iza tockova da mogu da uhvate taj mali 'zalet' - gro genija krece da turira masinu ... i po dobrih 10ak minuta. Nemaju alatku u kolima, a nece ni da 'habaju' gumirane patosnice podvlacenjem izmedju tockova. I onda turiraj, turiraj, turiraj ...
Naravo, pitao sam komsiju da li oseca taj divan smrad koji je zagolicao nase nozdrve u toj situaciji, a kada me je zblanuto pogledao rekao sam mu da je to njegova lamela, i da mozda nije zgoreg da pita u servisu posto je nova, jer uskoro ce mu trebati (cenim, nakon 20ak takvih isparkiravanja/uparkiravanja).

6. Fenomen br. 6 - gume. E, ovaj je omiljeni. Jedan komsija se po 10ak minuta, barem 5-6 puta dnevno isparkirava i uparkirava. Prvih 5-6 puta sam mu pomogao, sve dok nisam provalio da tip ima letnje gume, pa jos dobrano celave. Naravno, samo je rekao 'Znas li ti posto zimska guma?'. Rekoh mu da znam, da ih imam sve cetiri na autu i da me sledeci put zaobidje sa 'Komsija, moze pomoc da me malo gurnete da se isparkiram?' pitanjem. Naravno, za pomenute maltrete rivi su mu klimatsko otopljavanje, meteorolozi, oblaci, cia (snajka, cia), mosad, masoni, Milka Canic ... svi i sve, samo ne on.

Navedene situacije iznad mi, nekako, najvise bodu oci, ali ima jos bar pola tuceta idiotluka kojima su ljudi iz nekog razloga skloni. Potpuna degradacija (vozacke) kulture pracena odsustvom socijalne inteligencije i kulture zajednickog zivljenja u zgradi. Ali, to smo 'mi'.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ova tema se polako ali sigurno pretvara u "Smrt komsijama" temu :rofl:
Ne da imam nesto protiv, ja bih ove moje deportovao vrlo rado negde u Kongo, vidim da se ne snalaze na ovoj klimi pa ko veli da ucinim ljudima...
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Grujic napisao:Off topic
Pa nisu bas svi.

Aksentije vozen svaki dan do danas i sad nece biti vozen do petka posto me mrzi vise da cistim ili da trazim mesta za parkiranje a ne moram nigde da idem. Ulasci i izlasci sa neociscenog parkinga i izlaza do ulice (oko 50 metara) bez zaglavljivanja i pomoci bilo cijeg guranja. Zato sam se ja nagurao drugih automobila da bi ja mogao da izadjem. Najgori su bili Peugeot 206 sa losim Vinterama, Peugeot 406 sa letnjim, Mazda 323 F sa dobrim gumama ali mnogo nizak, Golf IV sa letnjim gumama i vozacem koji je turirao kao sumanut, a najgora je bila jedna Opel Zafira naravno sa letnjim gumama.

Mogu reci da sam izuzetno zadovoljan i Aksentijem i sa Kleber Krisalp HP2.

Inace sto se tice ciscenja ulaza i trotoara oko zgrade svake zime ista slika. Od 71 stana i oko 200 stanara, samo nas osmoro iz 6 stanova izlazi to da radi. Bas sam se nalopatao ove godine.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jumbo napisao:Inace sto se tice ciscenja ulaza i trotoara oko zgrade svake zime ista slika.
Uglavnom je svugde tako. Nema veze da li snega pada 1 ili 10 dana, 5 ili 50cm. Ko neće da čisti, neće.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Rakhil, ovi nasi brdjani su najgori :lol:

Ja sam planirao da izadjem sad, da odem do grada, ali je i ortakov i moj auto zatvorio beli Punto sa BD tablama... I nema ga vec pola sata. Upalili smo i alarm na njemu, niko ne izlazi, sad ocu da popizdim od alarma... Sad ce ortak i komsija da sidju da izduvaju gume...

Lik je zatvorio 5 auta i otisao...

edit:
da vam docaram
Slika

ako za 15 min ne ode, ipak silazi komsija sa Isuzu 4x4 da ga odvuce negde... Ako mu izduvamo gume nece ici nigde xD
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Opet smo cistili sneg sa ulice kolko moze i ugurali taxistu sa Stilo JTD karavan nekako da se ugura - celave Wintere vozi. Pa aman ljudi! Kolko je tezak jedva izgurasmo auto. A ja stao iza njega u najdubljem snegu i sa mojom sarom na Winterkama od skoro 8mm kreno opusteno... on gleda... pa kupi gume covece svaki dan taxiras...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

E to nikako ne razumem. Kao kad bi meni trebao veći hard disk za podatke na poslu, ali ne, neću da kupim dodatni ili veći HDD nego svaki dan brišem neke podatke da bi mi stali novi. Ne znam kako uopšte dozvoljavaju TAXI vozilima da voze na letnjim gumama.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam danas angazovao caleta i lopatali smo dobrih 3 sata :smesko: .

Otkopasmo senika, i ocistili 20ak metara pravca sa sve uzbrdicom, lepo poravnali, i ostavili samo onaj prvi najtvrdji sloj i napravili lepo parking mesto tu dole a komse su snimile kako cistimo pa iskoristili priliku da se izvuku dok nije pao novi sneg naravno, za lopatu se nije uhvatio a posto ciscenje nije bilo zavrseno imali su problema da izvuku zadnjih par metara pa smo svakog pustili da pokusa bar 4-5 puta pre nego sto priteknemo u pomoc.
veceras gledam sa terase, komotno se spustaju i penju sa kolima trazeci parking mesto koje ne postoji tako da smo dobar posao napravili :navijamo:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Gledam sad ovog sto je slikao Next... I sad razmisljam, sta da mu uradis??? Pa da li je moguce da si toliko slep kod ociju da ne vidis da si zatvorio 4-5 ljudi na parkingu... Ista stvar kao i kod Nuk-a, jednostavno su ljudi toliko bezobrazni da me stid njihove sramote... :uf:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

U Zrenjaninu je danas bio hit "ukljuci sva 4 gdegod mozes", kao da su sve ulice siroke ko bulevari. Svi isterali kola na ulice cim se malo otopio sneg i svi staju gde im padne na pamet.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Ja se i u svom gradu ponašam pristojno i po pravilima u sobraćaju, a kamoli kada putujem u drugi grad ili državu, kada je sve još izraženije(aludiram na tog tipa sa budvanskim tablicama).

Iako nema ništa od izvinjenja, daj bože da ga taj tip uputi nekome ko ga bude video kada izlazi sa parkinga. Moguće da bi bio spreman i na svađu, a od izvinjenja ni "i". Baš čekam da vidim rasplet.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Jumbo napisao:
Grujic napisao:Off topic
Pa nisu bas svi.

Aksentije vozen svaki dan do danas i sad nece biti vozen do petka posto me mrzi vise da cistim ili da trazim mesta za parkiranje a ne moram nigde da idem. Ulasci i izlasci sa neociscenog parkinga i izlaza do ulice (oko 50 metara) bez zaglavljivanja i pomoci bilo cijeg guranja. Zato sam se ja nagurao drugih automobila da bi ja mogao da izadjem. Najgori su bili Peugeot 206 sa losim Vinterama, Peugeot 406 sa letnjim, Mazda 323 F sa dobrim gumama ali mnogo nizak, Golf IV sa letnjim gumama i vozacem koji je turirao kao sumanut, a najgora je bila jedna Opel Zafira naravno sa letnjim gumama.

Mogu reci da sam izuzetno zadovoljan i Aksentijem i sa Kleber Krisalp HP2.

Inace sto se tice ciscenja ulaza i trotoara oko zgrade svake zime ista slika. Od 71 stana i oko 200 stanara, samo nas osmoro iz 6 stanova izlazi to da radi. Bas sam se nalopatao ove godine.

Nisam bio ozbiljan :smesko:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

NexT napisao:ipak silazi komsija sa Isuzu 4x4 da ga odvuce negde...
:mrgreen: Jaaao, ovo je za snimanje i pravac Youtube!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori