Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od crni »

Risto napisao:Realno dzabe diskutujemo o tome da li je ovo opravdano ili ne... Ok, znam ja da je forum mjesto gdje se diskutuje ali mislim da mi kao vozaci i buduci kupci, novih ili polovnih automobila, trebamo da poguramo te uvoznike ali u nekim realnim zahtjevima od kojih cemo svi mi sutra imati koristi...

Ja da sam na mjestu uvoznika, ja bi uradio sledece, trazio bi od vlade da konacno usvoji onaj propis da se PDV placa samo na razliku u cijeni izmedju novog i polovnog vozila. To je ona prica tipa da ja sad imam auto od 5000 evra, dajem ga u racun, a kupujem nov od 10000+pdv. Tad ja placam PDV samo na iznos od 5000 evra i stedim kao kupac 1000 evrica. Mislim da se u citavoj prici uvoznika krije slican stav, a zamislite sad samo u teoriji da Vlada subvencionise kupovinu svih vozila, npr. dobijes subvenciju od 3000 evra za kupovinu onog SLS BlackSeries-a :mrgreen:

Realno jeste situacija da ova subvencija malo rusi trzisnu ekonomiju ali isto tako se subvencionisu odredjeni veliki poslodavci a ne subvencionisu mali, ko ih *ebe kad su mali i ne mogu da investiraju 50M evrica... Ima tih jos gomilu primjera, subvencije su prisutne svuda i to je sasvim normalno. Npr. kad je bila subvencija od 100000 rsd za ekoloske automobile, tada su uvoznici koji nisu imali ekoloske automobile trebali opet da protestuju?

Razumijem ja da ce sad ovaj 500L biti najprodavaniji auto a da sa druge strane taj auto bez subvencija ima jako slabu prodju na trzistu... Ali ovo nama kupcima donosi samo pogodnosti, sutra ce neko kupiti auto koji je jos 1000 evra jeftiniji zbog 500L, neko nece placati kamatu na svog Opela zbog 500L...
to sto traze uvoznici da se porez racuna samo na razliku u ceni u sistemu staro za novo je ok, ali to traze svi i to godinama.
i to je jedini ispravan sistem staro za novo, a koristi su visestruke
zasto to nije usvojila ni jedna vlada nije mi poznato, ali mislim da ce se i to uskoro desiti
pre par meseci sam pitao, jer sam bio zainteresovan za pandu 0.9 twinair, i jos postoji subvencija od 100.000din za automobile koji izbacuju manje od 100mg co2, ali to nije sve. grad beograd daje besplatno parkiranje za ovakve automobile. manje su takse kod registracije i tako.
inace, ni jedna subvencija ne rusi trzisnu ekonomiju nego joj pomaze da ponovo uspostavi svoja pravila. u kriznim vremenima svaka intervencija drzave je pozeljna, cak i neophodna, jer jedino ona ima mehanizme i sto je najvaznije...novac.
vidim da se mnogi iz sopstvenog neznanja bune zasto iz drzavne kase ide novac za pomoc jednoj firmi.
kao prvo, fiatu ne treba pomoc od drzave srbije, jer kad je italija pomagala fiat to su bile takve sume evra koje srbija nikad nece ni videti a kamoli posedovati
kao drugo, sta treba da kazu nemci iz cije kase se pomazu citave drzave i to drzave gde se slabo radi a mnogo trosi.
kakvu god odluku da donesu bilo koje vlasti uvek ce biti nezadovoljnih i "ostecenih" pa tako je i ovde kod nas u slucaju 500L modela.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Laki021 napisao: I dobio bi taj popust da Mercedes ima fabriku ovde...
Dobio bi popust da Merc ima fabriku u Svajcarskoj? :D

Ja se slazem sa onima koji smatraju da je ovo manje-vise planirana cena, jer su odavno bili svesni da nece prodati ni 1000komada po "redovnim" cenama. Kada su na'vatali veverice, sada mogu da ispadnu dobrotvori, sa ovdasnjim partnerima.

TT
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

ma da, navatali citavih deset veverica :kezo:
ako ih je i toliko kod nas kupilo 500l
strasnu zaradu ostvarili, navatali se para pa sad mogu i popust da daju :loool:
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ne, htedoh reci da su prodali sta su prodali, jedan ili hiljadu. Kada je i to malo stalo, vreme je za pravu cenu.

TT
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone: kao miskovic sa nike-om u srbiji.
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To rade skoro svi proizvođači, ne bi ja Fiat prozivao zbog toga. Uvek je koštalo više ako hoćeš da budeš prvi u selu koji vozi novi model.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Филиповић napisao:само слепац не види да је ово пакет који умањује обавезу државе према Фијату (60 милиона евра) за читавих 15 милиона.
Дакле, те паре су уштеђене, не исплаћене!
Ovo nije tacno, subvencija je usko povezana sa 1.400 novozaposlenih radnika. Inace, plan zaposlenja kao i plan prodaje 5.000 kom se odnosi na rok do 2015 godine, a ne do kraja ove.
nikaragva napisao:I dalje mislim da država ne daje pare nikakve iz budžeta za 500L, nego je to jednostavno neki popust i reklama za trenutnu politiku.
A i da daje, bolje i za to da daje, nego da pune džepove. Bunite se za te pare, a 10x više je otišlo ko zna gde i kome, da ne znate ništa o tome. Tako da u najgorem slučaju po nas je ovo šema: kradem, ali daću malo i narodu.
Daju pare iz budžeta. Zasto npr nisu dali pare Ikarbusu, FAP-u...sve te firme su u trenutku privatizacije stajale mnogo bolje od Zastave.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Upravo na Studiju B pocinje emisija "U centru", tema je Salon automobila, a siguran sam da ce biti najvise reci o 500L i subvencijama.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

pedja napisao:Ne, htedoh reci da su prodali sta su prodali, jedan ili hiljadu. Kada je i to malo stalo, vreme je za pravu cenu.

TT
sta je bre stalo a sta pocelo :glavomuzid:
pa samo 1% proizvodnje ide u srbiju. to da si rekao za italiju ili nemacku, a ne za srbiju...
daj bre malo da ukljucimo mozgove pre nego sto nesto napisemo
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

ili pre nego sto nesto procitamo..
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ne možemo još da se naviknemo da ako se nešto proizvodi kod nas, da to ne znači da je pravljeno zbog nas. Ostalo od Zastavnih vremena.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

+100
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U tome vidim samo prednost, jer bilo čiji proizvodi pravljeni ZA NAS su ispod proseka kvaliteta. U ovom slučaju očekujem izuzetak jer smo kap u moru prodaje 500L.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Kažu uvoznici da zapošljavaju 19.000 ljudi (prodavaca, servisera itd.) najavljivali i ambasadora Francuske kao govornika na protestu itd.

Ne znam tačno šta da mislim o ovome.
Ustvari znam i normalno mi je da svako podržava svoj interes pa ako je državi Srbiji interes da subvencioniše neka to i uradi.
Volim ja druge modele (Pežo, Reno, Suzuki) i voleo bih da im je cena manja ali njihove proizvođače nešto zabole i za mene i za moj interes a i za državu iz koje dolazim.

Ali generalno koliko sam ja razumeo Fiat je taj koji je spustio cenu a Dinkić želeo malo da nakupi poene.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori