Srbistan - krađe kola, delova, goriva...

Elektro i mehanička zaštita
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Srbistan. Kradje kola, delova, goriva...

Post od Saša »

Obično sipam 1000 din benzina i vozim dok se ne upali žuta lampica, ponekad i koji km duže, pa opet dospem za isti iznos. I to mi otprilike dovoljno za dva rezervoara gasa. Zimi nešto manje/kraće...

@Vlajko

Trenutno gore u stan nosim: prvu pomoć, komplet za krpljenje gume, komplet alata, rezervni točak sa dizalicom i ostalim je već/stalno gore, CD plejer takođe... Jedino još da ga celog uprtim na leđa i odnesem u stan... :mrgreen: :rofl:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

vlajko @
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Saša napisao: Trenutno gore u stan nosim: prvu pomoć, komplet za krpljenje gume, komplet alata, rezervni točak sa dizalicom i ostalim je već/stalno gore, CD plejer takođe... Jedino još da ga celog uprtim na leđa i odnesem u stan... :mrgreen: :rofl:
A ja mislo da je u N.S.kulturnije ziveti, da nema toliko problema sa lopovima :mangup:
Slika
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Saša napisao:Trenutno gore u stan nosim: prvu pomoć, komplet za krpljenje gume, komplet alata, rezervni točak sa dizalicom i ostalim je već/stalno gore, CD plejer takođe... Jedino još da ga celog uprtim na leđa i odnesem u stan... :mrgreen: :rofl:
Biće:
decoooooo stigo tata sa posla, pomozite mu da unese auto. :kezo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Humor će nas jedino održati u ova crna vremena.... :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:doubleup:
Prikačeni fajlovi
pucam.jpg
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Краду ноћу, средом и четвртком.

У последњих годину дана све се више краду аутомобили старије генерације, попут „голфа један”, „голфа два”, „југа” и некада популарног „стојадина”

Slika
У Србији се дневно пријави седам украдених возила, од чега се у Београду украде половина, дакле између три и четири. За разлику од ранијег периода када су на мети крадљиваца били већином „фолксваген туарег”, „порше кајен” и „ауди Q-7”, најновији тренд забележен у последњих годину дана је крађа старије генерације аутомобила попут „голфа један”, „голфа два”, „југа” и некада популарног „стојадина”. Возила се краду ноћу, између један и два сата и то углавном уторком, средом и четвртком. У Београду су најугроженији власници аутомобила на територији општина Нови Београд, Чукарица и Звездара.

Борислав Ковачевић, шеф Одсека за сузбијање крађа моторних возила каже за „Политику” да је у Београду знатно смањен број украдених аутомобила.

– У току 2012. године у Београду је украдено 396 возила мање у односу на годину дана раније, што је смањење за око 25 одсто. То је резултат појачаног полицијског рада и у више наврата спровођење акције „Аутомобил”, током које смо контролисали продајне пунктове возила у унутрашњости Србије. Резултат је био хапшење и процесуирање великог броја организованих криминалних група. Тако смо привођењем групе из Уба у новембру прошле године, прекинули крађу „фијата пунто”. Од фебруара до новембра прошле године у Београду су украдена 52 „пунта” – објашњава Ковачевић.

Наш саговорник напомиње да је за разлику од ранијих година, тренутно више од половине украдених возила старије генерације.

– Ми буквално имамо „тржиште кршева”. Статистика крадених возила показује да од 1.162 украденааутомобила током претходне године, половина су возила новије генерације, а остатаксе продаје за делове и у старо гвожђе. На овакав тренд указује и проценат расветљавања кривичних дела, који се током ранијих година кретао између 40 и 50 одсто, за разлику од прошле године када је нађено 34 одсто возила, јер је велики број растурен у делове – каже Ковачевић.

Друга половина украдених аутомобила „заврши” на црном тржишту у КиМ и Црној Гори. Оваквом крађом, кријумчарењем и продајом углавном скупоцених возила баве се организоване криминалне групе. Када је о Београду реч, најјаче групе су са подручја Земуна, Новог Београда, Миљаковца, Миријева.

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/ ... om.sr.html
Slika
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Saša napisao:Za utehu bar nema nikakvih oštećenja na autu, čak je i čep uredno zavrnut...

Razmišljao sam ranije da kupim čep sa ključem, možda gurnem onu oprugu u uliv, dodam još jedan mikroprekidač (alarma) na vratanca... No - sve uzalud ako mi obijanjem ili sečenjem guma na ulivu naprave veću štetu od tih par izvučenih litara, pa sam odustao. Vozim i dalje na rezervi, najbolja opcija.

Nece ti nesto mnogo pomoci.
Ja sam kupila taj sa kljucem i isti kura*cenzura. :nonono:

Trenutno sam u fazi kada se razmisljam da ustekam jednu flajku od 2l na poslu, posto od parkinga (gde nam svima redovno maznjavaju gorivo) do prve pumpe imam jedno 4 km.
Cisto da se nadje.
Ne znam jel benzinu smeta da bleji u coca cola flajki neko vreme na sobnoj temperaturi :zbunjen:

P.S. Mene vise brine to sto sam pre 5 meseci i nepunih 20 dana kupila nove kocnice i odnela u servis da mi promene, a danas idem da kupim nove jer su ove vec pocele da se "cuju" koliko su pojedene.
Reklamacija kod prvobitnog majstora ne dolazi u obzir.
Citiracu: "Kako ja da znam da nisi u medjuvremenu otisla kod drugog majstora i promenila kocnice, pa da na foru hoces da ti zamenim za dzabe te"...
Ozbiljno se razmisljam da krenem da ga pljujem na sva vrata, posto sam njegovu preporuku i dobila na drugom forumu o automobilima...
Ali obecala sam gospodinu administratoru da cu biti fina, posto ocigledno je u modi da se lize bulj*cenzura jedni drugima.

Hejt za majstora :twisted: i ovim putem mu saljem tonu cveca. :ovacije:

P.S. Bas bih volela da vidim kako izgleda kada gori neciji automobil :dosadno:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Srbistan. Kradje kola, delova, goriva...

Post od Saša »

Možda se i nisu istrošile već samo imaju u sebi veći procenat metalne špene pa se zato čuju. No svejedno, ako ti to smeta treba ih zameniti, a i pojačano se habaju diskovi.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

ili to ili nisu ni zamenjene
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Juce na vidikovcu... prednje su ostavili,ali mislim da su ih prekinuli jer su i sa njih skinuli ratkapne
Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Srbistan. Kradje kola, delova, goriva...

Post od sasa lbg »

Zadnje gume je lakse ukrasti..ne treba ni dizalica !
Zalosno ..

HTC
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Kradja guma na Tajlandu, u Phuketu.

http://www.youtube.com/watch?v=GXwPes_v ... e=youtu.be
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

^ Citam komentare i ne verujem
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori