Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

:plusone:

Nikada kroz istoriju nije funkcionisala, niti bi ikad funkcionisala kao jedna drzava.

Meni samo nije jasno zasto su pre 20 i kusur godina svi trcali da pobegnu iz trule federacije a sad trce da udju u truliju konfederaciju.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od samo polako »

Da bi izvukli još malo para iz pristiupnih fondova!
Kakva je ovde besparica jedino su im ti fondovi još ostali a ni oni neće dugo jer je žurka pri kraju.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

I šta ćemo sad? :zbunjen:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

samo polako napisao:Da bi izvukli još malo para iz pristiupnih fondova!
Kakva je ovde besparica jedino su im ti fondovi još ostali a ni oni neće dugo jer je žurka pri kraju.
Da je Srbija jedina koja tako razmislja bilo bi nade. Problem je sto je brdo zemalja sa istim razmisljanjem jos pre 10 godina uslo u EU i pojelo sto se imalo pojesti.

Ja mislim kao i za Yugu, da je ovakva EU neodrziva na duze vreme i da je cepanje na istok i zapad veoma izvesno.
perfiko napisao:I šta ćemo sad? :zbunjen:
Prilagoditi se globalnoj trzisnoj utakmici i raditi na sebi.
Korenite drustvene promene su svakako neophodne.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

perfiko napisao:I šta ćemo sad? :zbunjen:
Ma ko da se mi pitamo nešto!
Kada dođe vreme preko medija će da nas ubede da je ta i ta odluka ispravna ili ne i mi ćemo da lepo glasamo i donesemo ispravnu odluku.

Što se tiče EU mislim da su velike pare u igri i da se to neće tako lako srušiti, bar zbog Nemačke koja je upravo zahvaljujući EU to što jeste.
Koliko god građani Nemci bili protiv Evra toliko njihovi političari znaju da je taj Evro upravo faktor stabilnosti.
Da se vrati marka njihovi proizvodi bi poskupeli da ih retko ko može van Nemačke kupiti a oni trenutno na izvozu žive.

Zablude u kojima mi živimo da Nemci recimo mnogo rade a oni posle Japanaca, koji imaju najviše neradnih dana u godini, imaju najviše praznika po mesecu u godini.

Zato se nama proturaju te neke priče koje nemaju veze sa mozgom jer smo...to što jesmo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Tako je, u Nemačkoj sve sami neradnici i haos na ulicama. O spoljnotrgovinskom deficitu da ne govorim.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Nije istina da su neradnici ali nije istina i da se ubijaju od posla i da ne koriste odmore i spajaju praznike.

kao što nije istina da nema korupcije, ima je ali mnogo manje nego kod nas.

Kao što nije istina da policija u Nemačkoj ne prekoračuje svoja ovlašćenja jer to radi.

dakle to je sasvim obična zemlja ali ipak po nečemu različita a te razlike se kod nas dižu u nebesa.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ako Francuska ne bude uspela da se izbori sa deficitom, 5 Nemacke nece moci da spase EU i Euro.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kako to što neko koristi godišnji odmor isključuje da se neko ubija od posla? U poređenju sa nama itekako su u nebesima po svakoj toj stavci koju si nabrojao. Neko to jednostavno ne želi da vidi ili prizna.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od crni »

Moramo da se okrenemo sebi,treba ekonomski da ojacamo tako da damo najbolje uslove za poslovanje u Evropi, moramo iz poljoprivrede da izvucemo 3x vise, moramo da dovedemo jos jednog proizvodjaca automobila, moramo da prodamo Telekom, zelezaru i sve druge drzavne firme, moramo puno vise da radimo.
Narocito moramo da modernizujemo vojsku, da imamo armiju vrednu postovanja.
Na kraju treba da se zahvalimo Evropi, da proglasimo politicku neutralnost i da sa tom Evropom ekonomski saradjujemo tako sto cemo da koristimo njeno trziste a ne da ona koristi nas.

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Samo jos i Deda Mraz da nam ispuni zelje i bice super. :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Moj drugar je radio u jednoj nemackoj firmi koja je napravila svoju operaciju ovde. Upoznao je i jednog sefa nemca koji je radio i gore. Kaze da su kod njih manje optereceni radnici i ne rade koliko i nasi. Petak uglavnom rade skraceno a petak i subota se ne radi. Rade ih jedino nasi gastosi i ponekad nemac.

Vise su mnogo placeni i imaju dobar program oko posla dobru hranu. Nigde im ne gledaju da skresu jer se postuju pravila. U petak se radniku da papir sa preslozima menija za narednu nedelju i to se radniku daje sledece nedelje za obrok. Tako je i bilo i kod nas dokle su god nemci aktivno bili u fabrici. Cim su srbi preuzeli poslove tih sefcica i organizatora obroka i slicno odmah su pocela snizavanja plate vise nije bilo dobrih obroka. A verujem da nemcima nisu ni rekli za smanjenja vec samo taj kajmak kupe nasi. Moj drug je onda dao otkaz. U pitanju je posao varioca za sklolove teskih masina.

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Moj izvor je Dojče Vele pa ako oni kažu da imaju dva neradna dana mesečno nemam razloga da im ne verujem.

Ali se zato kod nas stalno spominje Nemačka kao uzor nekog rada, pa bi mogli za početak da uvedemo recimo to pravilo. :)
Eto dajte nam dva dana mesečno a mi ćemo se odreći spajanja praznika sa vikendom!

Mnogo smo mi veliki idolopoklonici i mnogo mi verujemo drugima i njihovim pričama.

Treba da se okrenemo sebi.
Niko nam neće pomoći do nas samih i niko nam neće napraviti bolje društvo do nas samih.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

Mozda je i ceo sistem bio "lazan", ali ne vidim po cemu je ovo danas dobro a ono nije valjalo? Mislim sta je uopste danas dobro? Teret koji su trebale da nose nase fabrike i industrija generalno je pao na ledja obicnog naroda, koji uz to ne radi u tim istim fabrikama koje mahom vise ne postoje ili su ih kupili "andjeli" sa zapada za cenu polovnog Mercedesa. Ako ste primetili, "srednja" klasa stanovnistva je potpuno nestala, a tu srednju klasu su upravo cinili ljudi koji su mogli od normalnih primanja normalno da zive. Zrenjanin, odakle sam i sam, nekada je bio razvijen industrijski grad a danas je grad hamburgerija, kafica, diskoteka i perionica za kola, 60% stanovnistva radi za minimalac i uz to nisu ni prijavljeni.... Po cemu onda ono nije valjalo a ovo valja? :glavomuzid:

NATO nije mesao prste, oni su obe ruke upotrebili da kao i uvek budu svetski "mirotvorci"... Kao sto je covek koji je naredio bombardovanje 1999. godine dobio Nobelovu nagradu za mir :bravo: Finansirali su OVK tokom 90-tih, moze se reci da su ih oni stvorili... Pokakim im se ja na celu naciju, zelim im jos "pozdrava s mora" s poukom kako radis-tako ti se vraca... Sta je sledece, hoce li se za par godina pojaviti neka ekstemisticka grupa "vojvodjana" pa cemo se i mi ocepljivati ili to nije u interesu "Milosrdnog andjela" (koristim ovaj termin zato sto se tako zvala operacija bombardovanja nase zemlje 1999. godine) :klanjamse:

I jos da se nadovezem na konstataciju da trebamo da se okrenemo sebi i da moramo sami nesto da uradimo... Sta mi uopste mozemo sami da uradimo a da to ne bude strogo licni interes odredjenog pojedinca? Od kad se rodis lepo si vaspitan, naucen pravim i vrednim stvarima, zavrsis srednju skolu, zavrsis fakultet i kada se okrenes oko sebe shvatis da je i dalje nepismeni bilmez koji je vise boravio u policiji nego u svom krevetu, mocniji od tebe... Sta vredi biti posten i radan covek kad ti je vrh drzave kao pozorisna predstava, jos malo pa ce da se primenjuje sistem kao u fudbalu, partije ce kupovati "igrace" i mocicemo i da se kladimo koja ce partija pobediti (mislim da vec moze u nekim kladionicama) :)
Poslednja izmena od 16_Valve_ u 03 Apr 2013, 12:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

dragvorl napisao:Samo jos i Deda Mraz da nam ispuni zelje i bice super. :kezo:
Niko nije pominjao nikakav poklon. Sustina je u drgim zakonima, njihovoj primeni i vecem radu

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Odgovori