Biciklizam
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Biciklizam
Ma posle tvoje pretposlednje poruke sam 90% odlucio da vratim viljusku.
Jeste da bi to sve moglo da se kotrlja i da pazim da mi u krivini pedala bude u gornjem ili donjem polozaju, ali jedan trenutak nepaznje i eto mene na asfaltu. Neka hvala.
Nudi mi taj covek KTM ram(58 velicina) koji isto prodaje i na koji, prema njegovim recima, odgovara ova viljuska. Mozda je to pametnija opcija, pa sve lepo da prepakujem sa moje bicikle na taj ram.
Evo o kom je ramu rec:
http://www.cikloberza.com/show.php?id=98016
A evo i viljuske:
http://www.cikloberza.com/show.php?id=98020
Jeste da bi to sve moglo da se kotrlja i da pazim da mi u krivini pedala bude u gornjem ili donjem polozaju, ali jedan trenutak nepaznje i eto mene na asfaltu. Neka hvala.
Nudi mi taj covek KTM ram(58 velicina) koji isto prodaje i na koji, prema njegovim recima, odgovara ova viljuska. Mozda je to pametnija opcija, pa sve lepo da prepakujem sa moje bicikle na taj ram.
Evo o kom je ramu rec:
http://www.cikloberza.com/show.php?id=98016
A evo i viljuske:
http://www.cikloberza.com/show.php?id=98020
Ako uzmeš taj KTM i kreneš da ga sklapaš zavidiću ti opasno. To sklapanje je mnogo lepa igra.
Tesko da ces da prepakujes
Samo par stvari
- Na tako starom ramu kakav je tvoj, solja (sredina) je gotovo 100% sigurno italijanski navoj a na ovom ramu je gotovo sigurno engleski navoj
- Sirina tvoje zadnje osovine sa petofazom koliko vidim, uza je od zadnje viljuske na KTM a ne smes da je stezes i stavljas pod napon
- Ne znam kolika ti je selna za prednji menjac i da li pasuje na KTM ram, alu cevi su obicno veceg precnika od starih celicana
- Gotovo sigurno imas duboka kopita na kocnicama,za razliku od novih ramova koji su sa plitkim, tako da ti pakne ne bi dohvatale felnu
- Ni rucice menjaca ne mozes da prebacis
ovo sam samo pobrojao na brzinu
Ne vredi patnje, @Kuzmanovic... izaci ce te skuplja dara nego mera

Samo par stvari
- Na tako starom ramu kakav je tvoj, solja (sredina) je gotovo 100% sigurno italijanski navoj a na ovom ramu je gotovo sigurno engleski navoj
- Sirina tvoje zadnje osovine sa petofazom koliko vidim, uza je od zadnje viljuske na KTM a ne smes da je stezes i stavljas pod napon
- Ne znam kolika ti je selna za prednji menjac i da li pasuje na KTM ram, alu cevi su obicno veceg precnika od starih celicana
- Gotovo sigurno imas duboka kopita na kocnicama,za razliku od novih ramova koji su sa plitkim, tako da ti pakne ne bi dohvatale felnu
- Ni rucice menjaca ne mozes da prebacis
ovo sam samo pobrojao na brzinu
Ne vredi patnje, @Kuzmanovic... izaci ce te skuplja dara nego mera
- Kuzmanovic
Ja jedino sto sam primetio je to da na ramu nema rupa za ove old school menjace, dok Zuzazu na osnovu 3 slike zakljuci 300 stvari koje se ne mogu ispuniti. Svaka cast.
Znaci i ta stvar otpada. Polako mi puca film za celu ovu pricu i lepo cu da batalim ovu biciklu i da se vozim kao i do sada na mom MTB Capriolu koji me 12 godina sluzi kako treba. Njega bar poznajem u sraf sto bi se reklo.

Znaci i ta stvar otpada. Polako mi puca film za celu ovu pricu i lepo cu da batalim ovu biciklu i da se vozim kao i do sada na mom MTB Capriolu koji me 12 godina sluzi kako treba. Njega bar poznajem u sraf sto bi se reklo.

Ybg, ja te odgovorih, mada mi nije bila namera 

Kuzmanoviću šta ti je bila ideja? Da zameniš MTB drumašem ili da ih voziš oba?
Naginjes vodu na nasu vodenitzu?
Ma jok nego kapiram da se žestoko izbedačio pa da dam neki pametan savet.
Ti si jedna dobra dusa (mahatma), a i turski vec odvaljujes ("jok" - yok, zargonsko "ne") 

- Kuzmanovic
Oba da vozim.
Prica je bila ovakva. Posto volim da vozim bajs i biciklizam kao sport, stalno sam maltretirao ortake kako bih voleo da imam drumsku biciklu. Jednom mi je ortak dosao sa pricom kako ima neki stari bajs(ovaj) koji mu skuplja prasinu, da ima dobru opremu i da trebaju par stvari da se zameni i to je to. Kada sam ga uzeo, nisam puno znao o drumasima pa sam mislio da cu lako naci delove, ali se ispostavilo da to i nije tako lako i tako on i dalje stoji rasklopljen u mojoj sobi.
Realno, skup je to sport ali sam ipak mislio da to moze nekako da se zavrsi za 50ak 100 evra i na ulicu. Ali izgleda da nije tako. Kada budem bio u mogucnosti(citaj kad zavrsim fakultet i zaposlim se), kupicu neki krsteni bajs i to je to.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Prica je bila ovakva. Posto volim da vozim bajs i biciklizam kao sport, stalno sam maltretirao ortake kako bih voleo da imam drumsku biciklu. Jednom mi je ortak dosao sa pricom kako ima neki stari bajs(ovaj) koji mu skuplja prasinu, da ima dobru opremu i da trebaju par stvari da se zameni i to je to. Kada sam ga uzeo, nisam puno znao o drumasima pa sam mislio da cu lako naci delove, ali se ispostavilo da to i nije tako lako i tako on i dalje stoji rasklopljen u mojoj sobi.

Realno, skup je to sport ali sam ipak mislio da to moze nekako da se zavrsi za 50ak 100 evra i na ulicu. Ali izgleda da nije tako. Kada budem bio u mogucnosti(citaj kad zavrsim fakultet i zaposlim se), kupicu neki krsteni bajs i to je to.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Ako baš hoćeš da imaš dva komada pogledaj ovaj. http://www.cikloberza.com/show.php?id=102505
Druga varijanta je da prodaš oba i kupiš nešto između ako ti MTB nije pod moranje za imati.
Lepo je imati i MTB i specijalku al to je stvarno skup sport.
Druga varijanta je da prodaš oba i kupiš nešto između ako ti MTB nije pod moranje za imati.
Lepo je imati i MTB i specijalku al to je stvarno skup sport.
- Kuzmanovic
Nisam video ovaj post, pa sada odgovaram na njega. Iskreno, drago mi je sto si uspeo da me odgovoris. Do onog tvog posta, gde si mi odgovorio na moje pitanje zasto ne bih ostavio viljusku, bio sam 60% da je zadrzim a 40% da je vratim. Posle tvog posta je bilo 90% prema 10%, a sada je 100% da je vracam. Izgleda da nije sudjeno ovoj bicikli da se vrati na drumove. Videcu sta mi je ciniti sa njom.zuzazu napisao:Ybg, ja te odgovorih, mada mi nije bila namera
Pajo ovaj bajs nije los, ali trenutno nemam te pare, a ovaj moj Capriolo ne bih prodavao jer sam dosta vezan za njega i tesko da bi tu mogao uzeti neke pare, nije on nista posebno(menjaci shimano acera, tektro kocnice, fabricki prednji pogon i neke osnovne duple felne(kupljene pre 7-8 godina)).
Eto, u sustini nista ne uradih, a napisano dosta postova i provedeno dosta vremena oko ove price. Pozitivna stvar je sto sam naucio od vas dosta toga.

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Bitno je da znas ko zna i gde da pitas
Nego zuzazu, meni se cini da su ova dva rama iste velicine ili je ovaj gore za broj veci, ali ne mogu da verujem da ako je za broj veci da mu je ovakav i ugao prilicno drugaciji. Na donjoj slici vidi se da su uglovi sedalne cevi i prednjeg dela rama pa skoro isti.

Nego zuzazu, meni se cini da su ova dva rama iste velicine ili je ovaj gore za broj veci, ali ne mogu da verujem da ako je za broj veci da mu je ovakav i ugao prilicno drugaciji. Na donjoj slici vidi se da su uglovi sedalne cevi i prednjeg dela rama pa skoro isti.

Gleda Turske serije, ne propusta ni jednuzuzazu napisao:Ti si jedna dobra dusa (mahatma), a i turski vec odvaljujes ("jok" - yok, zargonsko "ne")

Gledao bi ja čak ito kad bih imao pristup TV-u. Ovako blejim sa vama.BAJKER napisao:Gleda Turske serije, ne propusta ni jednuzuzazu napisao:Ti si jedna dobra dusa (mahatma), a i turski vec odvaljujes ("jok" - yok, zargonsko "ne")

A to jok nam je u porodici od kad čukunbaba nije tela da da starcu Foči nego ga je odbila rečima "Ma jok bre, sikter!"

@BAJKER, koliko ja pamtim tabele geometrije specijalki, uglovi podsedalne i vrata pocinju drasticno da se menjaju od 58-59.
Takodje treba uzeti u obzir da kod Kuzmanovica gledas tradicionalnu geometriju jer je bajs mislim stariji, ili oko 70og godista.
Vec onaj dole ima drugu geometriju. A postavio sam ga samo da se vidi polozaj stopala u odnosu na tocak da bi se stekla kakva takva slika o rastojanju tocak - vrh sprinterice.
Ako @paja turkye gidiyor, cok turkce konusur ama hizli.
Procitati stavku pod "TRAIL"
Takodje treba uzeti u obzir da kod Kuzmanovica gledas tradicionalnu geometriju jer je bajs mislim stariji, ili oko 70og godista.
Vec onaj dole ima drugu geometriju. A postavio sam ga samo da se vidi polozaj stopala u odnosu na tocak da bi se stekla kakva takva slika o rastojanju tocak - vrh sprinterice.
Ako @paja turkye gidiyor, cok turkce konusur ama hizli.
Procitati stavku pod "TRAIL"