Siledžije - internacionalno blago

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Siledžije - internacionalno blago

Post od Martin »

Ih bre Aco, stomak mi se prevrće od snimka... :hand:
Ako te neko dira, udara, ugrožava tvoj "fizički integritet" - vratiću bez obzira bilo žensko, muško ili nešto treće u pitanju i kraj.
Tako su mene učili, tako ću i ja svoju decu učiti i vaspitavati - ne diraš me, ne diram te. Diraš me - vratiću ti. ;)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Laki021 napisao:Kazu da smo bolji od vecine evropskih zemalja.

B92: Balkan bezbedniji od Zapadne Evrope http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=704668
S ovim se u potpunosti slažem
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja kada sam to ovde svima pricao,bilo je da sam lud i kako oni znaju da je gde god da odu,sigurnije i civilizovanije ;)
A rekao sam lepo,gde god da odes turisticki,tebi ce biti sve "lepo i kulturno",jer ces i blejati u najlepsim delovima tog grada ili zemlje...
Kao i stranci kada dodju kod nas,odu u Strahinica,Knez,Hram,Kalemegdan,neki klub i naravno da im je sve lepo i cool :)
Mi nemamo kraj u kom ne smes da ides uvece,dok vecina velikih zapadnih gradova,pogotovo prestonica imaju takve kvartove...

Mogu svi "moderni" da pricaju sta god hoce,ali srbi imaju samosvest i jednostavno,kolektivniji su,gledaju na druge manje otudjeno od ljudi na zapadu...
Super nam je mentalitet,cija je jedina losa strana okretanje ka neobrazovanju usled nemastine,pa vecina ljudi koji su usled nemastine primorani da rade kojekakve stvari na koje nisu ponosni,a onda ih vremenom to i promeni...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

AcaKayak napisao:Ok, za one koji kazu da nikada ne bi udarili zenu, evo jedna situacija.

Ne bih ga kacio inace, ali cisto da ne ispadnem kreten sto sam rekao da bih udario zenu koja udara dete. A zamislite tek da je vase dete...
Pošto sam ja jedan od onih koji ne bi udario ženu (ne kažem nikada), da prokomentarišem... Btw, snimak nisam otvorio, jer ne mogu i neću da zamišljam šta se dešava. Za razliku od filmova, igrica i ostalog 'fingiranog' nasilja, ono pravo nisam u stanju da gledam. Ovde se na preview-u vidi malo dete i neka žena, pa pretpostavljam da je nasilje u pitanju.

Dakle, udario bih ženu ili bilo koje drugo odraslo, a fizički sposobno lice koje bi direktno ugrožavalo bilo čije dete, u smislu neposredne odbrane deteta, ili bilo kog drugog lica nesposobnog da se brani (invalid itd).

Da li bih posle jurio ženu ili nekog drugog radi osvete ili fizičkog kažnjavanja zbog napada na moje dete ne znam, sasvim je moguće da bih, pogotovu ukoliko bih znao da neće biti adekvatne reakcije od strane onih koji bi po službenoj dužnosti morali da štite sve, uključujući i decu (policajce koje ne zanima, koji smatraju da to nije ništa, tužioci koji su opterećeni količinom predmeta, slučajevi koji zastarevaju, vađenje na tehnikalije itd).

Posle toga bih morao i da budem spreman na posledice svog delovanja, ništa drugo. Ali u tome i jeste problem jer onda svi zajedno tonemo u bezakonje i sprovođenje lične pravde.

Imajući ovo u vidu, mogu da kažem da osim u nekoliko situacija direktnog ugrožavanja nečije bezbednosti nikad ne bih udario ženu, ma koliko da je to "zaslužila", "tražila" i šta već sve nasilnici govore da bi opravdali nasilje nad slabijima od sebe.

Da, ne bih se nikad fizički obračunavao ni sa muškim polom kao ni sa ženskim, dok ne bi došlo do direktnog napada na mene ili nekog drugog. Smatram da je nasilnik svaka osoba koja pokušava nasiljem da nešto postigne, posebno lično zadovoljenje i posebno na slabijima od sebe, bila to deca, žene, stari ljudi ili muškarci koji iz bilo kog razloga ne mogu da se adekvatno odbrane.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ima tu 50 nijansi sive izmedju tih tako banalno postavljenih situacija ;)
Kao sto sam i rekao,retko ljudi upadaju u takve situacije i onda cesto i ne znaju sta sve moze da se dogodi,kako sve neko moze da te dovede do kraja zivaca i slicno...
Imao sma i ja par situacija od kojih se stidim i kojih mi je bilo krivo sto sam odreagovao kako jesam,ali takodje ima i 30 puta vise opravdanih...
Kao neko ko bleji sigurno 3 sata dnevno napolju,dolazio sam u svakojake situacije...

Recimo,vozim bike stazom od 25. maja do Ade i idu 2 coveka od 60-ak godina istom peske,ja im kazem: samo malo,covek se okrene,pogleda me u oci i nastavi dalje...
Onda se ja proderem i vec mu se nabio biciklom uz nogu,ALO SAMO MALO!
Covek se okrene,otera me u PM i gurne me...
E sada,ja mu lepo sidjem sa bicikla,krenem da se derem na njega i stavim mu do znanja da je izbegao kupanje u reci samo zato sto je mator...
A on jos nategao ruku da me udari,na sta sam se ja nasmejao i rekao mu da pazi da se ne povredi tom rukom...

I onda meni neko dodje i kaze,postuj starije...
Iste takve situacije su imali neki ljudi koje znam sa devojkama,gde krenu bukvalno da ih samaraju,vuku za kosu i sutiraju u cevanicu,pa ih cak i tada cesto samo obuzdaju i gurnu od sebe...
Ok,postuj devojke...
Pa mi onda zena na sred ulice kod kalenica na semaforu kuca na prozor,ja spustim,ona me pljune i produzi dalje...
Izadjem iz kola i krenem da se derem na nju dok odlazi: Koji ti je k****? Zasto si me pljunula bolesniku? itd...
Jok,nije se vise ni okrenula,samo produzila dalje...
I sada ti da pitas Boga sta se njoj sa glavom desilo da bi iz cista mira takvo nesto uradila...

Guzva kod autobuske,kamion se pokvario u levoj traci...
Ja cekam da me neko pusti jedno minut sigurno u desnu traku,niko nece...
Neki batica se izgleda zamislio,ja vidim da imam mesta da udjem sa pola automobila,sa sve migavcem krenem u desnu traku,usao sa prednjim delom automobila i stao,zbog guzve,lik koji se penje na trotoar sa pola automobila da me ne bi pustio da udjem,staje pored mene,jer nije mogao dalje,ja ga kroz prozod ali bas ovako pitam,normalnim tonom: Dobro bre,jel ti toliko bitno da me ne pustis?
Lik mi odgovara: Vi ste gospodine jedan debil,jedan idiot i treba vas ubiti i produzi...
Ja i ortak zaprepasceni,krenemo u neverici prvo da se smejemo,onda kada smo opet stali,ja izadjem,pridjem prozoru tog lika,stisnem ruku da ga bijem i u besu krenem da se derem,koga ubiti,ko je idiot?
Lik krene da se izvinjava,kako nije tako mislio,da kuka nemoj molim te i slicno... Naravno,kako udariti takvog nekoga,ja ga jos jednom opsujem i vratim se u kola...
Prestrojim se za levu traku,njemu se kod zeleznicke prvo upalilo za pravo,lik mi svirne,pokaze srednji prst,namrsti se i ode...

Kada bi ljudi znali kakvih bolida ima i koliko nekada ne mozes da se iskontrolises,ne bi olako ovako napamet pricali ove bajke kako nikada ne treba udariti zenu,postovati starije,ne dirati slabije i slicno...

Kao sto sam rekao,u teoriji se u potpunosti slazem i time se u RL i rukovodim,ali se u praksi sve to lako u sekundi promeni :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tvoje situacije se ne računaju. Ti si magnet za nevolje.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nije brate,desavalo bi se to svakome da toliko vremena provodi napolju...

Sada sam se setio i jednog lika koga smo nas 4-ica napusavali jer je kod Ade prelazio ulicu tako sto prica na telefon i gura dete prvo,gde za malo da ga udarimo i jos se dere,ZAR NE VIDIS DA IMAM DETE MAJMUNE!
A mi mu kazemo da bas zato i treba da vodi racuna konjina retardirana i slicne uvrede su pale,ne zato sto smo mi naglo zakocili(drugar u Bravo-u,nisam ja vozio),nego zato sto ga mrzi da ceka ili ode 50m do pesackog,on gura dete prvo da kao on ispadne zrtva...
Poludeo sam isto kao kada sam se drao ma jednu babu sto vuce unuku u Beogradskoj na crveno i za malo da je zgazi neki lik Bmw-om...
Juce mi bas lik poskoci rukom preko haube,usro sam se,mislio sam da sam ga ubio...
Idem sa 3 drugara kolima desnom trakom,lik prelazi na crveno,ja ne vidim od kombija njega,vozim svoju voznju,kada je od jednom izleteo,ja na punu kocnicu,on se odgurne rukom od desni deo moje haube i predje ulicu...
Toliko sam se isekao,da nisam stigao ni da se prekrstim u cudu kolika je budala,vec samo nastavio dalje...

Kada provodis dosta vremena po gradu,shvatis koliki su ljudi u stvari zombiji i koliko nemaju nista u glavi...
I to ne mora da se desi u meri kao meni,ali dovoljno je da ti se jednom desi i da se grizes zbog svojih moralnih standarda i ako si uradio pravu stvar...
Procenat takvih ljudi je sigurno na 15%,sto je zastrasujuca kolicina totalno socijalno operisanih ljudi...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Apr 2013, 20:06, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Xepoj, koliko sam razumeo, nisi nikoga udario. Dolazio si u incidentne situacije, ali ne vidim da si bilo koga prebio ili delio pravdu.

Ne kažem da čovek treba da iskulira, već samo da se suzdrži od fizičkog obračuna i deljenja pravde. Sasvim je ok i da se dereš, i psuješ i slično ako to situacija zahteva. Naravno, ako te ne ko napadne treba se braniti, tu nema druge.

Poštuj starije, poštuj žene i slično su gluposti, idiota ima među oba pola, svih starosnih grupa.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Xepoj pravi si Chuck Norris :loool:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd