Vežbanje, dijete, teretana...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Jeste bilo užasno neorganizovano, ja sam čekao u gužvari više od sat, od malo pre 16h do malo posle 17h. Kratili su prvu krivinu na desno ka J. Gagarina i tu nisu išli do kraja nego su sekli ali posle mnogo manje jer su se redari konsolidovali.
Meni je bio cilj da vidim koliko mi treba za 5km u realnim uslovima, u odnosu na traku na kojoj stalno trčim.
Meni je bio cilj da vidim koliko mi treba za 5km u realnim uslovima, u odnosu na traku na kojoj stalno trčim.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Uroše, imaš ti uslova da ideš 5 km i za manje vremena!!! Npr, ja sam tu negde - na treningu idem 4,5 km za 20 minuta....doduše išao sam pre dve nedelje kada sma poslednji put potrčao.Uroš S. napisao:5km za 22"51'Nisam očekivao ispod 25", tj. to mi je bio cilj. Sad vidim da bih mogao i malo manje od 22". Jel bio još neko? Dobio sam odličan najk šorc sa duplim gaćama unutra koje su skroz uz telo koji je btw pre dva meseca koštao skoro 4000 dinara, dva para debelih Najk čarapa i jednu finu majicu.

Samo napred!!!!

- Uroš S.
Pa sad kad sam video da mogu za ispod 23 po betonu, postavio sam sebi sledeći cilj, ispod 20 minuta za 5km na traci. Vežbaće se pa ćemo videti
Koliko godina ti imaš?
Inače moj ćale(49), pre mesec dana išao u Niš bajsem, 411km za 3 dana(išao okolo nekim sporednim putevima da izbegne frekventne saobraćajnice), a danas je napravio turu od oko 120km

Koliko godina ti imaš?
Inače moj ćale(49), pre mesec dana išao u Niš bajsem, 411km za 3 dana(išao okolo nekim sporednim putevima da izbegne frekventne saobraćajnice), a danas je napravio turu od oko 120km

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
26 punih! Nego, imao sam neku manju hiruršku intervenciju na leđima (uklanjanje mladeža), pa dve sedmice ne radim ništa....osim što sam danas, dok sam sređivao stan, uradio 10-ak zgibova.
Zato se trudim da se što više vozam bajsom po gradu, umesto kolima. A ćaletu svaka čast za podig.
Meni je jedan od ciljeva u životu da i sa 50 budem u formi - da mogu da trčim i vežbam bez problema.

Zato se trudim da se što više vozam bajsom po gradu, umesto kolima. A ćaletu svaka čast za podig.

Meni je jedan od ciljeva u životu da i sa 50 budem u formi - da mogu da trčim i vežbam bez problema.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Uspeo sam prvi put u životu da istrčim 5km. Jbg, dok sam bio mlađi svo slobodno vreme sam provodio za kompjuterom, a sad pod stare dane (39 god) sam krenuo da se rekreiram. Vreme je smešno, 36min, ali sad znam da ću moći da istrčim trku zadovoljstva sledeći vikend što mi je i bio cilj. Čim prođe ta trka ubacujem i bajs u miks, jedno 2-3 puta nedeljno a ostalo će biti trčanje, sa pauzom vikendom. Polazna težina 107kg, pa da vidimo koliko to može da se istopi do sledeće zime. Inače prošle jeseni sam skinuo 5 kila bajsem, ali sam preko zime sve vratio... Moraću sledeće zime da isplaniram neke aktivnosti da ne bi opet bilo "džaba ste krečili".
pazi ja sam letos trcao oko mesec dana, i to sam pazio na ishranu. veruj mi da sam samo za tih mesec dana dobio na kondiciji, ali nisam izgubio ni 2kg. i to bih se dobro oznojio. Evo sada vec mesec i malo preko setam skoro svaki dan nekada i 2x dnevno, evo skinuo sam 7-8kg. jeste da je tu dosta i zadrzale vode, ali opet je za mene to uspeh. u jednoj ruti predjem oko 6 km, i to tempom da predjem za 50-53 minuta, ako ubacim i trcanje u kombinaciju (100m trcanje, 50-120m brzi hod) onda predjem to za 40ak minuta. 

Za skidanje tezine je najbitnija pravilna i kvalitetna ishrana.
Sport je tu da pomogne ali samo on nije dovoljan.
Sport je tu da pomogne ali samo on nije dovoljan.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Tako je. Ali da bi se zdravo skidala masa uz odrzanje misicne mase (najbolje i povecanje) neophodno je vezbanje - trcanje samo po sebi nije dovoljno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa da 
Trcanje se preporucuje jednom nedeljno...ko vozi biciklu ili igra fudbal, ne treba ni toliko.
Ostalim danima samo trbusnjaci, propadanje, sklekovi, zgibovi, cucnjevi i sl.
Tegovi skoro da nisu ni potrebni za pocetak.
Hleb izbaciti iz ishrane (ili ga uzimati minimalno), slatkise isto (vazi i za nutelu
), svinjentinu i preradjevine od mesa isto, gazirane sokove takodje...samo kuvano povrce, krompir, crveno meso (max 2x nedeljno) ili pilece belo meso...
Konzumirati dosta vode i voca izmedju obroka i eto rezultata

Trcanje se preporucuje jednom nedeljno...ko vozi biciklu ili igra fudbal, ne treba ni toliko.
Ostalim danima samo trbusnjaci, propadanje, sklekovi, zgibovi, cucnjevi i sl.
Tegovi skoro da nisu ni potrebni za pocetak.
Hleb izbaciti iz ishrane (ili ga uzimati minimalno), slatkise isto (vazi i za nutelu

Konzumirati dosta vode i voca izmedju obroka i eto rezultata

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Sve je to lepo, samo kad bi postojala neka narukvica koja pravi elektro šokove kad kreneš u špajz. Ovako mi je jedini lek kad vidim da mi se jede da sednem na bajs i onda znam da automatski narednih 2 sata nema ničega 

Sta znam...
Ja hleb ne jedem evo vec mesec dana, slatkise isto...u pocetku mi je bilo cudno a sad ni ne osecam potrebu za tim namirnicma.
Da mi neko iznese na stolu najvecu cokoladnu tortu, ne bih je ni pogledao
Ja hleb ne jedem evo vec mesec dana, slatkise isto...u pocetku mi je bilo cudno a sad ni ne osecam potrebu za tim namirnicma.
Da mi neko iznese na stolu najvecu cokoladnu tortu, ne bih je ni pogledao

Htedoh reci, ne bih je ni okusio 

Kako ih mrziiimFloyd napisao:Ostalim danima samo trbusnjaci, propadanje, sklekovi, zgibovi, cucnjevi i sl.

Evo sad sam prekinuo trening, zignulo me u kolenu par puta i jako sam se iznervirao. Verovatno se nisam dobro zagrejao, ali odradio sam 3 serije bez tezine i to bas sporo. Moram za jedan cucanj da potrosim 10 sekundi da me koleno ne bi zabolelo

- Uroš S.
Sigurno se nisi dobro zagrejao, a moguće je i da je do nepravilnog izvođenja, obzirom da je iako naizgled prosta, to vrlo kompleksna vežba i treba je znati raditi. Ja sam ima već tri godine staža s tegovima kada sam počeo da vežbam sa profesionalcem, i iako sam mislio da znam dovoljno, ispostavilo se da niti jednu jedinu vežbu nisam radio u potpunosti pravilno, i takođe su me bolela kolena od čučnjeva, što je prestalo kada sam naučio da ih radim uz stručni nadzor.