Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

Cudi me da air bag-ovi nisu odradili :sise:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ma razmenili su evropski izveštaj. :D

Inače ljudi na rolerima koji nisu 100% jesu najveći problem. Ne znaju da stanu i samo se zakucaju.

Bajkeru sad možeš na AValu novim mostom pa Drajzerovom. :mrgreen: Popneš se 2x uz Drajzerovu i ne moraš ni da ideš do Avale. :D
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ja to zaista ne bih sekao. Nista dobiti neces, a cika Tom nije bez razloga napravio ovakav zavrsetak
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ma zezam se. Naravno da neću seći. :D
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Poznanik je u Austriji imao sličnu nezgodu, samo u obrnutim ulogama. Vozio je rolere po biciklističkoj stazi kad ga je pokupio biciklista od pozadi. Šta se posle desilo? Biciklista je zvao drugara koji rade u hitnoj, malo mu nakarikali povrede i tužio ovog našeg. U zakonu piše da je to staza za bicikl, roleri se ne pominju, i automatski biciklista ima prednost nevezano za to ko je koga udario. Poznanika je to sve koštalo dužeg potucanja po sudovima i oko 20.000e kao isplatu za povrede i sudske troškove.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

:trljamoci: Eto Pajo vidis kako se lova uzima na pravnoj osnovi.
A za Drajzerovu se ne sekiraj isao sam vise puta, najgore mi je kada izadjem do semafora onih zadnjih 50 metara, jaca je uzbrdica nego do tada, pa jos kada moram da stanem da sacekam semafor :besan:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Kad imas siroke kume (kramponke) :mrgreen:

Paja ima da pojede Drajzerovu

Pajo, prvo na Avalu preko Belog Potoka, pa kad se "otvoris", tek onda preko podnozija. kakva Drajzerova :djavo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ma kakva Drajzerova. Da me vide odma bi me parkirali u Institut. Automatski bi me proglasili na džankija. :D

@ Bajker

Jes vala, vrh je najgori.

To lepo uzimanje para kod nas ne može da se uradi, bar ne na taj način i u tolikim iznosima. Koliko nam to nekad neodgovaralo, s druge strane i nije tako loše. Kod nas su iznosi za naknade štete daleko manji.

Jedan momak je vozio bicikl, izleti mu budala kolima iz dvorišta tako da je morao naglo da koči i momak ga naravno opsuje i nastavi dalje. Budala krene za njim i namerno ga nabode kolima u bicikl, momak padne....
Paradoks je u tome što su ga gonili za nasilničko ponašanje (u suštini auto i jeste bio sredstvo - kao da je štangla), a ne za delo protiv bezbednosti saobraćaja. Epilog je da je budala peavnosnažno osuđena, ali zbog kvalifikacije momak nema pravo da se naplati od osiguranja već mora da vodi parnicu, a stepen i vrsta straha koji je preživeo i povreda koje je zadobio je takav da bi dobio par desetina hiljada dinara.
Ne isplati mu se da vodi parnicu.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

zuzazu napisao: Pajo, prvo na Avalu preko Belog Potoka, pa kad se "otvoris", tek onda preko podnozija. kakva Drajzerova :djavo:
Ima i gora varijanta ali nema kramponke i nema MTB :mrgreen: Poveo bih ga kroz sumu da vidi sta je penjanje do vrha, jezik da plezi do zemlje :kezo: I ova preko Belog potoka moze da mu bude zanimljiva, to ako prodje bez zastoja ona je na konju, jedino je zajeb sto tim putem ne moze direktno do vrha jer bi krsio propis isao bi uzbrdo kontra smerom od one T raskrsnice.
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

I ne treba do vrha.

Uz brdo do T raskrsnice, pa spust od polovine, tek onda od podnozija na gore.

Da vidis onda kako se vrti, ne osetis nista :sreckovic:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Mislim da bih se izuzetno potresao što kršim propis. :mrgreen:

EDIT

Stigla šticna. Montirana za sad provizorno, štelujem je kad se vrnem kući. :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa kada bi neko vozilo naletelo ceono na tebe potresao bi se samo tako, gore bi prosao nego methane.master. osim toga sto rece zuzazu spustis se dole pa opet uzbrdo, tada ce ti ta zubrdica posle Belog Potoka biti kao da vozis po ravnici :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

BAJKER napisao:Jesi li joj zapisao broj :kezo:
trojanac napisao:MM, jesi joj naplatio odštetu? :)
BAJKER napisao:Cudi me da air bag-ovi nisu odradili :sise:
Ma ne potsećajte me. :( Riba ne zna da vozi rolere, zaletela se ko budala, gledam izdaleka vidim nesreću i krećem u stranu. Ona umesto kontra nastavlja pravo u mene ne koči naravno. Koleno u koleno, roler u članak... u padu sam tresnuo glavom srećom o zemlju Airbagovi su tresnuli pravo u mene, odradili su posao njoj a ne meni. Ne može da ustane, kako se koprcala munula me štitnikom za šake u "aerodinamički ukras na licu" ((c) by Paja) jedva sam se izvukao ispod nje, onda naravno ne može da ustane sa rolerima. Onda onako bez vazduha i stojeći na jednoj nozi počinjem da dižem nju. Provaljujem da mi ide krv iz gorepomenutog dela. Izgovaram rečenicu koju nisam mislio da ću ikada izgovoriti :djavo: ... Sutra ujutro sam jedva ustao. Oteklo mi koleno i zglob. Pravac Urgentni, srećom ništa nije bilo slomnjeno, ali me je bolelo sve. :( Broj je našla preko jednog zajedničkog poznanika i uredno zvala da vidi kako sam. LM dogovorili smo se i bez Evropskog obrasca i družili dok nije otišla preko... Ali sve to je džaba, jer me i dan danas sve zaboli kad se samo setim toga. :kuku:
Naravoučenije... Ako vidite nekoga na rolerima da ide ka vama velikom brzinom, bacajte se u stranu pa nek se on spuca, a ne da služite za ublažavanje pada. ;)

Roleraši na keju voze malo biciklističkim, malo pešačkim delom, a najgore je što uvek ima budala koji se zaleću. Već je legendarni lik koji ima maltene 50 godina koji se zaleti ko lud, i ide pravo u čoveka/biciklistu, a onda se na 2-3 metra skloni u stranu i prođe. :srbin: Čovek verovatno u krizi srednjih godina seti se James Canna u Rollerbollu. Ludak kog će neko jednom namerno da skrlja i da ga ugazi.

O biciklistima koji voze bez trube/zvonca, bljeskalice noću i sl... Važno da sija bajs, helanke i "brze" cvike. Teško je bilo da se na 1000e izdvoji 3-4 za zvonce ili svetlo. O ljudima koji gore uče decu da voze bicikle da i ne govorim. Ovde nema saobraćajne kulture ni kod jedne od pomenutih grupa. :naughty:
Širim haos!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

methane.master napisao:Koleno u koleno, roler u članak...
Ovo me podsetilo na startu dobru izreku kad postoji znatna razlika u visini između muškog i ženskog "sredina na sredinu, a krajevi gde stignu" :mrgreen:
Odgovori