Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Risto »

Bas sam danas nesto razmisljao u slicnom pravcu kao sto je Aca rekao, pomislio sam kako danas ima jako malo automobila koji su bas ruzni i koje nikada i nikako ne bi volio da vozim. Postavio sam malo nerealnu pricu, sad npr. ako bi dobio sluzbeni auto u doglednoj buducnosti (prvo treba da se zaposlim :mrgreen: ), ne bi se bunio i da vozim Punta (ne zelim da omalovazim Punta vec to kazem samo iz razloga sto je to najjeftiniji nov auto na nasem trzistu)...

Npr. meni se ne svidja prosla A klasa (w169) ali opet nije to toliko los i ruzan auto sa kojim bi bio nesrecan i nezadovoljan... Slican slucaj imam i u mojoj porodici, npr. ja ne volim prosli model B klase (w245) ali igrom slucaja moj djed ga vozi, i iskreno auto i nije los samo ja nikad ne bi dao svoje pare za MPV. Ono sto ne bi volio da vozim su monovolumeni (npr. Touran) i putnicke verzije dostavnih auta (npr. putnicki Citan), vecina ostalih auta su ok.

E sada, svako od nas ima svoje preferencije, ja bi mozda uzeo w204, floyd je uzeo f30 dok bi adrei kupio b8... I sam imam obicaj reci "koji ce ti moj Golf" ili kazem starom "da ne zelim da vidim kruzice u garazi jer je to nabudzeni VW", to je moje misljenje koje obicno nema bas neku osnovu ali svako ko voli i prati automobile mora se u nekom momentu vezati za neku marku (koncern)... To misljenje ne mora biti dozivotno, primjer sam ja sa misljenjem o BMW-u kojeg nisam volio (ni sam ne znam zasto, valjda zato sto su konkurencija Mercedesu) a sada bi rado imao mnoge Bimmere...

Edit:
Mislim da niko ovu pricu ne treba shvatati previse ozbiljno, ne treba se niko povuci sa neke teme, jednostavno je logicno da smo mi svi "navijaci" odredjenih marki jer se vremenom vezemo za njih... E sada, da li mi previse volimo neke marke i da li mi pocnemo da pretjerujemo sa pricom oko toga kako su neki proizvodjaci bolji od drugih je neka druga dimenzija price... Mislim da u tim pricama pretjeruju ponekad ljubitelji svih marki, ja npr. volim Mercedese i oni su moj prvi pick ali se isto tako jave fanovi francuza, italijana i sl, ali problem je nesto kompleksniji sa nama koji volimo premijume jer su ti proizvodjaci bas zestoki rivali na trzistu...
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

Jednu stvar moras da shvatis a ta je da mali broj ljudi,tu cu biti neskroman i svrstati sebe,otvoreno priznaje da automobil koji poseduju ima mane,svesni istih ali ih nece javno priznati.Glorifikovace do nebesa svaku iole normalnu osobinu pomenutog automobila.
Malo je objektivnih.
Izvinjavam se svima unapred ako se bilo ko nadje uvredjenim ali:
SX 4 je obican b segment sa off road izgledom,prosek proseka,corsa vec odavno u godinama,moj turcin prevazidjen u svim mogucim aspektima-napravljen za zamajavanje tj od ostataka aktuelnog megana.Dajte ljudi malo objektivnosti u tome sta vozite.
Trenutno u B segmentu po svim parametrima mozda novi Clio ali mu polo bez obzira na godine dise u vrat,u C G7 bez premca,pa onda novi auris,pa koreanci pa tek na zacelju francuska trojka.D segment po meni jako nezgodan i nepredvidljiv.
Premijum trojka po segmentima,u c je to nova A klasa,u d Bmw 3 a u E mislim da je mrtva trka izmedju serije 5 i E klase.Lux klasa pripada za sada audiju iz serije 7 ali izlaskom nove S klase kao i mnogo puta do sada svima ce biti zadat domaci zadatak.
Toliko od mene :pivo:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od ljubitelj »

nenad.fil napisao:Ja cu samo jednu jer ipak, vozim Mercedes:

BMW ima 2.0 dizel da 184ks i 380 Nm

Mercedes ima 2.2 dizel sa 170ks i začuđujuće više Nm odnosno 400?
2.2/ 2.0 , 10% veci motor.
380+ 38 (tih 10%) =418

Zacudjuce je kako Mercedes ima tek 400Nm.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Mislim da i neki Renolov 2.0dCi ima 400Nm, ako se ne varam?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ja priznajem da sam subjektivan kada je u pitanju marka tacnije Mercedes jer ga bas volim. Volim ga sto ima dugu istoriju, volim ga sto je pionir u gotovo svim bezbednosnim sistemima i drugim invencijama koji danas postoje u auto-industriji. Za mene je Mercedes gospodski auto, licno nisam sportski nastrojen tako da me BMW uopste ne privlaci, skoro da sam indiferentan.

Od drugih marki, postujem "Nemce" i "Japance."

Ostali me zanimaju kao "lanjski sneg."

Zapravo, lazem, vozio bih Fiat 500 abarth, ali tek kao drugi auto...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Da, najjaca verzija od 180KS

Edit: 175KS

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Floyd napisao:Nikad nisam napao Heroja sto u svakom postu pomene Mercedesa, nikad nisam nesto rekao DW-u sto uvek kao preporuku za kupovinu predlaze Opela, Mishu i ekipu za SX4 a vi se nakacil na mene zato sto sam zadovoljan autom.
Kupi brate X6, Q7, A6 Avant, sta hoces...ja cu ti pozeleti sve najbolje i cestitati ti...nema potrebe da me prozivas za moje stavove.
:plusone: :doubleup: :bravo:
milosdoktorabs napisao:SX4 je obican b segment sa off road izgledom,prosek proseka,
Ja sebe smatram prosecnim vozacem (nisam nadprosecan kao :D ) i meni SX4 u potpunosti odgovara a to sto ti ne mislis tako,to je tvoj problem. On jeste B segment ali mi nudi bolju ili istu ponudu prostora u kabini kao tvoj turcin,ima odlican 4WD pogon-kojeg mogu da se postide skoro svi crossoveri iz C segmenta,sa bogatom opremom a po veoma pristupacnoj ceni. Meni je to dovoljno a on me cini srecnim i zadovoljnim vlasnikom,za razliku od tebe. :doubleup: ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ljubitelj napisao:
nenad.fil napisao:Ja cu samo jednu jer ipak, vozim Mercedes:

BMW ima 2.0 dizel da 184ks i 380 Nm

Mercedes ima 2.2 dizel sa 170ks i začuđujuće više Nm odnosno 400?
2.2/ 2.0 , 10% veci motor.
380+ 38 (tih 10%) =418

Zacudjuce je kako Mercedes ima tek 400Nm.
Onda su Mercedesovi 180,200 i 250 CGI benzinci najjaci,gledajuci da su svi 1.8? ;)
Ne ide to bas tako,ali ajde... Sama sitna razlika u kubikazama nema veze sa odnosom Nm i ks...
I 2.2 Mercedesov nije 10% veci motor,ali sam navikao da od tebe citam na izgled veoma kvalitetne postove koji se na kraju retko podudaraju sa realnoscu :)

Ja i dalje kapiram da samim Mercedesovim motorima nista ne fali,vec da je stvar malo losijih performansi u drugim stvarima :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Floyd napisao:
ftj napisao:Bmw je odličan, 'problem' je u konstantnom potenciranju kako su sve druge marke i klase teško sranje i da je samo i isključivo bmw trojka i to samo dizel, najbolja kupovina. Da se razumemo, u tvom izboru ne nalazim apsolutno nikakvu manu i sigurno da bih u tvom slučaju isto postupio.

Ne bih da citiram postove koji govore kako je SUV bez poente i za balkance pozere, da svako ko vozi luksuznu limuzinu a ima manje od 70 je pozer najverovatnije sa balkana, karavan je za penzionere i leži kao brod, hot hatch nema apsolutno nikakvu poentu itd. A posle da citiram kako je bmwov enterijer umetničko delo i kako mu nijedan od preostale dvojice nije ni blizu... I kako je svako ko posumnja u ovo u stvari fanboy vagenovac :)
Ja pricam moj stav i ne kontam zasto tebe to toliko boli.
Nikad nisam napao Heroja sto u svakom postu pomene Mercedesa, nikad nisam nesto rekao DW-u sto uvek kao preporuku za kupovinu predlaze Opela, Mishu i ekipu za SX4 a vi se nakacil na mene zato sto sam zadovoljan autom.
Kupi brate X6, Q7, A6 Avant, sta hoces...ja cu ti pozeleti sve najbolje i cestitati ti...nema potrebe da me prozivas za moje stavove.

Meni je BMW dobar ali nisam fanatik, clan BMW kluba, administrator BMW foruma i bez problema bi za sledeci auto izabrao neki drugi za razliku od nekih koji me napadaju.

Ne mogu da shvatim koliko su neki ljudi ovde zlobni i zavidni...to se najbolje vidi u onoj temi gde je covek imao problema sa Deltom pri isporuci F30.

Vidim ja da je BMW ovde mnogo kiselo grozdje pa ga vise necu pominjati a ozbiljno razmisljam i da se povucem iz mnogih tema.
Kada je Heroj preterivao,iste postove je dobijao kao sto sada ti dobijas,ne brini se ;)
Jednostavno,niko ne voli ogranicenost,a tvoja zaludjenost Bmw-om od kada ga posedujes je bas izrazena,sto se moze protumaciti kao nekom vrstom ogranicenosti...
Pretvaras se u Bmw moonru-a :) Svaki drugi post se spominje Bmw,a sve sto Bmw ne radi,to je pogresno,sve sto nije Bmw treba pljunuti ili spomenuti da Bmw to radi bolje :)

Ja zlobne nisam nesto preterano primetio,barem ne u ovim temama sa ovakvim raspravama...
A zavidni veruj mi,najmanje razloga imaju da budu onih par sa kojima se ovde raspravljas :)
Ali nemoj samo sada to sto ti neko skrece paznju na tvoj fanatizam,okreces pricu kako su svi napali jadnog tebe,jer im je krivo sto nisu iskusili cari savrsenstva zvanog Bmw :)

Tema o Delti je fina tema za ukazivanje mana nasih dilera,u koju si ti opet imao potrebu da se umesas sa stranim dilerima,samo da bi "odbranio" Bmw,jer Bmw ne gresi,jel te :)
Ne brini se,imao sam i ja pre par godina slicne stavove,totalno nesvesno i ako i tada,kao i sada,ne bih imao nikakav problem da vozim bilo koju marku,te ih podjednako i gledam na mobile.de i slicnim sajtovima :)

Nemoj se previse ljutiti oko ovih postova,tako je kako je,mozda ces i ti da se promenis,mozda cemo mi oguglati...
Nisu zlonamerni,cak sto vise... Niko ovde nema nista protiv tebe,u to sam siguran,takvi stavovi bi bilo kome bili natrljani malo na nos :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sta znam,ja cenim da su turbo benzinci najvise,pored autonomije,turbinama dobili Nm koji im je falio...
Cenim da ne bi tolike razlike bile izmedju recimo C 200 CDI i C220 CDI kojima je konjaza samo 34ks razlicita,ali je zato Nm 130Nm veci kod 220 CDI...
I time zajedno je dobijen rezultat od 8.2s do 100 umesto 10.4 na 200 CDI,sto je brutalno osetna razlika u performansama,pogotovo na vecim brzinama...
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

misha napisao:
Floyd napisao:Nikad nisam napao Heroja sto u svakom postu pomene Mercedesa, nikad nisam nesto rekao DW-u sto uvek kao preporuku za kupovinu predlaze Opela, Mishu i ekipu za SX4 a vi se nakacil na mene zato sto sam zadovoljan autom.
:plusone: :doubleup: :bravo:
milosdoktorabs napisao:SX4 je obican b segment sa off road izgledom,prosek proseka,
Ja sebe smatram prosecnim vozacem (nisam nadprosecan kao :D ) i meni SX4 u potpunosti odgovara a to sto ti ne mislis tako,to je tvoj problem. On jeste B segment ali mi nudi bolju ili istu ponudu prostora u kabini kao tvoj turcin,ima odlican 4WD pogon-kojeg mogu da se postide skoro svi crossoveri iz C segmenta,sa bogatom opremom a po veoma pristupacnoj ceni. Meni je to dovoljno a on me cini srecnim i zadovoljnim vlasnikom,za razliku od tebe. :doubleup: ;)
Nije mi jasno zasto se u svakom postu nadjes prozvan...kao da si ti jedini vlasnik istog,i na bilo koje poimanje SX4 u nekom kontekstu koji tebi neodgovra shvatas kao prozivanje ili kako vec.Sazri bre covece malo.Niko nema nista protiv tvog izbora.Niti sam te poimence pomenuo niti sam ciljao na tebe,uopsteno sam rekao a ti sve shvatas licno.Ponasa se kao tinejdzer. :pivo:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Pretvaras se u Bmw moonru-a :)
Sto pominjes ljude koji nisu clanovi foruma...mogao si da kazes BMW Heroj i znacenje bi bilo isto tj. shvatio bi poentu ;)
Msm, bez ljutnje ali ti bas i nemas prava da me prozivas po tom pitanju...

A to da se u svakom mom postu pominje BMW, moze da znaci samo da ne citas pazljivo moje postove.
Znam ja sta tebi smeta....sto sam rekao da Merc nema jakog dizela koji bi se nosio sa konkurencijom...pa jbg. NEMA ali to ne znaci da bih imao nesto protiv CLS 350 CDI ;)
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Milojko kad god se spomenuo SX4,ti si uleteo (kao mirodjia u supi,izvini bilo je jace od mene :D ) sa svojim negativnim komentarima o njemu. Ponavljam,ja sam sebe smatram prosecnim vozacem i vozim prosecan automobil a ti sebe smatras nadprosecnim vozacem a vozis turcina -koji je ispod proseka svakog automobila iz C segmenta. I ko treba da te shvati ozbiljno ? Ja jesam zadovoljni vlasnik SX4 ali ono sto je meni posebno drago (bez obzira sto ti smatras da preterujem ili nisam realan u njegovom predstavljanju),je to sto sam uspeo da opisem i prenesem svoje impresije i utiske potencijalnim kupcima. Meni se licno javilo 10 novih vlasnika pomenutog crossovera,koji su citajuci moju temu (ali i posle izvesnog vremena provedenim za volanom tog vozila) -potvrdili moje impresije i kupili isti. Meni je to druze jedino merodavno. Koliko se tebi obratilo ljudi koji su kupili turcina,citajuci tvoj review ? Ja iskreno zelim da sto pre postanes zadovoljni vlasnik bilo kog autombila u skorije vreme. :doubleup:

Ja nikad necu sazreti i uvek cu se osecati kao tinejdzer. :D :pivo:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Floyd napisao:
Xepoj87 napisao:Pretvaras se u Bmw moonru-a :)
Sto pominjes ljude koji nisu clanovi foruma...mogao si da kazes BMW Heroj i znacenje bi bilo isto tj. shvatio bi poentu ;)
Msm, bez ljutnje ali ti bas i nemas prava da me prozivas po tom pitanju...

A to da se u svakom mom postu pominje BMW, moze da znaci samo da ne citas pazljivo moje postove.
Znam ja sta tebi smeta....sto sam rekao da Merc nema jakog dizela koji bi se nosio sa konkurencijom...pa jbg. NEMA ali to ne znaci da bih imao nesto protiv CLS 350 CDI ;)

Au brate,pa ti si gori nego sto sam mislio :)
Diskusija i tumacenje tudjih reci su ti kao da si intelektualno jedno 10 godina mladji od mene :)
Ne,tu ne mislim da sam ja pametniji ili ti gluplji,taman posla,nego kao da si 10 godina nezreliji i ako si stariji :)

Ali zakljucak neka bude:
Da brate,bas to mi smeta,sve me nesto jede iznutra,evo smrsao sam za ova 2 dana 5 kg od gubitka apetita usled podizanja roletne mog zamracenog uma i pogled na realnost koja je previse gorka da bih je prihvatio.
O moj Mercedese,zasto,zasto...? (zamisljeno leze ,poluiskorakom, u krevet mladjani nam Xepoj u grcu neverice)
Ah,okruti Svete.
Odgovori