Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Biciklizam

Post od Floyd »

Floyd napisao:Kako vam se cini GT Agressor 1.0.

http://www.gtbicycles.com/2013/bikes/mo ... ressor-1-0
Isao danas da pogledam ovaj model i nisam bas odusevljen jer deluje kao igracka koju bi ja sa 90kg pokidao :)
Avalanche nisu imali a Zaskar je preko 1500 pa tako otpada.
Probacu sutra da nadjem onaj Hawk da vidim kakav je.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ne bi slomio ne brini, kada Trojanac sa skoro 100 kg nije izlomio no name frame ne bi ni ti taj veruj mi. Nista cekamo izvestaj o tom Hawk-u
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nemoj ti meni no name. Moj je "Istin Ray" , to je bre hand made in Serbia!

Slika

Istin Ray - Kompanija sa renomeom... http://www.rating.rs/sr/bonitet/ISTIN-RAY-U-LIKVIDACIJI

I nemoj da me brukaš, nemam 100kg. Trenutno sam na 99 i skidam još. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I leteo je preko 40 km/h tokom onog jurcanja pred Galovicu. :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Koliko ja vidim piše "Istin Rax" a to je već ozbiljan brend. :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kad se od ostružničkog mosta nastavi uzvodno na Planu plus postoji prekid što je valjda zemljani put pa se opet pojavljuje put ka Jakovu. Da li je tuda prohodno i da li da se usudim da krenem tuda ili to nije za moje plastično sokoćalo?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma bitno da ne piše "Skot" ili "Focus". :mrgreen:

Što se mene tiče, kad je kupovina bicikla u pitanju, a vidim mnogi ovih dana hoće da kupe bicikl, najbitnija je volja i želja da se vozi. Paji svaka čast, on je dosta uložio, što u bicikle i opremu, što u sve prateće što ide, ali i vozi bicikl gotovo svakodnevno. To cenim, ali sa druge strane, juče sam se ja maltene ravnopravno nosio sa njim sa bicklom koji je "fića" u odnosu na njegov "porše" sa više kg i slabijom kondicijom. Naravno, da smo se trkali da bi me ostavio i da bolji bicikl donosi puno prednosti i lakše je voziti ga, ali čemu sve to ako jednom mesečno sednete na njega.
Bitno da uzmete odgovarajući ram i da procenite kakav vam bicikl treba. Neka solidna oprema i to je to. Kad naviknete da vozite i ako vam to uđe u krv, lako ćete preći na bolji kad vidite iz iskustva šta vam više treba i odgovara.
Najbolji primer vam je Bax, koji nikad nije imao neki skup bicikl, a pegla samo tako i veće ture.

Pajo, prohodno jeste. Zemljani put, prolaze kola tuda, a bicikli bez problema. Ima možda 1-1.5km tog zemljanog puta, ali posle se izlazi na asfalt koji je generalno u dobrom stanju, sem ako ga nisu uništili kao surčinski. Jedini problem može biti posle većih kiša.
Idemo Bax i ja tuda redovno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uh... Još ću na kraju i ja da kupim bajs.... mada ja bih najrađe onaj lalinski "točak" :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

trojanac napisao: najbitnija je volja i želja da se vozi.
Naravno, zato sam ja i kontao da uzmem nesto jeftinije jer nit imam vremena da vozim svaki dan a kad imam treba i da se pogodi lepo vreme sto ovde nije bas lako :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

MM ti imaš takve uslove za vožnju da je greota to ne voziš ako imaš želje i volje. Postoje moderne verzije "točka", a i da ih nema ima neki višak kod mene u selu. :D

Trojke nadam se da si bolji od Bajkera u proceni distance, da ne ispadne 5 km zemlje. :D Zemlje se ne plašim, al ono kamenje je bilo baš nezgodno s mojim gumama. Samo sam čekao il da čujem gumu kako ispušta il da me neki kamen baci na dupe.

Najgluplja stvar je reći "hoću da vrtim pedale" i spucati grdne pare. Treba voziti bilo šta, videti da li se ima volje i vremena pa onda, eventualno, ulagati. Ja sam bicikl promenio igrom slučaja, bez ikakvog plana i namere. Na kraju me je koštao više neko što sam planirao zbog problema sa kompatibilnošću MTB i drumske mehanike, ali i delimično zbog mog igranja i glupiranja kog sam vrlo svestan. Neke komponente sam plaćao malo više nego što sam morao ne zato što su lakše xy grama nego zato što sam hteo. Bilo mi je zadovoljstvo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ti si sad već ozbiljan pacijent pa te ne možemo uzeti kao pravilan primer, ali se slažemo da nije potrebno spucati 1000e da bi se vrtele pedale, 50 pa i 100km, par puta mesečno.
Još je meni prenos nešto zeznut, treba da se namesti, ali sve odlažem jer čekam da doteram drugi bajs kome ću da se posvetim malo više.

Što se tiče Jakova, otprilike je ovako (zemljani deo puta)
Slika

Neka me neko ispravi ako grešim, ali čisto sumnjam da ima više od 2km. I poželjno je ići sa MTB i kramponkama, ali prolazi se sigurno i sa tvojim, samo malo opreznije.
Posetite www.garaza.rs !
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Zeleo bih da pohvalim grupu koja je vozila pre neki dan.
Svi su dosli na vreme.
Drugarski duh je vladao tokom voznje, svi su bili spremni da pomognu ili pricekaju.
Kao u ekipi koja dugo vozi, a neki su u grupi bili prvi put, isla su obavestenja "rupa...staklo....motor.....dvoje kola...."

Bajker je pokazao da jede asfalt i sa 10-15 kg preko mere (Ana+sediste).
Ana je pokazala kako mogu da se pojedu i dve banane dok cale vrti.

Trojke je razgrtao vazduh i ako glumi da je van forme. Kad sedne na celo grupe, nema nista lepse nego voziti prikljucak na Trojketa. Podsetio me je na Induraina sa svojom nestandardnom visinom i tezinom u najboljim danima.

Paja.... Eh, Paja.... Lep ko upisan! Beli Focus sa crveno crnim detaljima na beloj podlozi, a on utegnut ko Princ Valijant! Crne sprinterice poprskane nekim sprejom da se na njih ne lepi prasina. Fenomenalne bermude, ne previse siroke, ne previse uzane, duzine taman tolike da se vidi kvadriceps. Beli dres sa crnim detaljima, i kaciga boje sedefa koja se presijavala na popodnevnom suncu dok je Paja drzao kadencu boreci se sa nikotinom. Pumpa je odradila posao. Pojavila se odnekud, napumpala gumu, i nestala. Kako ju je dao, tako ju je uzeo, da niko ne pronikne u tajnu njegove pumpe...

Moj klinac je osvetlao ime nase porodice. Sa 11 godina, najtezim bajkom i najmanjim gumama (24") zezao se sa nama, vozeci u grupi napred nazad.

Ja sam, uvek prvi, drzao prvo mesto na zacelju grupe a odmah sutradan sam otisao na lecenje u banju.

Sve sto sam napisao je ziva istina!
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

:D svaka cast na opisu voznje.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt: