Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Biciklizam

Post od ADrei »

paja napisao:
@A3
Ako ćeš voziti s vremena na vreme sredi ovo, al ako imaš nameru da voziš ozbilnije mislim da je boje kupiti nešto da valja i to bez zadnje suspenzije i obavezno sa sedištem. Znam da sedišta umeju da budu neudobna, al tvoja varijanta deluje još neudobnija. Bar meni. :kezo:
Imaš tabelu na rethodnoj strani, a veličina ako piše, najčešće piše na podsedalnoj cevi.
sad gledam i ne mogu da nadjem velicinu rama na mojoj...

jel moze neka preporuka za neki jeftiniji model do nekih 200-300eura?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako te ne mrzi sačekaj Bajkera. On se razume u MTB gume mnogo više nego ja.
Ako budeš imao problema sa bušenjem ili imao višak para uvek možeš da dokupiš ovo http://www.cikloberza.com/show.php?id=49777
Pojavi se s vremena na vreme i polovni komplet traka za manje para. Bajker ima ove trake i ne zna šta je bušna guma.

Meni je naveći smor koji može da mi se desi da krpim ili menjam gumu tokom vožnje. I ja ću da kupim ove trake prvom prilikom, al odlažem jer me mrzi da skidam gume jer su jako tvrde i teške za montažu/demontažu.

Inače Schwalbe Marathon plus vozi Snežana http://gea-tour.com/ i menjala ih je nakon 17.000 km vožnje po kojekakvim terenima istim takvim.

EDIT
@ A3
Šta bi, ponovo MTB ili nešto drugo? Pogledaj oglase na http://www.cikloberza.com/index.php pa reci šta da tražimo.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

opet neki MTB... kakve su capriolo? :)
jel bolje 26" ili 28" gume?

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Moram skoknuti do AMSSa, da vidim mogu li kupiti zutu clansku kartu za bicikl, pa neka se oni pate sa gumom :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

MTB su uglavnom 26". Postoji i nova klasa 29" ali oni se nikako ne uklapaju u budžet.
28" sa prednjom suspenzijom su trkking bicikli. Nmaenjeni prevashodno asfaltu, ali sposobni i na blažem terenu. Svakako nisu namenjeni skakanju po stepenicama itd. Za budžet do 300€ lakše ćeš naći pristojan trekking nego MTB.

Peđa to bi mogli da organizujemo. Ponoć na putu za bicikliste. :D
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

onda hocu taj trekking...ako imas neku preporuku okaci link :)
300e je maksimum koji bi dao ali bi vise voleo da nadjem neku jeftiniju...

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam rezgledao bicikle, po netu, tipa Polar i Capriolo. Tu su negde oko 30k, a da imaju prednju suspenziju i 22/23" ram.
Juce sam malo razgledao Capriolo i uzivo, jedan i provozao, dok je moj Polar bio na servisu. Kao u auto salonu, ostavis na servisu, pa gledas nove :D

Ipak, uzeo bih neki koji ima zakljucavanje amortizera na volanu, a i kvalitetniju suspenziju (stelujucu, po mogucnosti), jer mi zbog sminke ne treba. To naravno kosta, pa sam razmisljao da na moj trenutni bicikl dodam kvalitetnu suspenziju, jer je ionako u dosta dobrom stanju. Imao sam i ideju da uzmem solidan ram, pa da polako sastavljam slagalicu, ali jos uvek malo vozim, da bih usao u tu akciju, kako finansijski, tako i vremenski.

Mogu navesti 2-3 Capriola ili Polara, koji bi meni mozda dosla u obzir, ali to mozes i sam - na sajtu imas i cenovnik i opise. UZ to, ne razumem se u to, pa mi je dzabe i sto pise model menjaca, pogona, ovog ili onog, kada mi je to svejedno (nekada sam i pratio, ali to bese davno) U oktobru su akcijske cene, pa ako ti ne smeta da se vozis na onoj sipci, sacekaj malo :D Ja cu pratiti cikloberzu, pa mozda i dodjem do suspenzije...

A kada prelomim, guglacu, a nadam se da ce mi i iskusniji bajker(i) ovde pomoci oko odluke i karakteristika.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dok vi piskarate ja stukao 20 i kusur, uz stajanja samo na semaforu i da pijem vode. Spustio sam se preko Plavih Horizonata i Bežanijske kose do Tošinog Bunara, pa pored Glass Service i Macure do 11. Aprila i onda uzbrdo, pa pored KBC i dalje pored Rodića izađem na novosadski i Plave Horizonte i eto me kući.

Odoh pod tuš. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pusti ti tuš, nego da li si poharao frižider? :D

A3 ti kao i ostali te visine imate problem što je najmanje na tržištu velikih ramova. Za tebe bi bilo ovako nešto. http://www.cikloberza.com/show.php?id=104521 Znam da je skuplje od planiranog, al ti samo pokazujem kako bi to trebalo da izgleda. Oprema je dobra, bicikl je u Beogradu što je super jer može dobro da se proveri, ako bi se spustila malo cena možda i nije tako nedostižan. Sve pod pretpostavkom da je u dobrom stanju.

Evo mešto i za MM http://www.cikloberza.com/show.php?id=93294
Pravi "točak" :D Ovaj ima brzine u zadnjoj glavi. Problem je ako se ukaže potreba za servisom, mada te nable važe za neuništive. Ne znam da li Bajker ima iskustva sa njima.
Poslednja izmena od Paja u 03 Maj 2013, 15:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Oslić, paradajz i zelena salata, normalna porcija. ;)
Mora kg da idu dole.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Tvoja ili moja normalna porcija? :kezo:
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ja sam mislio na novu biciklu ne polovnu:)

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Za to sačekaj Slobu da se uključi u diskusiju. On je znao šta valja od Capriola, a ti probaj da vidiš gde ima Meride u Beogradu. Bilo je u Imtersportu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Uros je hvalio Capriolo Roadster, ali su mu valjda ukrali i planira da ga ponovo kupi, ako se dobro secam.

Evo linka:
http://www.totalbike.rs/bicikla/trekking/roadster
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Merudu uvozi Capriolo, sa tim da je nabolji izbor u prodavnicama u Bačkoj Topoli I Subotici. Po svoj sam išao u Topolu.
Odgovori