Biciklizam
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Biciklizam
Kad smo već kod toga, da li biciklisti u tim zapadnim zemljama strogo poštuju pravila u saobraćaju, kao i vozila ili kao ovde, seku raskrsnicu, prolaze na crveno, voze po sred puta itd.? I sam radim mnoge od tih stvari, ne uvek i ne bezobrazno, vodim računa, ali opet, ne mogu reći da strogo poštujem propise.
Posetite www.garaza.rs !
Zavisi, ima onih koji postuju ali ima onih koji ne postuju 
Uglavnom vecina postuje...

Uglavnom vecina postuje...
Evo dobrih saveta za vožnju bicikla u gradu:
http://user.in-berlin.de/~bitrot/bbook_riding.html
Naročito je pametno pravilo da nikada ne pretičete/obilazite vozilo koje će posle par sekundi morati da pretiče vas (obilaženje autobusa na stanici, provlačenje pored vozila koja stoje na semaforu). Ostali učesnici u saobraćaju će se mnooogo bolje ponašati prema vama ako to ne radite.
http://user.in-berlin.de/~bitrot/bbook_riding.html
Naročito je pametno pravilo da nikada ne pretičete/obilazite vozilo koje će posle par sekundi morati da pretiče vas (obilaženje autobusa na stanici, provlačenje pored vozila koja stoje na semaforu). Ostali učesnici u saobraćaju će se mnooogo bolje ponašati prema vama ako to ne radite.
Ђенерал Јанковић
Teoretičari pozdrav sa Ade
Sent from my LT18i using Tapatalk

Sent from my LT18i using Tapatalk
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj biju butke u junaka 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Jos mu spomeni poompoo i ce da vidis kad cemo ponovo da je dobijemoBAJKER napisao:sace Trojke da te stigne u celicani i i sortsu, dzaba tebi sva speace shuttle tehnologija

Trojke realno ima dosta snage. Uz malo bolji bicikl ima da leti.
Ja dasnas umreo. Današnji hit mi je "Ne može mi niko ništa"
Prvo sam se zezno i kreno u dresu dugih rukava pa sam se kuvao ceo dan, onda sam iza autobuske vozio kroz mulj koji je Sava nanela pre nego što se povukla tako da imam što na sebi što na biciklu 2 kg najfinijeg mulja koji ću da dam kevi za cveće, onda me je od Umke ka Adi tako tuko vetar u grudi da mi je došlo da guram bicikl. Sve u svemu 55 km.
Put od ostružničkog mosta ka Umci je odličan osim jednog parčeta ispod samog mosta od 200-300m gde je sličan NBG nasipu. Saobraćaja nema mnogo i dobro je za vožnju.
Ja dasnas umreo. Današnji hit mi je "Ne može mi niko ništa"
Prvo sam se zezno i kreno u dresu dugih rukava pa sam se kuvao ceo dan, onda sam iza autobuske vozio kroz mulj koji je Sava nanela pre nego što se povukla tako da imam što na sebi što na biciklu 2 kg najfinijeg mulja koji ću da dam kevi za cveće, onda me je od Umke ka Adi tako tuko vetar u grudi da mi je došlo da guram bicikl. Sve u svemu 55 km.
Put od ostružničkog mosta ka Umci je odličan osim jednog parčeta ispod samog mosta od 200-300m gde je sličan NBG nasipu. Saobraćaja nema mnogo i dobro je za vožnju.
siguran sam da necu da kupim biciklu nikad!
vozio sam veceras nekih 10ak kilometra, negde na pola puta je poceo da pada takav pljusak da sam ja dosao kuci skroz mokar, ali skroz!
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
vozio sam veceras nekih 10ak kilometra, negde na pola puta je poceo da pada takav pljusak da sam ja dosao kuci skroz mokar, ali skroz!

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dešava se. Prošle godine smo Bajker, Bax i ja, posle dobre ture morali da bežimo pred pljuskom koji je nailazio. Oni peglaju kao pravi, a ja ne mogu da držim tempo, pa me sačekuju, a sve u bojazni da ćemo svi da pokisnemo. Srećom, malo smo pokisli ali nije bilo strašno.
Posetite www.garaza.rs !
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
A zašta vam služe ti moderni dresovi kad bežite od kiše?
Nego danas sam na keju video jednan tročlani konzilijum kako popravlja gumu pa sam se setio vaše vožnje od pre neki dan.
Takođe, naleti ortak sa nekim malko boljim Capriolom. Ima silikonsko sedište, ali sam nakon 10 sekundi sedenja shvatio da ako kupujem bicikl prvo kupiti onaj gay šorc sa ogromnim ulošcima, pa tek onda bajs.
Inače zanimljivo zapažanje, iako takoreći ne silazi sa asvalta, čovek je vratio neku varijantu kramponki, jer su mu staklići stalno sekli semi-slik gume.
Sa ovima, kaže ide teže, ali ne razmišlja puno.

Nego danas sam na keju video jednan tročlani konzilijum kako popravlja gumu pa sam se setio vaše vožnje od pre neki dan.

Takođe, naleti ortak sa nekim malko boljim Capriolom. Ima silikonsko sedište, ali sam nakon 10 sekundi sedenja shvatio da ako kupujem bicikl prvo kupiti onaj gay šorc sa ogromnim ulošcima, pa tek onda bajs.

Širim haos!
Za šorc te podržavam 100%, a za gume mogu samo da kažem da ima guma i guma. Pitanje je kakvog su kvaliteta bile te semi slik kad su se toliko bušile. Ja imam čiste slikove i prelazim i preko drobljenog kamena i srče i čega sve ne i za sada nemam problema. Daš više para u startu za gumu sa boljom zaštitom protiv bušenja i miran si, ili ubaciš onu traku što Bajker ima već 15 godina i opet si miran i možeš da kupuješ i najgori krš od guma.
EDIT Evo ideje ako ima višak unutrašnjih

EDIT Evo ideje ako ima višak unutrašnjih

Ja imam te slik i to kinezare, vec dve godime, sve je u najboljem redu, mislim da je cst marka ili tako nesto.
Buraz je na kendama, isto nema problema, probusile su se jednom...
Sent from my ZTE-SKATE
Buraz je na kendama, isto nema problema, probusile su se jednom...
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: Biciklizam
Pajo, gume ne buši kamenje i srča koliko kojekakav metalni otpad koji se nalazi na putu - šrafovi, žice, razni opiljci i sl. Poslednje bušenje gume sam imao zbog trna sa nekog žbunja. Trn dužine 2 cm, čvrst kao ekser. Srča kao srča nije nešto opasna, jedino ako se baš potrefi staklena iglica.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Možda sam samo jednom izbušio gumu na trn, ostala sva bušenja su bila iz unutrašnjih redova, kukavički s leđa