Biciklizam
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: Biciklizam
Ne bih ni ja ovog našao da su posle sređivanja žive ograde novosadske mlekare počistili biciklističku stazu.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Re: Biciklizam
Ma može da probuši sve. Nešto lakše, nešto teže, al sam hteo da kažem da nije sve samo pitanje sreće već da su neke gume podložnije bušenju od drugih nevezano od šare. Bitna je smesa i postojanje ili nepostojanje zaštite u samoj gumi.
Ja imam verovatno najskuplje gume za cross Schwalbe sa komadicima (ili prahom) keramike u njima. To ne znaci da nisam rasekao jednu gumu vec na prvim voznjama. Nije doslo do unutrasnje, a mozda je i moglo, ko zna?
Imao sam i Tafi traku koja zaista stiti unutrasnju. Pokusavali smo da je probusimo makazicama za nokte, ali bez uspeha...
Medjutim, najveci broj busenja je sa strane gume do felne. Zbog uvijene ili pomerene zastitne trake. Visokog pritiska u gumi i zice koja je malo izasla iz niple (jer nisu dobro odmerene zice). Trenja gume o ojacanje za niplu, ili jednostavno trenja gume oko ventila zbog neobradjene felne oko ventila, ili nepravilno postavljene gume...
Imao sam i Tafi traku koja zaista stiti unutrasnju. Pokusavali smo da je probusimo makazicama za nokte, ali bez uspeha...
Medjutim, najveci broj busenja je sa strane gume do felne. Zbog uvijene ili pomerene zastitne trake. Visokog pritiska u gumi i zice koja je malo izasla iz niple (jer nisu dobro odmerene zice). Trenja gume o ojacanje za niplu, ili jednostavno trenja gume oko ventila zbog neobradjene felne oko ventila, ili nepravilno postavljene gume...
Tebi moramo da verujemo. Dokazao si da si stručan za bušenje guma. 

...pa, video si gde je probusena...
To sam ti priredio samo kao egzemplar menjanja gume na terenu. Kasnije je Bajker prikazao menjanje pelena na terenu.
Sva sreca imao si pribor, u ime male (ali odabrane) grupe.
To sam ti priredio samo kao egzemplar menjanja gume na terenu. Kasnije je Bajker prikazao menjanje pelena na terenu.
Sva sreca imao si pribor, u ime male (ali odabrane) grupe.
Ma može da se probuši na 101 način. Diskusija je krenula od premise da se slikovi više buše od kramponki, što smatam da nije tačno.
Moje iskustvo je upravo takvo - kramponke su se bušile relativno često, slikovi nikada. Kramponi lako "zarobe" šraf, ekser, komad žice, i onda on polako uđe u gumu.
Ђенерал Јанковић
Slazem se sa @snork-om. Lakse se busi kramponka. Slik je lakse iseci. Bar je moje iskustvo takvo.
Sad ce Paja da pocne "a tebi treba verovati"
Sad ce Paja da pocne "a tebi treba verovati"
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Pre xx godina dok sam vise vozio po terenima i MTB trkama za sampionat jednom sam izbusio gumu sa bocne strane pored same felne a trn 4cm dugacak, zastitna traka stiti samo gazeci sloj i jos pola cm sa strane boka.

Sto ne postavis onaj snimak sa ski staze u Kosutnjaku, tad si bio drugi cini mi se? Nemoj sad da mi se naljutis ako sam te degradirao.
Snimak imam negde na vhs.
Snimak imam negde na vhs.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jel moze neko da mi objasni kako da skinem prednji pogon sa onog mog starog italijana bez viljuske, i sta mi sve treba od alata?