Start-Stop sistem

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Start-Stop sistem

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:
Laki021 napisao:Moj ima 8 god i 200 000km, dva puta sam ga ispraznio do panja pa palio kablovima al ga nisam uspeo ubiti :)
Moj se praznio jedno 10-ak puta skroz da sam ga palio kablovima,kada mi je ventilator pobrljavio,pa se nije gasio posle gasenja automobila i evo,kao nov :)
..

Zivi bili pa videli ko ce prvi ubiti akumulator :) Srecno :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Postavio sam koju stranu ranije detalje kada i kako na BMW-u pali gasi i sve ostalo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Meni je na Porsche-u crko nakon 2 god i to je rekord. Jednom se ispraznio do balceka jer sam zaboravio kljuc u bravi (za 2 sata isisao ceo akumulator) i posle sam stavio satelitsko pracenje koje je vuklo dosta struje, a auto je vozen jednom nedeljno pa je vise praznio nego sto je punio. MOL akumulator sa Porsche nalepnicom, 2 god i cao...
Inace mi je na Golfu trajao 4 god (neki Bosch, crni ako se dobro secam), a i pre toga po nekom iskustvu znam da ako izdrzi 4 god odlicno, vec za petu batali i kupi drugi... Drugaru je na A4-ci 2.0 TDI fabricka ugradnja takodje trajala "okruglo" 4 god. Kakve ovo ima veze sa start/stop? Ah da, sa njim bi trajao 3 umesto 4... :P
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I na Audi idu Mol akumulatori :) Mi smo mislili da je zato sto se A3 pravi u Madjarskoj,ali izgleda da nema veze sa tim :)
Kod mene Varta built for Mercedes Benz :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Day Walker napisao:
Xepoj87 napisao:Meni je sada 6 godina star akumulator,oko 110.000km po gradu,30.000km van grada,nemam start/stop,ali se moze reci da bas akam akumulator i i dalje mi je sve na 100%...
U ove sa start/stop ide skuplji i bolji akumulator... Ali takodje cisto sumnjam da ce trajati toliko... Videcemo,sve zavisi koliko se vozi po gradu i centru,pa koliko se cesto gasi auto...
Meni bi se gasio i palio oko 200 puta dnevno minimum...
Nece on svaki put da ugasi auto.. Npr ako je stani-kreni situacija, posle 2 uzastopna startovanja prestace to da radi
jebes start stop onda... Bas bi bilo kul da ga stalno pali/gasi :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

dragvorl napisao:Imas u tom pdfu bas kako mozes da ga iskljucis pri kratkim zaustavljanjima. Nesto kada auto potpuno stane stisnes jace kocu i onda popustis. Pronadji ako te ne mrzi.
Probao i radi ali ne kako sam ja zamisljao.
Ja sam mislio da kad jednom to uradis vise ne gasi auto (do sledeceg startovanja) pri svakom zaustavljanju ali nije...ipak svaki put kad zastanes trebas da ga "podsetis" da ne gasi motor.
Problem je u tome sto je on cesto brzi od moje reakcije...valjda zato sto nemam naviku :)
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

^Pazi kada sam identičnu situaciju kao na toj reklami imao sa oboje svoje dece, a naročito sa ćerkom. S tom razlikom što je ona plakala čim se stane, nije trebalo da se motor ugasi, dok mlađi sin sada plače samo ako se motor ugasi... A imam samo "seljački" start-stop - ugasi/upali na ključ... :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Xepoj87 napisao:U ove sa start/stop ide skuplji i bolji akumulator...
Bas gledam akumulatore i vidim da Exide ima posebnu seriju (tacnije dve serije) akumulatora za S&S automobile i hibride. Skuplji su oko 50% od Exide Premium.
Cak kazu da je fabricka ugradnja u BMW sa start/stop. BMWovci to mogu lako proveriti, a ja nisam bas citao kompletnu temu, ako je vec navedeno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da potsetim BMW klan da se kod mene S&S gasi na dugme i kad se ugasi ne pali se dok se ponove ne aktivira na to isto dugme, nevezano od paljenja i gašenja motora. :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na Octaviji A7 ne može, tj mora da se stisne svaki put kada se upali auto. 1:0 za Italijane.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne može ni na BMW-u, tako da je 2:0. :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Posto sam se interesovao od pocetka za trajno iskljucivanje, meni su javili iz Delte jos zimus da je stigao novi softver i ako updateujem, onda kad jednom iskljucis sistem pamti stanje i vise ne uljucuje start/stop.
Ici cu na servis za mesec, najvise dva, pa cu bas da pitam da mi update-uju.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Update softvera za italijansko tržište. :loool:
Odgovori