O presretačima

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: O presretačima

Post od samo polako »

Woodoo

ako je tačno ono što si napisao idem sada ispred skupštine i policije da ih ZAPALIM!

A svima kojima nije jasno zašto-ZATO!

:kuku:

ps
moj komentar ne odnosi se lično na tebe!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Grujic napisao:Poenta je da upravo to nisu bahati vozači, već ljudi bez prekršaja koji su pogrešili u gužvi.
Jao, ispadoše svi cvećke koje su pogrešile. Svaka kazna se daje jer je neko pogrešio u saobraćaju. Meni su jednom to uradili i ja sam se sklonio u srednju traku. Sistem kažnjavanja je takav da je nemoguće da organ bude pored vozača non stop i ne kažnjava ga kad slučajno pogreši.

@ samo polako

podeli razlog tolike srdžbe sa nama.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne izvrci, nisu svi cvecke, al nisu ni svi bahati..
Mislim da nema potrebe da objasnjavam zasto je zvanje na osnovu price neozbiljno, al ako treba pojasnicu kad budem za kompom, nezgodno mi s telefona
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

znaci ako neko ima auto koje moze da nagura 250kmh i tako provoza jos nekog dovodeci ga u opasnost, on je po defaultu za presretaca... :pop:

daj jbt da posaljemo onaj acin snimak u policiju da im postane odmah neki sef jer je prekvalifikovan...

sto se tice uvlacenja u dupe u bilo kojoj traci, to je nasilnicka voznja, ne znam zasto je tako nesto u pitanju. i provokacija, tako kurvanjska stvar. dobar drugar ( koji inace vozi auto koji ide 250, mozda moze i on da se prikljuci ) je pre par meseci na autoputu obilazio levom trakom neke kamione i autobuse, vozio nekih 130-140, nista posebno, i neki audi mu se tako zalepi nazad, bas blizu, a ovaj je kao svaki normalan vozac koji ne zeli da rizikuje zbog sebe i svog auta ubrzavao 5 po 5 kmh ne bi li se odlepio ali dzabe. dosao je do nekih 160kmh, vise nije hteo, i uskoro se u desnoj traci napravilo mesto i sklonio se, a kako je to ucinio audi ga je obisao i zaustavio i tek je tad video da je presretac...
e, tu prica dobija obrt, jer su mu rekli da ga nece kazniti ( samo ne znam koji moj su ga onda provocirali i zaustavljali ), i stvarno mu nista nije doslo za sada, a verujem i da nece...

vec sam spominjao da poznajem jednog lika koji radi u policiji i frustraciju toga sto privatno tera neki krs leci ako sto policijske automobile vozi koliko mogu da idu, u koloni branik na branik ( nekoliko auta je cuknuo tako ) itd. jednom je malo popio pa je poceo da prica svoje dogodovstine, jednostavno sam se, da se ne bih svadjao sa nekim unapred znajuci da nema poente, okrenuo i otisao da ne slusam...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Woodoo napisao:Ne razumem, objasni mi molim te zašto zbog ovoga sumnjaš u profesionalnost. Ja sam to naveo samo kao primer da im je prilikom izbora ljudi bilo bitnije kakve su im vozačke sposobnosti nego kako se služe pendrekom. Pa neće valjda neko bez iskustva da juri za budalama na auto putu??

Ne znam ko ga je i za šta pitao, tog tvog drugara, ali koliko ja znam svako ko želi da pristupi policiji mora da prođe određene procedure makar i kurs.

Dakle da bi postao saobraćajni policajac treba ti makar kurs a nisam siguran da saobraćajci mogu bez toga.

A da ne pričamo o statusu koji treba da takvo lice dobije, da li je on kao vozač službeno lice ili ne??????

Da neko dobije značku samo zato što je eto dobar vozač ili lud na AP?????

Kakav bi njemu status bio da napravi u toku vožnje karambol?

Nije to dobra priča...ali ako jeste...bezolovni EP 98 (bolje gori) i odoh do policije!

Sve presretače koje sam ja video bili su ili u uniformi ili su imali oko vrata istaknutu značku, ali ne tvrdim da možda postoje i druge varijante.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Ljudi, mnogo ste to ozbiljno shvatili, naravno da ne bi bio primljen samo na osnovu te priče, pa ne biraju se kadrovi tako, samo im je bio interesantan. On je inače profesionalni vozač. Još jednom da ponovim, ne bi ga primili samo zato što je vozio auto putem 250, ne vrši se samo na osnovu toga selekcija.

Grujicu, poenta je da i vozači koji nisu bahati greše u saobraćaju i dobijaju kazne.

Evo, na dve strane dve priče o preventivnom delovanju, Draganova i Pirosova.
Tada kada su mene pokušali da isporovociraju nisu se približili toliko da bih smatrao da sam ugrožen. Čim sam se sklonio produžili su dalje tako da ne pije vodu ta priča da nekoga ugrožavaju. Nisu me dalje provocirali a to se stalno potencira.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Vozaci presretaca su obicni policajci koji dobro voze, i ne rade samo taj posao. Nemaju smenu u presretacu svaki dan u nedelji vec je to malo redje.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Video sam presretace par puta u akciji (na vecim brzinama), par puta dok cekaju da neko naleti.

Nisam video da se toliko nabijaju u dupe da si u tripu da ce te izgurati sa puta kao Mad Max.
To mi se desavalo od strane kola iz Vlade, raznoraznih uprava, agencija, wannabe krimosa itd.

Uostalom, tolerancija presretaca je krajnje ok, posto nisam cuo da je neko kaznje jer je vozio ispod 140.

Ne branim ih, niti mislim da su specijalno korektni, preventivni ili sta vec.
Na mene deluje prevencija jer pratim celu pricu, znam sta voze, znam kolike su kazne, a ne volim da punim budzet.

Danas sam isao za NS, u tih 150km auto-puta (ja vozim 130-135) 10ak kola me je obislo ozbiljnom brzinom (170+), ostali su bili tu negde u proseku, i bilo je jedno preticanje preko duple pune na mostu kod Beske.
Bilo bi lepo da je presretac bio tu negde da ih sankcionise. Pritom, te likove sto se nabijaju u dupe ne je*em 2%. Moze da blica do sutra, da se lepi na branik, dok ne upali rotaciju ja necu pipnuti gas, jer sam vec u prekoracenju.
Te Sumahere odje*em zadnjim maglenkama ili jednostavno ne reagujem.

Sto se tice regrutacije, moguce da je bilo takvih slucajeva, da neko "preko veze" dobije ponudu. Rodjak koji radi u policiji vec dugo je dobio ponudu da vozi sa njih, ali jednostavno nije zeleo taj posao. Ugl, ta prva ekipa koja je otvorila tu jedinicu je bila na obuci, bem li ga, da li Austrija ili Madjarska cini mi se. Verujem da je tako bilo i sa novim garniturama presretaca.
I koliko sam cuo, presretac je presretac, nema povremene smene, nije u osnovi saobracajac ili padobranac, pa povremeno vozi za njih. Dakle, to mu je pozicija, imaju smene i raspored.
Imaju valjda 2-3 baze u Srbiji, M-22 zapad (NS), Makis (mada video sam par puta parkirana njihova kola i u SIV-u) i verovatno nesto na jugu, oko Nisa.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Woodoo napisao: Kada npr traže IT stručnjaka, da li je bitnije da takva osoba ima "staž" u policiji ili da bude dobar u poslu zbog koga žele da ga angažuju?
Pa valjda svi znamo da se zaista biraju kadrovi po sposobnosti a ne po podobnosti sigurno ne bismo komplet kao drustvo bili tu gde jesmo. Bude tu doduse i koji izuzetak...Necu da tvrdim za presretace kakva je obuka i selekcija, ali za motorase je stepen obucenosti kadrova, ovo sto sam ja cuo iz vrlo bliskih krugova prilicno mlak. Sad su poceli neke obuke da prave itd., ali sta realno ocekivati sa ovim budzetom i nacinom razmisljanja. Pisao sam vec za gume, a i ostalo sve ide: napravi samo minimalno, da se kotrlja...treba pogledati samo konstituciju nekih ljudi sto voze motore, kada sedne sa 120 kila na njega, i onaj muceni BMW ispusti dusu, izgleda kao da je biciklo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

E vidiš ja sam baš za motoraše čuo da je obuka paklena i da svi voze odlično :) Samo presretači na motorima su dosta puta išli u Serres na stazu da bi usavršavali vožnju. A ovi obični na motorima prolaze raznorazne procedure na poligonima i da bi ih prošao moraš baš da budeš dobar.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Za motor imaju bas ekstra obuku, a i znaju veoma vesto da voze, sto se moze videti iz ovoga.

http://www.youtube.com/watch?v=9-u-RaDMjDk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:bravo:
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa ovo na snimku i nije ništa posebno...

Wooodoo
Da, ko pogreši treba biti kažnjen, al ga ne treba nazivati bahatim i kazniti kao da jeste.
Vozači presretača treba da imaju ogroman dril i obuku, i da budu vrhunski profesionalci, zato mi je ta priča s pozivanjem kada si prvi put rekao bila direktno srozavanje njihove profesionalnosti...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa tezak je ovo motor grujce zato je i lepo odradio covek.

a sto se tice presretaca, naravno da su oni profesionalni vozaci i moraju imati dostojne selekcije za vozace i za obuku, ovo pitanje za voznju je mozda bilo, samo pitanje da bi ga poslali na selekciju, a ne za posao.
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Odgovori