Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Linebacker#58 »

BAJKER napisao:Pozdravljam odluku za kupovinu, ipak auto ti se prvo svideo, drugo sigurno si ga probao kod nekog ili test voznju uradio pre kupovine kod Suzuki dilera. Ono sto si rekao je tacno, ni jedan auto nema a da nema mane pa tako i ovaj, bitno je da su te mane male u odnosu na sve drugo sto ti se bude svidelo kod njega. Zelim da uzivas u svome novom SX4 :pivo:
Upravo tako! Hvala na lepim zeljama :) Provozao sam ga na desetak minuta, zena mog drugara ga ima (njih dvoje su zadovoljni kolima narocito ona, mada se zale na malo prostora pozadi i u gepeku), i taj prvi kontakt mi je delovao skroz ok, tako da verujem da se to nece promeniti ni kad sednem u svoj sopstveni :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ne znam sta si vozio pre, ja sam imao punta MK1 i ako moze da se uporedi ovo je nebo i zemlja, ne zalim se ja na punta samo je ovo daleko bolje. Za te pare dobra kupovina, ali sigurno da bi se neke stvari mogle poboljsati jos dok je bio u fazi izrade prototipa ili predserijske proizvodnje. Ali dobro generalno sam zadovoljan. Ima nas dosta na ovom forumu koji posedujemo sx-a pa procitaj utiske tokom exploatacije pa uporedi.
Slika
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

sad moze da cita koliko hoce, ne vredi mu kad je dao pare :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Saša »

Treba i malo vremena da se navikneš na auto i namestiš kako ti odgovara. Meni je Punto u početku bio jako čudan, visok položaj sedenja, visok i nekako uzak auto (tako mi se činilo u početku), svaki dašak bočnog vetra sam osećao, a u oštrije krivine jako pažljivo ulazio jer sam imao neki osećaj da je nestabilan (pogrešan, naravno). I dole sam levom nogom stalno udarao gore u plastiku konzole, a desnom češao o centralnu konzolu. No vremenom je sve leglo na svoje, našao sam položaj koji mi odgovara, podesio sedište najbolje što sam mogao, upoznao malo bolje auto i vožnja je sad uživancija. Upoznao sam takođe i motor i njegove mogućnosti, šta mu najviše odgovara a šta ne, i sada više nema iznenađenja. Tako će biti i svakom novopečenom vlasniku SX4. Treba jednostavno malo vremena. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

meni je punto legao ko kljuc u bravu, a imao sam verziju koja nije imala nikakvo podesavanje volana i sedista osim napred nazad
isto tako mi je legao i30, ford fusion, novi ford focus, nova panda, nova astra i najlepsi i najbolji polozaj za volanom za kojim sam ikada seo bio je kia venga.
zanimljivo je da mi kia ceed nikako nije legla dok je rio sasvim ok iako je manji
sx4 spada u one koji mi nisu legli (astra 3, seat ibiza, fabia), ali sam isto tako ocekivao da cu se navici i da ce sve doci na svoje mesto.
medjutim, kod mene navikavanje sporo dolazi :kezo:
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zavoleces ga kada ga prodas, isto ko sto je bilo sa Z10 :)

E i na toj Z10 koja e ne steluje je bolja ergonomija nego na ovoj koja se staluje...
Zato sto spustanje sedista gore - dole, ustvari nije spustanje, nego rotacija oko osovine koja je fiksirana napred...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Mlatimud
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2013, 20:18

Post od Mlatimud »

Sloba napisao:Probaj kod Culeta u Sr. Kamenici. Oni japanska vozila rade jako dugo, usput su i ovlašćeni serviseri Suzukija tako da pokrivaju garantni rok.
Gde je taj Cule? :think:
Pozdrav
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Bax napisao:Zavoleces ga kada ga prodas, isto ko sto je bilo sa Z10 :)
hahaha...dok se necega ne otarasis ne znas sta si imao
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Mlatimud napisao:
Sloba napisao:Probaj kod Culeta u Sr. Kamenici. Oni japanska vozila rade jako dugo, usput su i ovlašćeni serviseri Suzukija tako da pokrivaju garantni rok.
Gde je taj Cule? :think:
Pozdrav
http://www.kia.rs/representatives/view/297
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Post od Linebacker#58 »

BAJKER napisao:Ne znam sta si vozio pre, ja sam imao punta MK1 i ako moze da se uporedi ovo je nebo i zemlja, ne zalim se ja na punta samo je ovo daleko bolje. Za te pare dobra kupovina, ali sigurno da bi se neke stvari mogle poboljsati jos dok je bio u fazi izrade prototipa ili predserijske proizvodnje. Ali dobro generalno sam zadovoljan. Ima nas dosta na ovom forumu koji posedujemo sx-a pa procitaj utiske tokom exploatacije pa uporedi.
Колико видим, сви возачи овог сузукијевог модела су прешли са пунта хаха.. Возим Пунто мк1 такође :) Мсм онај први пунтић који је прављен, пре 2000... Модел са петоро врата.. споља изгледа мали, изнутра је по мени невероватно простран, с обзиром на класу. И презадовољан сам њиме, искрен да будем, иако је већ старац, нит се квари, нит је скуп за одржавање, а иде сасвим фино :) Иначе, разумљиво је да ће ми требати пар дана да се привикнем на нови ауто, исто ми је било кад сам из Југа прешао на пунта :)
Treba i malo vremena da se navikneš na auto i namestiš kako ti odgovara. Meni je Punto u početku bio jako čudan, visok položaj sedenja, visok i nekako uzak auto (tako mi se činilo u početku), svaki dašak bočnog vetra sam osećao, a u oštrije krivine jako pažljivo ulazio jer sam imao neki osećaj da je nestabilan (pogrešan, naravno). I dole sam levom nogom stalno udarao gore u plastiku konzole, a desnom češao o centralnu konzolu. No vremenom je sve leglo na svoje, našao sam položaj koji mi odgovara, podesio sedište najbolje što sam mogao, upoznao malo bolje auto i vožnja je sad uživancija. Upoznao sam takođe i motor i njegove mogućnosti, šta mu najviše odgovara a šta ne, i sada više nema iznenađenja. Tako će biti i svakom novopečenom vlasniku SX4. Treba jednostavno malo vremena.
Управо тако, треба мало времена, али после би требало да све легне на своје место :)
sad moze da cita koliko hoce, ne vredi mu kad je dao pare
Хахахх тај фазон, сад шта ми је ту ми је :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

crni napisao:
Bax napisao:Zavoleces ga kada ga prodas, isto ko sto je bilo sa Z10 :)
hahaha...dok se necega ne otarasis ne znas sta si imao
Ako ga hoćeš ponovo voziti, nikakav problem, evo glava za glavu, ne moraš doplaćivati... :mrgreen: :rofl:
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

ako nije stariji od 2010. i nije presao vise od 25.000 ja bih najladnije uradio trange frange, ali bi morao da doplatis trzisnu razliku u ceni
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

crni napisao:ako nije stariji od 2010. i nije presao vise od 25.000 ja bih najladnije uradio trange frange, ali bi morao da doplatis trzisnu razliku u ceni
Vidis da sam ja bio vizionar, pa uzeo ponovo kantu PC :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Saša »

Pa ti si stvarno ozbiljan. :)

2011. je godište i prešao je skoro 38.000 ali ga ipak ne dam. :) A ako mi se slože neke "kockice" uskoro u životu - voziće se (pored njega) i još nešto mnogo bolje. :)

Tapatalk
Odgovori