Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Re: SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD by misha

Post od Misha »

paja napisao:Da li shvataš da 30% niža cena auta i učešće u šteti od 5% drastično smanjuju premiju.
Nisi ti prošao ništa jeftinije od Miše. Različiti su vam inputi.
:plusone:

DDOR kasko i obavezno osiguranje koristim od 1996. godine i veoma sam zadovoljan. Imali smo do sada dve velike i cetiri male stete. Svaka je isplacena u celosti a mi kao klijenti maksimalno ispostovani. Imam poznanika koji su koristili usluge drugih osiguravajucih kompanija ali su imali silnih problema prilikom naplate stete,te su morali angazovati advokata kako bi naplatili potrazivanje. Mi takvih problema nismo imali i nadam se da ce tako biti u buducnosti.

Moja kasko polisa sadrzi:

1.Ugovoreni osnovni kasko rizici (saobracajni rizici,pozarni,prirodni,vandalizam i ostali rizici.

(Prirodni:Pokriva stete nastale usled udara groma,oluja,grada,snezne lavine kao i stete prouzrokovane delovanjem vazdusnog pritiska od snezne lavine,poplave,bujice i visoke vode)

Prosireno pokrice-delimicni kasko:

Kombinacija B-divljac,kombinacija D-slepovanje i pokrice troskova u slucaju manjeg kvara

(Pod manjim kvarom smatra se:ispraznjen pneumatik,manji mehanicki,elektricni ili elektronski kvarovi,npr.ispraznjen akumulator,pucanje kaisa a obuhvata troskove dolaska specijalizovanog lica za popravke na mesto dogadjaja i troskove rada na osiguranom vozilu,ako se vozilo moze popraviti na licu mesta u roku od jednog sata.

2.Dopunski kasko rizici: Dopunski rizik kradje vozila (Srbija i Evropa bez Belorusije,Ukrajne i Turske).

3.Delimicna kasko osiguranja "Na prvi rizik"

Kombinacija C-lom stakla

4.Obracunati popusti: Popust na vozacki staz

Suma osiguranja/osigurana suma 1.503.851,00 dinara na dan 06.04.2012. Bez ucesca u steti,sve ukupno 41.899,00 dinara na 12 mesecnih rata.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Kasko osiguranje

Post od Ogi »

Kakve veze ima koja je najjeftinija polisa ? To nema ama bas nikakve veze. Ja sam uzeo skuplju polisu sa vecim ucescem kod UNIQA u odnosu na ono sto mi je nudio DDOR jer DDOR ne pokriva neke krucijalne stvari i ima jednu imbecilnu stavku u opstim uslovima. Danas sam kupio i njihovu AO polisu tako da sada imam Exclusive paket pomoci na putu.

Jedino sto nisam sa njima mogao da se usaglasim je to sto kod njih na polisi ne pise suma osiguranja ali sam kasnije shvatio da ona nista ne bi znacila i da pise jer se ona utvrdjuje na bazi kataloga AMS na dan stete ili tako nesto tako da vrednost na danasnji dan apsolutno nista ne bi znacila.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Kasko osiguranje

Post od pedja »

Ponuda za 4,5 godine staru Oktaviju 1,9TDi Ambiente, nikada prijavljena steta:

5% / 100€ ucesca u steti

48000 na 12 rata ili oko 44000 za celokupnu uplatu.
Svorci
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Svorci »

EDIT by trojanac: Premešteno iz teme o SX4, korisnije je ovde...
crni napisao:ja nemam nikakvu zastitu osim one fabricke-kodirani kljuc i lampica laznog alarma
ali zato imam kasko sto i tebi savetujem kad vec hoces miran san.
ovaj auto se slabo krade ( a ko je lud da ga krade? :kezo: ) pa je i kasko osiguranje za njega jeftino.
mesecna rata je 2500 din (ponudice ti u salonu) i uzivaj...zasticen si od kradje, nevremena, poplava, grebanja i svih drugih nevolja
Sve su to samo fore iz osiguranja. Kao prvo, ako si kasko osiguran od krađe i recimo maznu tu auto posle godinu dana. Ti ne dobijaš isti novac koji si dao za nov auto, nego ti ga cene kao polovnjaka, starog godinu dana. Tako da bi uzeo isti, a nov, treba da zavučeš ruku u džep. Verujem da to nisi znao? :)

Ako si osiguran protiv krađe svari, jako teško se dokazuje, šta ti je ukradeno, jer osiguranje pretpostvalja da filuješ stvar i navodiš i što nije bilo (zlato, Rolex sat, mobilni od 500 eur). Ako ti ga ogrebu ili kao mom burazeru slome šoferku, isplate kasko za staklo (ne mora marke koje je tvoje bilo) koje je najjeftinije ili umerene cene i još te zezaju.

Za skoro većinu premija, traže tvoje učešće, koje bude uvek nešto veće nego što je dogovoreno kad treba da se nedoknadi štetan događaj i u svakom slučaju gubiš bonus, bez obzira što nisi kriv.

Ja sam pre 15 dana imao štetan događaj i napravio sa štetnikom evropski izveštaj. Tada nisam znao, da to nije dovoljno, nego štetnik posle mora da ode u osiguravajući zavod i da pismenu izjavu gde priznaje da se prihvata odgovornosti. Ako to ne uradi, osiguranje neće isplatiti štetu. Onda moraš da ga tužiš, plaćaš veštačenje, gde će veštak saobraćajne struke veštačiti iz evropskog izveštaja situaciju, pa još ako nisi dobro nacrtao, što se zna desiti, jer su svi akteri događaja jako uzbuđeni (meni su drhtale ruke, jedva sam držao olovku, a štetnik, samo što nije zaplakao), pa tek onda kad ga sud oglasi krivim, ti možeš u osiguranje da naplatiš štetu, jer štetu ne nadoknađuju, ako se ne zna ko je kriv. Dotle prođe 1-3 godine.

Dakle, dobro je je imati osiguranje, ali moramo biti svesni, da je ono šta mi mislimo da je osiguranje, lažna slika i da građanima uvek na neki način zavuku. Znam za primer, gde je devojci poplavljen stan koji je bio osiguran i da nije dobila realnu odštetu. Mom burazeru su isplatili samo 9000 din. za krilo na Mazdi 3, pa posle žalbe i pretnje da će ih prijaviti NBS isplatili mu 22 000 din., a za šoferku se još nadvlači sa njima (drugi nezavistan štetan događaj).

Dakle, nemojmo misliti, da ako smo kasko osigurani, da ne moramo da se sekiramo, baš napotiv, molite Boga, da se štatan događaj i ne desi, jer vas i pored kaska uvek nešto košta, ako ništa drugo, gubitka nereva i živaca sa policijom, osiguranjem, štetnikom i sl. a svi oni ne sarađuju baš uvek i zavlače vas kako stignu (murja neće da izađe na lice mesta ako je mala šteta, zato im pretite unutrašnjom kontrolom, zapisnik sa uviđaja ili službena zabeleška (nije isto i nema istu pravnu snagu) se nekad čeka i do 15 dana, osiguravač ne priznaje realno štetu, kasne sa isplatom, procenitelj ne odobrava baš svaku popravku koji vi mislite da treba, štetnik ne priznaje odgovornost, ako je štetu nanelo NN lice, onda se stvari dodatno komplikuju od slučaja do slučaja).

Na kraju, da obajsnim još nešto, ako se odlučite za nov deo, što je recimo skoro neizbežno u slučaju Suzukija, jer malo je otpada, onda vam taj deo osiguranje amortizuje, tj. oni se pravdaju da nisu dužni platiti nov deo na polovnom autu, pa isplate pola cene istog ili cenu dela iz male privrede. A ti vidi ako se skupi far, hauba, krilo, hladnjak i far, dakle zavrnu te recimo 100-200 eur na kraju za štetu od 700 eur.

Zadnji savet, koji vam dajem, gledajte da dogovorite sa osiguranjem da popravku plate oni servisu, a ne vama. Ako plaćate vi, pa vam refundiraju, donesite fisklane račune i fotografije slikane pre, u toku i posle popravke (sve slikaju u servisu ako su odgovorni), može da se desi da vam zakinu 10 % od svega što ste imali od troškova, jer pretpostavljaju da ste se dogvorili sa sreviserom, da pišu par norma stai više za ruke. Možete da prihvatite servis koji oni preporučuju, ali niste u obavezi da prihvatite, ma šta rekli. Tada ćete dobiti garantno pismo od njih, koje oni naprave, kad im servis fakturiše popravku i sa tim pismom podižete auto. Lovu ne viđate, ali i ne čekate 20 dana da vam se isplati iznos koji može da bude i manji nego što ste očekivali. Ako ništa drugo, svi su u dilu, a vi ste 'ebena stranka, zato ne računajte da možete ućariti neki dinar (a može i to ponekad), jer vama prvenstveno treba da je stalo do auta, a ne do 20 eur više da naplatite.

Ukoliko ste primorani da sa auto otpada uzmete polovan deo, neka serviser da izjavu (može pisana rukom, sa njegovoim pečatom i potpisom) da vam je on prodao taj deo i po toj ceni (ne spominjite otpad). Osiguranje zna kolike su cene na otpadima i približno će ceniti tu sumu prema tome.

Ako nekom ikad pomognem ovim što sam napisao, častite me pićem, iskreno se nadam da me nećete zvati povodom toga, već povodom nekog slavlja druge vrste.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa teško da će mu pomoći ta pomešana priča o kasku, redovnom osiguranju od poplava i evropskom izveštaju. Ko zna kako kasko funkcioniše vrlo dobro zna šta su prednosti i mane.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od crni »

@svorci
Treba biti lud i verovati da ce mi kasko vratiti punu cenu automobila u slucaju kradje. Naravno da se vraca ona vrednost koja je u tom trenutku i to po nekim njihovim katalozima. Od nista je sve bolje.
Dalje nisam citao, mnogo ti je dug post.

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

crni napisao:@svorci
:plusone: :kezo:
crni napisao:Naravno da se vraca ona vrednost koja je u tom trenutku i to po nekim njihovim katalozima. Od nista je sve bolje.
baš tako
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Procitajte, ima korisnih informacija.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

Koristan je Dostojevski, duge postove ne citam :D

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Što se tiče te krađe nakon par meseci, godinu dana:

Ono kako sam ja razumeo kasko, i neka druga osiguranja, je sledeće. Dođeš tamo, oni ti izračunaju vrednost vozila po nekom katalogu. Recimo nek vredi 10,000e. Za tu osiguranu sumu premija je toliko i toliko. Recimo 450e godišnja. Sledeće godine se radi novi proračun. Npr. na 9000e itd itd.
Ukoliko u toku prve godine se desi da ti ukradu auto, ti bi trebao da dobiješ 10000e, jer je to SUMA na koju si uplatio 450e premiju na ime osiguranja, zar ne?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ne, gubitak vrednosti ide po mesecima, takav je AMS katalog. Ako osiguras auto i ukradu ti ga sutradan, mora da prodje mesec dana da MUP oglasi kako auto nije nadjen u razumnom roku ili tako nesto, i tek onda mozes da se naplatis. U praksi, nikad neces dobiti sumu na koju je auto osiguran, uvek ima neko umanjenje
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

U praksi te osure za to umanjenje...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ok, nisam znao da tako ide. Potajno sam se nadao da sam u pravu :)

Što se tiče tog nalaženja automobila. Šta se dešava ako ti kasko isplati sumu za ukradeno vozilo, a tamo u septembru te iz supa zovnu i jave ti da su pronašli automobil. Šta onda? I jare i pare, ili ?
Svorci
Reactions:

Post od Svorci »

Ne, vlasnik nađenog auta je osiguravajuća kuća.

Da li si čuo za termin "skinut sa osiguranja"? Načešće je to fora sa motociklima. Plate kasko za krađu. Sami sebi "ukradu" motor (drug, prijatelj ili lopov koji plati ključeve) i prodaju ga u Srbiji ili Rusiji, gde im se gubi svaki trag. Naplate štetu, kupe bolji i skuplji motor (jer imaju pare od premije i od lopingera).

Takav motor često se ne traži po Interpolu, ali se traži na internom spisku. Često i ne može da se registruje, što kod nas još nije bitno, jer pola motociklista nema osiguranje, a ni tablice.

Interni spisak je onaj spisak, kad kreneš u inostranstvo i skembaju te u Hrvatskoj ili Austriji, a navodno je auto čist što se tiče policjske provere po Interpolovim poternicama, ili dospe u Interpol posle godinu ili dve, pa ti murja zakuca na vrata sa krivičnom prijavom ili carinskim prestupom, a ti već dve godine uredno ga registruješ.
Poslednja izmena od Svorci u 06 Jun 2013, 13:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Svorci
Reactions:

Post od Svorci »

RobiNS napisao:
crni napisao:@svorci
:plusone: :kezo:
crni napisao:Naravno da se vraca ona vrednost koja je u tom trenutku i to po nekim njihovim katalozima. Od nista je sve bolje.
baš tako

Nasmejao sam se i ja na opasku, mada nije šmekerski tako reći (rečima i konkludentnom radnjom) nekom ko hoće da pomogne, a kladim se dosta ljudi po prvi put je čulo neke informacije. Post jeste duži, jer ima dosta da se ispriča, ko neće ne mora da čita, mada se izvinjavam što sam sve izmiksovao. Pisanije je onako kakva je i tema osiguranja, izmiksovana i ko koga uradi.
Odgovori