Biciklizam
Re: Biciklizam
Sto se tice novog mosta i penjanja na isti sa strane ade,moram da kazem da ono nije nimalo zgodna putanja za penjanje,cak ni za profi bajkere.Ne mogu da kazem da se namucim kada se penjem na most,ali ako se vi penjete tuda kao od sale,onda svaka cast !
Naravno,pricam o nekim niskim brzinama.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ima moj kum na biciklu i super je. Dodatno je dobro što je svetlo toliko jako da vozači većih vozila i pešaci misle da se radi o nečem ozbiljnijem nego što je bicikl, pa te više respektuju.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ja se tuda penjem jos sa detetom pozadi, ovi sto ne mogu da izguraju a koje sam video su duplo mladji od meneIncognito napisao:Sto se tice novog mosta i penjanja na isti sa strane ade,moram da kazem da ono nije nimalo zgodna putanja za penjanje,cak ni za profi bajkere.Ne mogu da kazem da se namucim kada se penjem na most,ali ako se vi penjete tuda kao od sale,onda svaka cast !Naravno,pricam o nekim niskim brzinama.

Meni to liči na onaj iz kineske prodavnice, što mi je upao u zadnji točak prilikom jednog spustaHKS napisao:Sta mislite o ovome? Da li je neko imao?
http://www.ebay.com/itm/56-LED-Torch-Bi ... 19b5ff9680

- starac vujadin
Lako je tebi, ne igraš igrice nego samo voziš bicikl...BAJKER napisao:Ja se tuda penjem jos sa detetom pozadi, ovi sto ne mogu da izguraju a koje sam video su duplo mladji od meneIncognito napisao:Sto se tice novog mosta i penjanja na isti sa strane ade,moram da kazem da ono nije nimalo zgodna putanja za penjanje,cak ni za profi bajkere.Ne mogu da kazem da se namucim kada se penjem na most,ali ako se vi penjete tuda kao od sale,onda svaka cast !Naravno,pricam o nekim niskim brzinama.

Ih, kada bi dan trajao 48 sati, pa da čovek može sve da stigne.
- BAJKER
I pravim decustarac vujadin napisao:[
Lako je tebi, ne igraš igrice nego samo voziš bicikl...

- starac vujadin
Kako ćeš tek da pičiš uzbrdo sa njih dvoje pozadi... 

- BAJKER
Pa to je dodatna motivacija, ima da se penjem i na Durmitor ako treba
Salu na stranu, ako znas kakav je uspon prema Gardosu u Zemunu onda znaj da sam isao sa cerom sedeci pozadi, tuda uzbrdo. To je uspon a ne onaj uz most na Adi

Salu na stranu, ako znas kakav je uspon prema Gardosu u Zemunu onda znaj da sam isao sa cerom sedeci pozadi, tuda uzbrdo. To je uspon a ne onaj uz most na Adi

Ja sad imam neki kineski far, 5 dioda i dobro fercera samo bi bilo pozeljno da malo jace svetli. Nisam ja neki zahtevan ''biciklista'' malo voznja po gradu, nista ekstremno. A sta ti je upalo, ovaj prednji far ili stopka?nikaragva napisao:Meni to liči na onaj iz kineske prodavnice, što mi je upao u zadnji točak prilikom jednog spustaHKS napisao:Sta mislite o ovome? Da li je neko imao?
- starac vujadin
Ako mislimo na isto meni je malo teži ovaj na mostu jerima malo nepravilan nagib, ali nisu problem ni jedan ni drugi...doduše nisam vozio nikogaBAJKER napisao:Pa to je dodatna motivacija, ima da se penjem i na Durmitor ako treba![]()

Zadnji otpao i uleteo u žbice.HKS napisao:Ja sad imam neki kineski far, 5 dioda i dobro fercera samo bi bilo pozeljno da malo jace svetli. Nisam ja neki zahtevan ''biciklista'' malo voznja po gradu, nista ekstremno. A sta ti je upalo, ovaj prednji far ili stopka?nikaragva napisao:Meni to liči na onaj iz kineske prodavnice, što mi je upao u zadnji točak prilikom jednog spustaHKS napisao:Sta mislite o ovome? Da li je neko imao?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Imam problem sa prednjom viljuškom i amortizerima. Kad kočim, ceo točak vibrira napred-nazad po 1-2cm. Kad gledam od gore vidim kako je korman statičan, a onaj pokretni donji deo gde su amortizeri vibrira zajedno sa celim točkom. Tako mi je maltene od samog početka, nego sam ja do sad mislio da je neki problem sa kočnicom. Pitao sam i nekog majstora i on mi je rekao da su verovatno pakne problem i da to nije ništa, a ja sam se tek skoro setio da pogledam dole šta se dešava za vreme kočenja.
E sad, kad ne kočim, ne primećujem ništa posebno, taj prednji deo radi posao mada mi se čini da i nije neka amortizacija. Ali bar nema vibracija ni klimanja u regularnoj voznji. I kočenje radi što se tiče zaustavljanja, samo bi sigurno bilo bolje da nema te vibracije. Ovako verovatno kočnica malo izgubi kontakt kad točak ode napred, on se onda vrati, kočnica ga opet uhvati što uzrokuje da se amortizer opet zategne na tu stranu i tako u krug. U neku ruku radi kao ABS
Pošto sam prešao par hiljada km u ovom stanju očigledno je da može da se vozi. Mada, možda bi trebao i da sredim, ipak bi se sigurnije osećao u nekim kritičnim situacijama. Da nije do podešavanja amortizera? Na oba prednja imam neke točkiće ali nisam primetio da se iša dešava kad ih okrećem. Možda sam ja to i okretao na samom početku i tako zeznuo stvar.
E sad, kad ne kočim, ne primećujem ništa posebno, taj prednji deo radi posao mada mi se čini da i nije neka amortizacija. Ali bar nema vibracija ni klimanja u regularnoj voznji. I kočenje radi što se tiče zaustavljanja, samo bi sigurno bilo bolje da nema te vibracije. Ovako verovatno kočnica malo izgubi kontakt kad točak ode napred, on se onda vrati, kočnica ga opet uhvati što uzrokuje da se amortizer opet zategne na tu stranu i tako u krug. U neku ruku radi kao ABS

Pošto sam prešao par hiljada km u ovom stanju očigledno je da može da se vozi. Mada, možda bi trebao i da sredim, ipak bi se sigurnije osećao u nekim kritičnim situacijama. Da nije do podešavanja amortizera? Na oba prednja imam neke točkiće ali nisam primetio da se iša dešava kad ih okrećem. Možda sam ja to i okretao na samom početku i tako zeznuo stvar.
Jedan taj točkić je za zaključavanje vešanja. Okreneš ga i viljuška se ukruti kao da nema amortizer, a drugi je za podšavanje rada amortizera. Probaj da zaključaš viljušku pa vidi da li i dalje postoje vibracije. Tako eliminiši viljušku kao problem.
Koji tip kočnica imaš? Baci sliku.
Koji tip kočnica imaš? Baci sliku.