Ne moraš kačiti slike, nije potrebno. Zašto sam rekao da troši manje od dizeleša? Pa vidi, moja prosečna potrošnja (od rezervoara do rezervoara) se kreće u rasponu od oko 7 do 7.5 litara gasa, zimi malo vozim pa to i ne utiče mnogo na računicu. Ako dodam na to utrošeni benzin - recimo da je to 8 litara gasa. Po ceni od 67 ili 67.90 dinara (po koliko sada točim) to je u parama manje od tvojih 4 i nešto litara dizela. Ma, neka troši i svih 9 litara (a ne troši, toliki mi nikad nije bio prosek) - opet sam u parama tu negde kao i tvoj dizel ili manje. Pri tom je to totalno opuštena vožnja (koliko to Punto i njegov slabašni 1.2 motor dozvoljavaju, naravno), a kada bih hteo da teram inat i vozim kao baba - moglo bi to da ide i još niže dole.

Još nešto, apropo gradske vožnje: moje gradske relacije su najčešće 2-3 km, a to je nagori mogući režim za potrošnju. Nikako nije isto nečija gradska vožnja pri kojoj se u cugu pređe 20-tak ili više km (recimo sa jednog kraja Beograda na drugi), i ova moja kratka varijanta vožnji. Tada potrošnja ide primetno dole u odnosu na ovu drugu varijantu ekstra kratkih relacija.
Tapatalk