Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Takse

Post od TheWickerMan »

Laki021 napisao:Pa realno ne vidim neku potrebu za posebne takse na alkohol.

Potpuno drugacija stvar od cigareta.
Tačno. Još uvek nisam čuo vest : Popušio 6-7 cigareta i ubio ženu i dvoje dece puškom. ;) A za alkohol sa čuo toga previše.

Ja npr. ne pijem alkohol. Jednostavno ga ne volim više. Zato bi ja uveo akcize na alkohol a da litar alkohola košta bar 30 evra,pa da vidim ko će da se opija :)

Inače,cigarete su mi jedini porok i ne odričem se lako Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Takse

Post od trojanac »

bane valjevo napisao:trojanac bese nije ozenjen???
Ja to rešim za dan, ako treba. ;)

BTW, ja biram zdravlje.

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od bane valjevo »

Cekaj samo da ti drzava uruci resenje o porezu... Kad stigne plava koverta... :D

Btw, ne kapiram sta si ovo postavio, samo gomila nekog koda, cudnog koda... Barem kod mene...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Vid ja 'otvorio' temu, a da ni ne znam za to. :rofl:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Auuuuu al su pusaci osetljivi, ko u najrodjenije da ih diras :mrgreen: :mrgreen:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Da pusim, ovo bi bio dovoljno dobar razlog da prestanem :nonono:

http://www.youtube.com/watch?v=_IeQCkqfjro
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Interesantno da su najveći borci protiv pušenja i "neprijatelji" pušača upravo bivši pušači. Ovo znam iz ličnog iskustva.

E sad, što nas na Vukajliji vide ovako... http://vukajlija.com/bivsi-pusaci ... dovoljno govori koliko im je krivo što smo mi uspeli u onome što oni nisu. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pusenje mi je uvek bila neobjasnjiva pojava. Platis da bi smrdeo. Nikad necu skontati u cemu je fora. Mozda zato sto nikad nisam probao, niti cu.

Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

U principu sam u fazonu - nek radi ko sta hoce sa sobom. Tako da ako hoces da pusis, pusi; da pijes, pij.
I za te akcize me svrbi. Eto, ako vam odgovara neka ih podignu, ako ne nek ostanu kakve jesu.

Ali ima jedna stvar koja mi bas nije jasna sa vecinom pusaca - to je njihova potreba !!!
Daleko od toga da sam protiv toga da neko u mom drustvu zapali. Ne dramim. Ali eto, tako ponekad... Do duse i ne secam se skoro situacije da sam nekog iz nekog razloga zamolio da se strpi i ne zapali (valjda godine cine da se prag tolerancije pomera :zbunjen: ). Ali kada je to neko iz drustva ili ja cinio u dobrom broju slucajeva je sledilo - Uskracujes mi pravo, bla bla bla...
Ok, tvoje pravo da pusis. Moje pravo da ne prisustvujem tom ritualu. I klasika - ako mi smeta sto neko pusi da ustanem i odmaknem se. A realno meze i taj pusac da se odmakne i zapali. ;) Manje-vise prirodna potreba da ga neko :prdi: domacinski na sav glas. Treba li to uciniti pred svima?
Nemam nista protiv tebe sto pusis. Ali sto je toliko strasno nekima kada ih zamolis: "Pero, aj molim te iskuliraj 10ak min. Palis jednu za drugom. Svrbe me oci od tolikog dima."

Da, da... imao sam jednu bas zategnutu situaciju pre godinu dana. 3 putnika bi da puse u toku putovanja koje se odvija mojim kolima. I onda sam JA antihrist, baksuz, namcor, partybreaker... (sta god vam padne na pamet dodajte) sto nedozvoljavam da se pusi u mom autu, i sto ne moze da se koristi auto-upaljac za paljenje cigare. Aman ljudi nije problem stati na svakih 30min ako je toliko preko potrebno. Ali neeeee. I sta onda? DA ih podavim ko pilice da vidim da se hvataju za dzep i kao "Ali jeeeednu. Otvoricu prozor." Aha, moze, moze ali juce. I onda opet Stjepa kriv i uskracuje prava. I znate sta je najgore? Predjem u durga kola na odredjenoj deonici. Drugu dam moja da vozi. Sta li je se moglo desiti za to vreme? :twisted: Bem ti nedokazano, tvrdoglavo zensko. :bokser: I onda aj kad je bal nek se j* i princeza.

Ajde pusaci iskren odgovor:
Ispostujete li uvek kada vas neko zamoli da ne zapalite, kao sto i drugi ispostuju vas kad to cinite?
Ako vam ponekad zasmeta to sto ne bi smeli da zapalite, zasto je to toliko strasno da se ponekad ucini kako bi ste momentalno onom do vas iskopali oci?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Pušenje ili zdravlje

Post od Floyd »

Scuderia napisao:Pusenje mi je uvek bila neobjasnjiva pojava. Platis da bi smrdeo. Nikad necu skontati u cemu je fora. Mozda zato sto nikad nisam probao, niti cu.
To sam i ja pokusao da saznam ali nisam uspeo.
Jos manje mi je shvatljivo kad neko zapali cigaru posle rucka i jos kaze da mu je to vrhunac...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Da imaju tih rituala kol'ko oces, cigara posle jela, posle sexa, posle kafe, uz kafu, uz alkohol uz ovo uz ono. I onda pitam lepo, ok, bez ljutnje, bez ikakve zle namere, sta osete kad uvuku daj dim i izbace ga napolje (sem smrada naravno), 50% odgovori sa ''nemam pojma'', 50% kaze ''pa iskreno, nista ne osetim''.

No nebitno to, ne volim da idem na ovu stranu diskusije posto svako ima pravo na sve, to mi ni ne smeta, ali sve do odredjene granice, a to su javna mesta i kafici. Jednostavno zdravi ljudi su ugrozeni hteli oni to da priznaju ili ne. Lako je filozofirati i reci ''pa i sunka ubija'' ili ''imate i ne pusacke lokale'', ali istina je samo jedna.

Da je zdravo, da ne smeta disajnim putevima i ne steti organizmu rodio bih se sa cigarom u ustima i odzakom na glavi. Ovako jednostavno ne zelim da udisem taj smrad, ne zelim da mi kosa smrdi posle popodnevne kafe, ne zelim da ceo smrdim kao najgora bolest posle svakog izlaska zbog necije navike.

I da, primetio sam to da su nepusaci znatno tolerantniji, pa oni koji kazu ne i stanu nekom na put ispadaju strasni bauci, a o sebicnosti pusaca niko ni rec. Poznajem mnogo ljudi, i mnogo pusaca i do sada nisam sreo nijednog koji je rekao, ''nema veze, zbog vas petoro idemo u lokal gde je pusenje zabranjeno, ja cu se suzdrzati.'' Nijednog jedinog.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Uopste uzevsi, ni jedan porok ne razumem.

Alkohol i cigarete su verovatno najzastupljeniji, pa nailaze na najvise komentara ali ih ima dosta jos.(kafa, kockanje, droga, forum garaza :mrgreen: itd itd

Bilo bi licemerno sa moje strane da kazem da nisam popio nikada ni kap alkohola. Ali, za mojih 32(skoro) sam se napio 6 puta, i svaki put sam znao sta radim. Narocito mi nisu jasni ljudi koji piju, a svesni su da prave sranja kad popiju.

U Rusiji kad sam bio, zgrazavao sam se svaki dan. Ako mislite da ste po pitanju alkohola videli sve, verujte mi da niste. Kod njih je svest po pitanju toga sasvim drugacija. A bio sam svedok, ono sto trojica njih popiju za vikend, ubilo bi jedno 8-10 nasih krsnih momaka :mrgreen:

Po pitanju cigareta sam jos gori, jer tek tu naviku ne mogu da razumem. Jos kad je isprate sa frazom: Mogu da ostavim cigare kad mi se prohte ali necu-okrene mi se stomak.
Inace, za prosecnu srpsku platu, izdaci na cigarete mislim da su znatni i svakako neopravdani...

Moja prababa je zivela 84g, moj deda evo gazi 80....ja iskreno sumnjam da cu docekati njihove godine jer je nama citav zivot nezdrav.

P.S: najbolje tri stvari, Pice PRE i cigareta POSLE :mrgreen:
Mislim, da ne ulazimo u neku tesku demagogiju sad, jasno je da uzivanje u toj cigareti uz ili posle nije nikako svesno
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Scuderia napisao:Poznajem mnogo ljudi, i mnogo pusaca i do sada nisam sreo nijednog koji je rekao, ''nema veze, zbog vas petoro idemo u lokal gde je pusenje zabranjeno, ja cu se suzdrzati.'' Nijednog jedinog.
Ima i takvih, nije da nema. Evo ja znam neke, baš sa foruma. Mada generalno, većina traži da se sedi u pušačkom delu.
Posetite www.garaza.rs !
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Slazem se, ne kazem da nema, ali ja licno ne poznajem nijednog. Npr. TheWickerMan je napomenuo da mu tako nesto nije problem i postujem to.

Najgori scenario koji mi se u poslednje vreme cesto desava je da sam ja u manjini, odnosno od nas 4oro, ja ne pusim ostali puse i zapale svako u razlicito vreme, tako da se poklopi cim jedan ugasi drugi upali i tako redom, tako da se fakticki cigara ne gasi svo vreme, e to je onda Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Podaci su iz 2009. godine, ali cisto sumnjam da se nesto promenilo...

- Srbija na 3.mestu po broju pusaca u Evropi.
- Srbija na 1.mestu po broju zena pusaca u Evropi. - ovo je zaista sramota :ccc:

Bio sam na nekom 18. rodjendanu proslog petka... zaprepastio sam se kada sam video da bukvalno svaka druga devojcica od 17/18godina drzi cigaru :uf: Decaci su bolji po tom pitanju.

Nikako ne volim da vidim zenu sa cigarom, narocito onu sa kojom flertujem, to mi je dovoljno da joj "okrenem ledja".
Odgovori