Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od half man »

Markoni napisao:Ja ga samo ne preporucujem onima koji dosta koriste telefon jer dan jako tesko izgura... Sve ostalo je stvarno na vrhunskom nivou. Ja cak jos nisam nacisto da li da ga zadrzim...

Tapatalk Post
Koristim ga mnogo,ali nabavicu punjac za kola i kancelariju..
Sad imam Htc One x+ star je 2 meseca ,prodajem ga pa ako je neko zainteresovan neka se javi..
Stavicu ga i u oglase ,samo slike da napraviim..
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Laki021 napisao:Ovo je interesantnije, prakticnije, radi na svim telefonima :)
Gde ima da se kupi? Sjajna spravica :) Koliko novaca?
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Citajuci postove u ovoj temi, vec duze vreme sticem utisak da mnogi menjaju telefone previse cesto, ali evo sad sam odlucio i da to primetim javno. Ne zavirujem u tudj novcanik, niti kreiram tudj budzet, ali je skroz nerezonski, pa me interesuje zbog cega bi neko zamenio tel nakon mesec-dva, pa i nakon 6 meseci ili godinu? Gledam ovaj moj Sensation, kupio sam ga pre vise od godinu i po dana i jos uvek je up-to-date, nema nista revolucionarno sto ne podrzava ili ne moze da pogura, nosicu ga minimum jos pola godine, mozda i godinu ili vise.
Ok, mozda je i moje pitanje nekome bzvz i u fazonu "zasto bi iko kupio auto od 3000cc kada je 1600cc sasvim dovoljno", ali bas me interesuje zasto ljudi koji menjaju cesto tel to rade? Da li se zaje8e covek prilikom odabira pa mu se ne svidi ili mu brzo dojadi ili ga nesto nervira...?

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Vrlo dobro zapazanje. Sto se tice mene,volim da menjam mobilne,uglavnom na 6 meseci. Volim gedzete i razne spravice iz it industrije. Razmisljam da ako zamenim mob u tih 6 meseci cu manje izgubiti na njemu (manje doplatiti za novi),nego da ga menjam. Na isto ti dodje manje vise.. Ne trosim pare na alkohol,cigare,izlaske i raznorazne druge gluposti koje su popularne u nasem drustvu pa isto tako mogu sebi da priustim novu spravicu u vidu mobilnog. Toliko od mene i mog razmsljanja.. :pivo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ma jasno, niko ne treba da se pravda, nego cisto razgovaramo... Ja se (u drugu krajnjost) :kuku: ako me je dobro sluzila cesto vezem za spravu kao da je zivo bicje, pa mi bude zao da prodam i onda kada ima razloga da se zameni.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja bih menjao telefon na mesec dana kad bi svaki put mogao da dobijem identicnu kopiju kontakata, podesavanja, interfejsa, ikonica...a da ne mrdnem prstom. Ovako ih menjam na 5 godina, toliko se grozim podesavanja svega iznova. Galaxy je dosao sa JB, I ovo sto sam dva puta menjao OS mi je bilo nevidjeno smaranje

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ni ja nisam pristalica cestog menjanja i trosenja na tel ...svake 2 god je sasvim ok .
Ja sam nakon 1god.zamenio htc one V gnexusom samo zato sto se htc poceo gusuti i zaglavljivati preko svake mere inace ne bih.
Sadanji tel posto radi bez i najmanjeg baga ili zastoja tesko da cu skoro menjati.
Uzgred na forumu se najvise pise i komentarise o top modelima izgleda da na forumu ima love haha

Послато са Galaxy Nexus
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Rakhil napisao:Ja bih menjao telefon na mesec dana kad bi svaki put mogao da dobijem identicnu kopiju kontakata, podesavanja, interfejsa, ikonica...a da ne mrdnem prstom. Ovako ih menjam na 5 godina, toliko se grozim podesavanja svega iznova. Galaxy je dosao sa JB, I ovo sto sam dva puta menjao OS mi je bilo nevidjeno smaranje

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sad sam uzeo nov telefon i sve što sam morao da uradim je da ukucam user i pass sa gmaila i telefon je automatski ubacio sve kontakte i skinuo i instalirao sve aplikacije sa prethodnog telefona.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Udenticno kosta menjati ga na 1god ili na 3, tako da vise i ne razmisljam, cim izadje N3 menjam, bez razmisljanja da li mi treba, koliko je bolji...

Inace podesavanja 99% ostaju, upalim novi, ostavim ga 10min da se dovede u red i sve je kao na starom.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Laki021 napisao:Udenticno kosta menjati ga na 1god ili na 3
Poznavajuci te, mislim da si ovo bacio na papir i izracunao, a mene mrzi da racunam :), pa daj ako imas neku racunicu za odredjene modele.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Laki021 napisao:Udenticno kosta menjati ga na 1god ili na 3, tako da vise i ne razmisljam, cim izadje N3 menjam, bez razmisljanja da li mi treba, koliko je bolji...

Inace podesavanja 99% ostaju, upalim novi, ostavim ga 10min da se dovede u red i sve je kao na starom.
:plusone:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja rijetko mijenjam telefone, svake 2 godine u prosjeku, jer ne zelim vise da mi to stari finansira tako da ce taj princip ostati dok ja ne zaradim iduci telefon (a nadam se da bi to moglo biti uskoro)...

Iako volim tehnologiju ipak ne mogu sebi priustiti telefon od 300-400 evra pa tako kupujem obicno telefone od cca 200 evra jer za te pare se obicno moze naci solidan telefon koji radi sve potrebno kao i high end telefon ali naravno da to radi losije (bolje reci sporije)...

Slazem se sa Texom, ja imam Xperiu Mini (st 15) koja mi ne odgovara potpuno zbog premalog ekrana ali iskreno ne vidim sada neku nasusnu potrebu da je mijenjam zbog toga sto sa njom ne mogu da uradim nesto sto mi treba a to bi imao na nekom skupljem modelu :think: Nisam iz kategorije ljudi koja tvrdi da je ono sto oni rade/imaju najpametnije rjesenje ali se sasvim korektno snalazim i sa ovim telefonom, istina da sam se vec zasitio istog i da mi je postao prespor telefon sa premalim ekranom i samo zato bi ga htjeo mijenjati. Ovi gadgeti sa S4 kao sto je prebacivanje strana pogledom i sl. su vecini beskorisni/neprakticni tako da te neke inovacije mi i ne bi donijele nista.

Mislim da se u danasnje vrijeme promjenom telefona dobije na brzini rada i boljem ekranu (eventualno kameri) i da se tu citava prica zavrsava. Eventualno, moze se dobiti nesto i ako se prijedje na OS koji ti vise odgovara ali to je stvar ukusa...
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Svako radi ono sto voli,bitno samo da nije na stetu drugog. :pijemo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja mogu lagano nabrojati, i to na prste jedne ruke, koliko sam telefona imao od tamo neke dvehiljadite, kada je u pitanju licni telefon. Ukupno 4 (slovima: cetiri) komada. Prvi uzeo od brata, drugi kupio (star par dana) od lokalnog dilera kada je prvi crkao (ispostavilo se da cak i nije bio pokvaren), treci je bio stari sluzbeni, cetvrti sam kupio nov, za par hiljada.

Ukupan trosak nabavke telefona, za 12-13 godina: 35eur i nesto oko 3000din.

Nije me uopste sramota da isucem Samsung od 2-3 hiljade dinara. Baterija mu drzi ihaaaaaaj. Cak, u fioci mi stoji bolji telefon, a jedan sam poklonio bratu...

Istina, da nemam ovaj sluzbeni, verovatno bi privatno uzeo jednog Androida, zbog neta i slicno.

Volim tehniku, ali mi telefoni nisu primarni u zivotu. Nisam ni stekara, bacao sam pare i na vece gluposti. Ipak, nikada nisam bio protiv onih koji telefone menjaju na dnevnoj bazi - njihova stvar. Smetaju mi oni koji zapostavljaju bitnije zivotne stvari i zaduzuju se za noviji telefon/cipele/auto... u Telekomu se cude zasto nikada nisam uzeo telefon, a placao full pretplatu :D tek od pre dve godine sam presao na 50% pretplate.

TT
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Sramota je da te bude sramota da izvadis neki losiji telefon u drustvu.
Odgovori