Vredi li kupiti M5, 911, GT-R i slično?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: BMW 535d

Post od NexT »

Tako svi bogati ljudi koji nisu ljubitelji kupuju kola.

Gledao sam kako ortakinjina keva kupuje ML, ono je tuga. Nit zna sta cemu sluzi, nit koliko kosta, bitno je samo da je izabrala boju i boje/materijale enterijera, sve ostalo je..... Na kraju je zavrsila sa 350CDI sa skoro svim i svacim sa liste dodatne opreme. A, da, bilo je bitno i da ima sto vise stakla na krovu :kezo:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

A sta tebi smeta panorama krov :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Wolfy napisao:Ma,na kraju cu uzeti ili 640 (gran)coupe ili 535d F10... Ali,do tad jos nekih godinu dana uzivam u ovom,za kog do sad stvarno nemam zamerke...Jedino mozda malo potrosnja...I,tu me zanima,koliko i dal` F10 trosi manje...?
Novi 530d ide kao tvoj, 535d ga kida tako da sumnjam da ce ti snaga nedostajati.
Sto se potrosnje tice, ne treba ocekivati cuda iako proizvodjaci za svaki novi model daju neke neverovatno niske podatke...i po pravilu iz godine u godinu sve vise lazu.
Racunaj oko 8-10l...deklarisanih 5.4l su naucna fantastika za auto od 2 tone i 313ks ;)
grujicd napisao:Zamišljam kako bogati švajcarci kupuju te M-ove, AMG-ove i RS-ove. Verovatno kao kad običan čovek udje u mek, pa ga pitaju je li može i koka kola uz čizbirger - može, manja ili veća - aj neka bude veća, a da li ste i za sladoled - što da ne. Tako i taj ode kod dilera da uzme auto, i onda mic po mic uzme sve sa spiska i stigne do vrha ponude ne zato što mu treba već što mu pare ne predstavljaju problem a ne želi da razmišlja posle da li je možda trebao da uzme malo jači motor ili još po nešto od opreme.
Pa bukvalno a dileri trljaju ruke kad im dodju takvi kupci.
Kad sam tek dosao ovde, vozim se busom i na semaforu pored busa skockana bakica od preko 70 god u crvenom M3 E93 a ja :trljamoci:
U Zenevi je tek zanimljivo sta sve ima da se vidi :)
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Takodje, proletos na moru ispred mene lagano se vuce neki BMW serije 3 a unutra 2 bakice sa onim pecaroskim sesiricima. :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Vredi li kupiti M5, 911, GT-R i slično?

Post od starac vujadin »

Glavno pitanje u ovakvoj kupovini je koliko daleko želiš da ideš...Da li ti je budžet ograničen ili "ograničen"? Da li su potrošnja i održavanje bitna ili nebitni, da li ti je potrebna udobnost i prostor ili nisu bitni, koliko želiš da se razlikuješ od drugih? Za Srbiju je jako bitno pitanje - da li si spreman da auto održavaš van Srbije ili samo u Srbiji što izbor ograničava uglavnom na "Nemce"...
Pa onda subjektivni osećaj - šta hoćeš s tim autom - da ga cepaš po pistama i brdima na kraćim vožnjama za vikend ili da prelaziš hiljade km po auto putevima i da obilaziš druge zemlje, hoćeš li da se osećaš kao muškarčina u organskom odnosu sa mašinom i putem ili da da se osećaš kao "veliki gazda" udobno zavaljen u svojoj moćnoj kapsuli, kakav utisak želiš da ostaviš na sebe i druge (da se ne lažemo svi hoćemo da svojim autom, pogotovu kad je u toj kategoriji da pošaljemo poruku i okolini iako volimo da pričamo da nas baš briga za to)...

Sve je to ok i legitimno, samo treba znati šta se želi jer je velika razlika između "petice" dizela i 911 npr...
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Floyd napisao:
Wolfy napisao:Ma,na kraju cu uzeti ili 640 (gran)coupe ili 535d F10... Ali,do tad jos nekih godinu dana uzivam u ovom,za kog do sad stvarno nemam zamerke...Jedino mozda malo potrosnja...I,tu me zanima,koliko i dal` F10 trosi manje...?
Novi 530d ide kao tvoj, 535d ga kida tako da sumnjam da ce ti snaga nedostajati.
Sto se potrosnje tice, ne treba ocekivati cuda iako proizvodjaci za svaki novi model daju neke neverovatno niske podatke...i po pravilu iz godine u godinu sve vise lazu.
Racunaj oko 8-10l...deklarisanih 5.4l su naucna fantastika za auto od 2 tone i 313ks ;)
grujicd napisao:Zamišljam kako bogati švajcarci kupuju te M-ove, AMG-ove i RS-ove. Verovatno kao kad običan čovek udje u mek, pa ga pitaju je li može i koka kola uz čizbirger - može, manja ili veća - aj neka bude veća, a da li ste i za sladoled - što da ne. Tako i taj ode kod dilera da uzme auto, i onda mic po mic uzme sve sa spiska i stigne do vrha ponude ne zato što mu treba već što mu pare ne predstavljaju problem a ne želi da razmišlja posle da li je možda trebao da uzme malo jači motor ili još po nešto od opreme.
Pa bukvalno a dileri trljaju ruke kad im dodju takvi kupci.
Kad sam tek dosao ovde, vozim se busom i na semaforu pored busa skockana bakica od preko 70 god u crvenom M3 E93 a ja :trljamoci:
U Zenevi je tek zanimljivo sta sve ima da se vidi :)
To sam i ocekivao,ipak tih 5-6l gradske voznje je gotovo nemoguce... Ali tih 8-10l stvarno nije mnogo... Mada,sad sam bas gledao,i kada bih uzimao M-a,to bi sad bili 1 er M,novi M3 F80 sedani M4... E,sad ne znam samo kada ce izaci ova poslednja 2,i kakve ce performanse imati,ali svakako da bi bili jako interesantni...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Milos napisao:A sta tebi smeta panorama krov :D
Vide ga komšije odozgo. :djavo:

U vezi teme... ljudi opustite se bre. Manite psihologiju, filozofiju... Vozite šta vam se vozi, dal' je izbor pametan ili glup moždemo do sutra.

Ako je glup izbor umiraćemo od smeha :rofl: ... što ne znači da to treba i vas da tangira. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

starac vujadin napisao:Glavno pitanje u ovakvoj kupovini je koliko daleko želiš da ideš...Da li ti je budžet ograničen ili "ograničen"? Da li su potrošnja i održavanje bitna ili nebitni, da li ti je potrebna udobnost i prostor ili nisu bitni, koliko želiš da se razlikuješ od drugih? Za Srbiju je jako bitno pitanje - da li si spreman da auto održavaš van Srbije ili samo u Srbiji što izbor ograničava uglavnom na "Nemce"...
Pa onda subjektivni osećaj - šta hoćeš s tim autom - da ga cepaš po pistama i brdima na kraćim vožnjama za vikend ili da prelaziš hiljade km po auto putevima i da obilaziš druge zemlje, hoćeš li da se osećaš kao muškarčina u organskom odnosu sa mašinom i putem ili da da se osećaš kao "veliki gazda" udobno zavaljen u svojoj moćnoj kapsuli, kakav utisak želiš da ostaviš na sebe i druge (da se ne lažemo svi hoćemo da svojim autom, pogotovu kad je u toj kategoriji da pošaljemo poruku i okolini iako volimo da pričamo da nas baš briga za to)...

Sve je to ok i legitimno, samo treba znati šta se želi jer je velika razlika između "petice" dizela i 911 npr...
I tako covek u par recenica napise celu poentu ne samo u ovom vec i u bilo kom drugom izboru.

Svaka cast za post, slazem se 100%.

Wolfy, jedan prijateljski savet. Ako te interesuje da li F10 dizel trosi litar manje ili vise od e60 dizela zaobidji sve sportske aute i sacuvaj zivce :)
Ma koliko glupo delovalo ja sam slican kao ti, zato i ne menjam M3 za RS/AMG vec nesto ekonomicnije. Imao sam zelju za takvim autom koju sam sebi ispunio i to je za mene ok ali da ga vozim deset godina u Srbiji... Ne bas :)
Verovatno cu narednih dve tri godine voziti neki "normalan auto" pa cu se opet uzeleti neceg malo ludjeg... Voziti ga godinu dana i opet prodati pre nego sto krenu veliki troskovi. Mislim da je za mene to idealan model, bar za ovaj novac koji sada zaradjujem, naravno da ako bude neke promene bice i promene idealnog modela :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Glavno pitanje u ovakvoj kupovini je koliko daleko želiš da ideš...Da li ti je budžet ograničen ili "ograničen"? Da li su potrošnja i održavanje bitna ili nebitni, da li ti je potrebna udobnost i prostor ili nisu bitni, koliko želiš da se razlikuješ od drugih? Za Srbiju je jako bitno pitanje - da li si spreman da auto održavaš van Srbije ili samo u Srbiji što izbor ograničava uglavnom na "Nemce"...
Slazem se :doubleup:
starac vujadin napisao:Sve je to ok i legitimno, samo treba znati šta se želi jer je velika razlika između "petice" dizela i 911 npr...
Definitivno i ono sto sam hteo da napisem (pa sam krivo shvacen) je da kupovinom M5 ne dobijas 530d i 911 u jednom pakovanju.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

AcaKayak napisao:Wolfy, jedan prijateljski savet. Ako te interesuje da li F10 dizel trosi litar manje ili vise od e60 dizela zaobidji sve sportske aute i sacuvaj zivce :)
Ma koliko glupo delovalo ja sam slican kao ti, zato i ne menjam M3 za RS/AMG vec nesto ekonomicnije. Imao sam zelju za takvim autom koju sam sebi ispunio i to je za mene ok ali da ga vozim deset godina u Srbiji... Ne bas :)
Verovatno cu narednih dve tri godine voziti neki "normalan auto" pa cu se opet uzeleti neceg malo ludjeg... Voziti ga godinu dana i opet prodati pre nego sto krenu veliki troskovi. Mislim da je za mene to idealan model, bar za ovaj novac koji sada zaradjujem, naravno da ako bude neke promene bice i promene idealnog modela :D
Slazem se... A,sto se potrosnje tice,pa pazi ona mi je bitna,ako uzimam dizela,jer necu da mi trosi 15l,akad mogu za 20-25l da dobijem neku zver... :D
ali,najverovatnije cu uzeti jos jedan "obican" auto i to BMW najverobatniije 640 GC,pa cu onda videti kako i sta dalje...On mi je bas ovako lep i smpatican autic,a i nema ga kod nas,a i ne verujem da ce ga i biti nesto mnogo,jer je dosta skup za nase uslove,i ljdui ce uvek pre kupiti ili 5icu,e klasu ili 6 kupe...
Jer,kao i sto sam rekao,ne volim da imam stvari koje vec ima dosta ljudi,pogotovo ne stvari koje su mi bitne(kola,sat,odela,patike...) mrzim tu uniformnost i sto 90% ljdui je maltene identicno..
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Wolfy napisao: Jer,kao i sto sam rekao,ne volim da imam stvari koje vec ima dosta ljudi,pogotovo ne stvari koje su mi bitne(kola,sat,odela,patike...) mrzim tu uniformnost i sto 90% ljdui je maltene identicno..

To sa uniformiranošču se slažem sa tobom, ali da su u životu bitnakola, sat odela patike mi je vrlo vrlo plitko zvučalo, nije sve u materijalnim stvarima, dosta više znače druge. Verujem da si se samo malo nezgodno izrazio i da nisi to mislio...
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

To sam rekao u smislu da volim da se razlikujem od drugih,nista vise-nista manje ;) Sve sto radim(kupujem) radim zbog sebe ,a ne zbog drugih,pa isto tako I sa kolima,i ako da Bog pa uzmem nekog Porschea,to svakako ne bih radio da bih mogao da izadjem u neki kafic,i da me svi vide, I naravno potom da ostavim kljuceve na sto :glavomuzid: Vec samo zbog toga,sto bih ja to zeleo,i sto bi me a stvar(auto,bilo sta drugo) cinilo srecnim I zadovoljnim....

A,to da materijalne stvari nisu najbitnije,znam jos od kad,tako sam vaspitan od najranijih dana... ;)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ajde obuća, sat i ostalo, ali retki i egzotični (za Srbiju) automobili imaju i drugu stranu medalje. Lepo je neko ranije pominjao da li si spreman da voziš auto van zemlje na servis.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Wolfy napisao:Sve sto radim(kupujem) radim zbog sebe ,a ne zbog drugih,pa isto tako I sa kolima,i ako da Bog pa uzmem nekog Porschea,to svakako ne bih radio da bih mogao da izadjem u neki kafic,i da me svi vide, I naravno potom da ostavim kljuceve na sto
Tako je , kad se uzme Porsche to se ovako radi :D

http://www.youtube.com/watch?v=jJrkTHG29gU

:rofl: :rofl: :rofl:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Hahahahahaha suptilni Joeyi :D
Pa,zar nema Porsche Ada Beograd? Koliko vidim,tu se svi ovdasnji Porschei odrzavaju...
Odgovori