Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Beograd

Post od Martin »

methane.master napisao:
paja napisao: @ Next I Mirijevci se lože da su na Zvezdari i ako ja ženi sve vreme objašnjavam da je iz sela došla u grad. :D
:kezo:
Kad bi samo znali šta se nekada smatralo ultra-selom... a danas ekskluziva.

Inače slažem se za Zvezdaru i ulice pored Bulevara, mada i tamo, doduše visoko počinje divlja granja i Calcuta-style.

Sent using Tapatalk
A Dedinje, pre 2. Svetskog rata? :kezo:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ogi napisao:Dobrodosli na Vracar, upravo se razvaljuje Sumatovacka koja je asfaltirana pre godinu dana jedan deo, pre 2 meseca drugi deo. Razvaljuju i Marulicevu zbog nekih zgrada, sve pozatvarali, kopaju samo tako.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Ne Sumatovacka nego Djerdapska, pardon.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Svi pričate treba do centra ovoliko, onoliko... Kad si na NBG ne treba ti centar :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:kezo:

bas to :doubleup:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Generalno je najbitnija konkretna mikroklima :)
Znači da bude blizu nekih velikih ulica da bi povezanost bila dobra, al da je opet malo izolovano i da ima mir :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

grujicd napisao:Svi pričate treba do centra ovoliko, onoliko... Kad si na NBG ne treba ti centar :kezo:
Klasican stav novobeogradjana :kezo:
Ako ti se zivot svodi na obilaske trznih centara i opijanje na splavovima, onda stoji da nema potrebe da se prelazi Sava ;)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Martin napisao: A Dedinje, pre 2. Svetskog rata? :kezo:
Pa konkretno dosta pre II sv. rata, negde početkom XX veka polako počinju da umesto letnjikovaca grade kuće imućniji beograđani. Vremenom se to pretvorilo u nešto drugo, pa su neke nove "elite" dolazile. Ono što je paradoksalno, da dobar deo tog elitnog dela i dalje nema kanalizaciju. :djavo:

Ali recimo posle II sv. rata Kumodraž je bio žešća pripi*dina. Ili recimo zvezdarci smatrali bulbulderce za ruralne, a isto su činili ovi blizi sa zvezdarcima. Danas elitni Vračar, pa veći deo opštine je bio u nekim kućicama i udžaricama malte ne do 80-ih. Blokovi gde sam ja su bili u močvari koju je 2x godišnje plavila Sava, a na ivici močvare je bilo selo Bežanija. Znači pravo vojvođasko selo, sa šorom, današnja Vojvođaska ulica, kuće, kapije a iza ekonomsko dvorište. Do sredine 80-ih su masovno bili svinjci. Bežanijiska kosa je bio toponim za obližnju lesnu zaravan koja se i dan danas lepo vidi, a ne za naselje. Ili Višnjička banja.... Selo Višnjica, pa deo gde je bilo nekih termalnih izvora, zvali banja.... i tako još mali milion primera.

Otud i moj stav o terminu "beograđani" napisan par strana ranije.

Da ne širim previše. Mislim da ima mnogo lepih mesta za život, ne mnogo daleko od onog što zovemo centar. Svaki od tih delova ima svoje prednosti i mane, pa šta kom odgrovara. O cenama nekretnina u BG, što je negde čini mi se Floyd pomenuo, i ja mislim da su preterane, ali to je zakon ponude i potražnje. Svi kukaju na krizu, ali očigledno cene slabo dole.
Floyd napisao:Klasican stav novobeogradjana :kezo:
Ako ti se zivot svodi na obilaske trznih centara i opijanje na splavovima, onda stoji da nema potrebe da se prelazi Sava ;)
A što bi pa prelazio? Eno i Ceca na noge dođe. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ceca i Karleusa s jedne strane, Bajaga i Whitesnake s druge :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Da ne nabrajamo sad ko je sve dolazio u Arenu ili Sava Centar, neće da bude dobro. ;)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Stonesi, Ceca, (moj drug) Metallica, Karleuša... pa gde još to ima? ;)

Edit: Da ne zaboravim i već tradicionalnog Sinana Sakića u Hali sportova. <krezubi smajli>

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aj kad laprdamo da i ja dam svoj doprinos.

Užasno mi je žao što ne postoji adekvatna infrastruktura koja bi omogućila kvalitetan život u prigradskim naseljima.
Gledam onu poluraspalu vikendicu u Grockoj i često pomislim kako joj malo treba da postane savršeno mesto za život, a onda se setim smederevca, nemanja vode, nemanja prodavnica.....
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Imaš i Kotež koji je mnogo bliži od Grocke, npr, a koji je slab sa infrastrukturom...a lepši je od Krnjače, Ovče i Borče.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Floyd napisao:Naravno, karikirao sam malo za kanalizaciju ali je cinjenica da je istu neka naselja tek skoro dobila...npr. neki delovi Borce.
Nije Borca najsrecniji primer. Naime, u odnosu na velicinu i brzinu sirenja, Borca je odlicno pokrivena kanalizacijom, pogotovo ako se u obzir uzme da je gradio ko je i kako stigao (tokom devedesetih, ali i sada). Trenutno, kanalizacije nema na samim obodima... Ja sam se doselio '87. u planski gradjeno naselje, sa centralnim grejanjem, protocnom toplom vodom, kanalizacijom... Bolji primer je Senjak i sl. koji nemaju kanalizaciju, posle tolikih godina postojanja.

Pre neku godinu, na TVu se pojavio retko iskren i savestan covek. Negde oko NSa, Dunav poplavio nebranjeno podrucje, tamo gde kuce i ne smeju biti. Dosla TV, kukaju, traze pomoc drzave, kukaju kako su ih zaboravili bla,bla. Pojavi se lik i kaze: Ja sam znao gde gradim, kao i ostali, pa sam svestan sta mi se desilo. Sta ima da kukam i trazim pomoc. Tako je i sa raznim prigradskim naseljima. Gradio ko je gde stigao. Niko nije mislio da treba mesta za kanalizaciju, put, vodovod... Onda se skupe, protestvuju, svi im krivi sto nemaju prethodno navedeno. 15 godina krali struju/vodu, put nema kuda da prodje, pa ni kanalizacija, ali ljudi smatraju da im je kriva drzava/grad... Beograd se jos i dobro drzi, sa obzirom kako se brinemo o njemu. Naravno da je kriva i administracija i brzina dobijanja papira, ali sve i da se papiri dobiju za dan, divlja gradnja je u krvi ovdasnjeg coveka. Neki bi se kacili divlje na struju (makar i mesec dana), pa i da sve papire dobiju za DZ, u jednom danu. Da ne spominjem da bi digli zid na po' metra od komsijinog prozora, iako sa druge strane imaju jos 10a praznog placa.

----

@starac
Kotez i rec "lepsi" se ne moze nikako upotrebiti u istoj recenici, bez obzira sa cime se poredi.
Lose zgrade, losa infrastruktura, gomila divljih kuca, upitno stanovnistvo, podvodno... uz grafit sa poslednje 43:" Ovde i macke laju".
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Kotež ima dosta zelenila, prostornost, nema visokih objekata, "urbanistička divljina" je mnogo manja nego u nekim drugim delovima grada. Problem s podzemnim vodam a je manji nego u Krnjači. Ima potencijala da bude fino mesto za život jednog dana. Ovo što si rekao za "upitno stanovništvo" mi nije baš jasno - da li misliš na to što ima nešto više Roma ili na neki izraženu delikvenciju?
Odgovori