Floyd napisao:Naravno, karikirao sam malo za kanalizaciju ali je cinjenica da je istu neka naselja tek skoro dobila...npr. neki delovi Borce.
Nije Borca najsrecniji primer. Naime, u odnosu na velicinu i brzinu sirenja, Borca je odlicno pokrivena kanalizacijom, pogotovo ako se u obzir uzme da je gradio ko je i kako stigao (tokom devedesetih, ali i sada). Trenutno, kanalizacije nema na samim obodima... Ja sam se doselio '87. u planski gradjeno naselje, sa centralnim grejanjem, protocnom toplom vodom, kanalizacijom... Bolji primer je Senjak i sl. koji nemaju kanalizaciju, posle tolikih godina postojanja.
Pre neku godinu, na TVu se pojavio retko iskren i savestan covek. Negde oko NSa, Dunav poplavio nebranjeno podrucje, tamo gde kuce i ne smeju biti. Dosla TV, kukaju, traze pomoc drzave, kukaju kako su ih zaboravili bla,bla. Pojavi se lik i kaze: Ja sam znao gde gradim, kao i ostali, pa sam svestan sta mi se desilo. Sta ima da kukam i trazim pomoc. Tako je i sa raznim prigradskim naseljima. Gradio ko je gde stigao. Niko nije mislio da treba mesta za kanalizaciju, put, vodovod... Onda se skupe, protestvuju, svi im krivi sto nemaju prethodno navedeno. 15 godina krali struju/vodu, put nema kuda da prodje, pa ni kanalizacija, ali ljudi smatraju da im je kriva drzava/grad... Beograd se jos i dobro drzi, sa obzirom kako se brinemo o njemu. Naravno da je kriva i administracija i brzina dobijanja papira, ali sve i da se papiri dobiju za dan, divlja gradnja je u krvi ovdasnjeg coveka. Neki bi se kacili divlje na struju (makar i mesec dana), pa i da sve papire dobiju za DZ, u jednom danu. Da ne spominjem da bi digli zid na po' metra od komsijinog prozora, iako sa druge strane imaju jos 10a praznog placa.
----
@starac
Kotez i rec "lepsi" se ne moze nikako upotrebiti u istoj recenici, bez obzira sa cime se poredi.
Lose zgrade, losa infrastruktura, gomila divljih kuca, upitno stanovnistvo, podvodno... uz grafit sa poslednje 43:" Ovde i macke laju".