Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Ne brže od života!

Post od Martin »

Strašno. :o
Rapid.
A što se tiče novinara - ovakve naslove mogu da napisati samo polupismeni idioti.... :thumbdown:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Upravo prisustvovah obaranju pesaka, nije bilo naivno al valjda ce biti sve ok. Bio je bez svesti pa je dosao k sebi. Hitna i policija su brzo stigle. A dosao pauk i ja reko da ce da nose auto na tehnicki kad ono dizu 307 koji je izgleda crko :uf:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koji je i oborio pesaka, ili...?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jok pandurski koji je dosao :)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:srbin:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Grujic napisao:Jok pandurski koji je dosao :)
Stvarno? :kuku:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Mhm...
Sam udes nisam video, jer sam bio u uličici koja se spušta odatle i malo je niže, al sam bio tipa 20m daleko, i samo se ćula škripa guma i ortak mi kaže da je udario nešto, ja nisam to čuo. Međutim vidim da je vrag odneo šalu jer vidim samo ljudi kako se skupljaju. Potrčim gore i vidim čoveka kao leži, u trenutku sam se presekao jer je ležao glavom jako blizu ivičnjaku, onaj masivni pravougaoni, ako je u njega udario glavom... Srećom nije, a glavom je udario u soferku što najmekše što je moglo na kolima, i jako je dobro pao, maltene je bio u tzv koma položaju. Ljudi se skupili, čovek koji ga je udario se vidno izbezumio, proverio sam da li diše i ima puls, nije imao nikakve vidljive spoljne povrede sem malih oderotina, ništa nije curilo ni krvarilo što je dobro.
Koliko sam shvatio, bila je "školska" situacija, jedan auto je stao u traci, i ovaj iza njega je po rečima vozača isto bio stao pa naglo krenuo da ga obiđe jer je ovaj nešto bio kreni/stani, kao se pokvario, i u trenutku kad je završavao obilaženje pešak mu je izleteo, tačno ga je i desnom stranom udario. Nije bilo na pešačkom, al je blizu. A inače postoji šansa da je pešak bio pijan pošto je išao sa pivom u ruci.
Nakon par min je stigao jedan pandur, i u tom trenutku se mučenik osvesio, probao sam da komuniciram međutim bio je zbunjen al je ipak nakon par sekundi rekao ime. Onda mu je pandur tražio ličnu kartu :ccc: Mislim, kapiram da treba, treba identifikovati ko je, al ono nekako mi je ta scena bila... Polako je dolazio sebi, i iako sam ga ubeđivao da se ne pomera on se uspravio u sedeći položaj :glavomuzid: Jedino što sam mogao je da stanem iza njega za slučaj da padne unazad (što se i dogodilo kasnije) al je tu naišla i hitna pa sam se samo sklonio.
A tip u kolima kog su obilazili je pokušao izgleda da pobegne :ccc: Al je čovek što je udario pešaka skočio na njega pa je ovaj kao ma samo da se pomerim... Sjatila se policija, blokada u saobraćaju, uviđajna ekipa stiže tek kasnije i dolazi pauk i to onako teatralno staje u kontra traku. Ja sam zaista bio ubeđen da treba da kola odvezu na tehnički međutim samo vidiš dižu oni pandursku 307icu i odlaze :kuku:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ti si nas heroj. :zastava:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

:kuku:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ogi ne kaki, nazad u temu o putevima :D

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Grujicu svaka cast na pruzenoj pomoci povredjenom. Ja na primer se ne bih usudio da uradim tako nesto jer bi se plasio da ne pogorsam stanje.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nazalost, sve manje ljudi zna osnovne stvari iz pruzanja prve pomoci. Svodi se na to da se pozove 194, sto je i ok u gradu, gde brzo stize ekipa hitne pomoci. Sta kad se desi u nekoj zabiti, a nema nikog ko zna da pomogne.
Ja bi ocekivao od Grujica da priskoci u pomoc pa i nisam iznenadjen, ali treba cestitati na hrabrosti jer nikad ne znas kakve su povrede i sta moze da se iskomplikuje.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kad budem imao vremena napisacu koju o osnovama prve pomoći, ti ono što su me naučili na kursu na medicinskom fakultetu.

Par osnovnih stvari: obezbediti mesto nesreće, pozvati 194, "pružiti neku prvu pomoć" (ovo je suština preobimno je za jedan post) .

Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Slobodno otvori novu temu pa cemo dopuniti raznim materijalima na tu temu.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

trojanac napisao:Ja bi ocekivao od Grujica da priskoci u pomoc pa i nisam iznenadjen, ali treba cestitati na hrabrosti jer nikad ne znas kakve su povrede i sta moze da se iskomplikuje.
Apsolutno. Grujić i uči velike škole da bi pružao pomoć. Nije ko ja, ja bih mu uvalio da potpiše punomoćje dok ne dođe skroz sebi. :kezo: :kezo: :kezo:
Šalu na stranu, ljudi ne znaju da pruže prvu pomoć, a često i neće.
Odgovori