Biciklizam
Re: Biciklizam
Kako sam pocepao gumu danas, zamalo da poginem. 

Ma zadnja.
Izivljavoa sam se malo, i pri jednom sletanju sam nabo nesto, jos bajs nije bio idealno ravan, zamalo da se prospem svom duzinom.
Nisam nista nasao u gumi, ali verovatno sam direkt naleteo na nesto, posto je guma u trenutku skroz ispustila i pobegao mi zadnji tocak...
Malo je reci da sam u tom trenutku izasao na ulicu...
Izivljavoa sam se malo, i pri jednom sletanju sam nabo nesto, jos bajs nije bio idealno ravan, zamalo da se prospem svom duzinom.
Nisam nista nasao u gumi, ali verovatno sam direkt naleteo na nesto, posto je guma u trenutku skroz ispustila i pobegao mi zadnji tocak...
Malo je reci da sam u tom trenutku izasao na ulicu...
Meni deluje da je dosta precizno, al me nervira zavrtanje ventila i gubitak pritiska koji je neminovan.snork napisao:Ne, ne, ne žalim se ja na to, nego mi merač pritiska u kombinaciji sa adapterom jednostavno ne prikazuje šta treba (ponaša se haotično). Bar tamo gde sam probao.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ima kvalitetnih pumpi koje mogu da izmere pritisak sasvim ok. AKo je ventil ispravan i ako se pumpa tako da je ventil 180 stepeni nadole, neće biti pomeranja ventila i merenje će biti koliko toliko precizno...za amatersku vožnju više nego precizno.snork napisao:Pajo, pretpostavljam da vulkanizer ima nastavak creva prilagođen automobilskim ventilima? Da li za Presta ventil nosiš svoj adapter? Da li sa adapterom možeš da očitaš pritisak? Ja imam takav adapter, guma može da se napumpa, ali od (tačnog) merenja pritiska nema ništa... Igla u ventilu se delimično vrati nazad, i onda merač prikazuje neku manju vrednost. Za sada pumpam "na osećaj", dok ne nabavim pravu biciklističku pumpu sa manometrom.
Kao sto sam vec pisao trazim neki bajs za voznju po gradu. Prvo sam hteo Fixie da uzmem ali sam posle odredjenog vremena i razgovora sa ljudima pa i ovde, odustao.
Trenutno ocekujem ponudu za KTM Life Race,

Zanima me sta mislite o biciklu i isto tako, jel moze na njega da se stave jos uze gume slikovi, i jer zahvalno menjati volan (ili kako se vec strucno kaze), ne volim ove od metar sirine i ako znam da je upravljivost sa njima dosta bolja, stavio bih neki ravan, malo uzi.
Trenutno ocekujem ponudu za KTM Life Race,

Zanima me sta mislite o biciklu i isto tako, jel moze na njega da se stave jos uze gume slikovi, i jer zahvalno menjati volan (ili kako se vec strucno kaze), ne volim ove od metar sirine i ako znam da je upravljivost sa njima dosta bolja, stavio bih neki ravan, malo uzi.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
SLX oprema na toj bicikli je odlicna, sa KTM-om ne mozes da pogresis sto se tice izbora kvaliteta rama. Probaj sa tim volanom sto dolazi sa biciklom da li ti odgovara, ako je presirok po tvom ukusu lako mozes bonsekom da ga skratis za po 1-2cm sa svake stzrane. Ako ti je pozicija na volanu niska a ne mozes vise da podignes lulu savetujem ti onda ovakav krivi volan. kao na slici.

Ove gume su taman za takav bicikl, ne vidim razlog da stavljas jos uze. Sa takvim gumama lako ces i preko trave ili lakog makadama da preseces neku deonicu.

Ove gume su taman za takav bicikl, ne vidim razlog da stavljas jos uze. Sa takvim gumama lako ces i preko trave ili lakog makadama da preseces neku deonicu.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Evo me u p.b. čekam da se odradi zamena guma. Nije bio neki izbor u ovim dimenzijama. Uzeo sam Kenda slikove, tj. nemaju krampone ali imaju kanale. Širina 1.5. Slikaću posle vožnje. Unutrašnje su Continental. Serviser kaže da su felne i zaštita u njima dobri.
Gume bi menjao iskljucivo jer ne provodim ni 1% vremena van asfalta i ne vozim po kisi, tako da mislim da bi mi ovi kramponi samo odmagali. Inace sto se tici volana mislim da je najbolje da ga malo skratim sa obe strane.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- grujicd
Evo me sa vožnje. Uspeo sam konačno da stignem do ostružničkog mosta a da me ne izda ni jedan deo opreme
Velika je razlika u odnosu na prethodne gume! Brzina mi je 2-5km/h veća za isti napor, kad prestanem sa okretanjem bajs osetno manje usporava, bolje idu po krivinama i mnogo su tiše. Mana je da su tvrđe, ali je sigurno razlika i do toga što prethodne gume nikad nisam pumpao da budu ovako tvrde iz straha od pucanja unutrašnje. Profil uliva poverenje da neće biti pogibelj ni ako me uhvati kiša. Kenda KWest 26x1.5:

Unutrašnje su Continental, ne znam oznaku ali sa žutom kutijom
Postoje i u crnoj kutiji i te su skuplje i pretpostavljam izdržljivije ali ih na žalost nije bilo u ovoj dimenziji.
Cene:
- spoljašnja: 900din
- unutrašnja: 495din
Ukupno, pošto sam uzeo i treću unutrašnju za rezervu - 3285din. Montaža još 440din.
A što se tiče naočara, isprobao sam ih i za trčanje i dobre su, ne mrdaju, ali sad kad sam vozio bajs 2 sata počinju da stežu iza ušiju. Tako da nisu idealne i rado bi uzeo neke sa malo većim okvirom kad bi uspeo da nađem.

Velika je razlika u odnosu na prethodne gume! Brzina mi je 2-5km/h veća za isti napor, kad prestanem sa okretanjem bajs osetno manje usporava, bolje idu po krivinama i mnogo su tiše. Mana je da su tvrđe, ali je sigurno razlika i do toga što prethodne gume nikad nisam pumpao da budu ovako tvrde iz straha od pucanja unutrašnje. Profil uliva poverenje da neće biti pogibelj ni ako me uhvati kiša. Kenda KWest 26x1.5:

Unutrašnje su Continental, ne znam oznaku ali sa žutom kutijom

Postoje i u crnoj kutiji i te su skuplje i pretpostavljam izdržljivije ali ih na žalost nije bilo u ovoj dimenziji.
Cene:
- spoljašnja: 900din
- unutrašnja: 495din
Ukupno, pošto sam uzeo i treću unutrašnju za rezervu - 3285din. Montaža još 440din.
A što se tiče naočara, isprobao sam ih i za trčanje i dobre su, ne mrdaju, ali sad kad sam vozio bajs 2 sata počinju da stežu iza ušiju. Tako da nisu idealne i rado bi uzeo neke sa malo većim okvirom kad bi uspeo da nađem.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Imamo iste spoljasnje gume. Ja ih vozim drugu sezonu i zadovoljan sam. 
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Pre će biti da su lakše.grujicd napisao:Postoje i u crnoj kutiji i te su skuplje i pretpostavljam izdržljivije

- grujicd
Kad god pogledam onu lampu od 50 grama na kormanu pomislim kako bi je ti skinuo u roku od odma'
Nego je li ti pumpaš gume helijumom ili vodonikom?

Nego je li ti pumpaš gume helijumom ili vodonikom?

Osećam da bi mi prijalo da su krajevi volana savijeni ka meni. Ne znam što ne prave takve volane. Ovako mi je zglob šake u neprirodnom položaju i zbog toga mi trnu ruke. Nije šaka upravno ka podlaktici nego je savijena ka unutra. Samo malo da je savijen volan, bilo bi mnogo bolje.